Solskensbullar
Ett efterfrågat recept
Varsågoda!
50g jäst
150g rumstemp. smör
5 dl mjölk
1dl ljusbaksirap
1 ägg
15- 16 dl vetemjöl
lite kardemumma
Marsankräm
Smält smöret, blanda med mjölk tills det blir fingervarmt (37grader)
Smula i jästen.
Tillsätt ägget, sirapen och nästan allt vetemjöl. Strö över lite kardemumma.
Känn efter hur mycket mjöl som behövs.
Arbeta degen smidig. Låt jäsa under duk i 45 min.
Ta upp på mjölat bakbord. Knåda!
Dela degen och rulla den till små bollar, till storleken av en tennisboll.
Gör en urgröpning med fingret i mitten på varje bulle.
Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Fyll varje bulle med marsankräm.
Använd gärna en sprits och tryck ner spritsen i bullen samtidigt som du fyller den med jämnt tryck uppåt.
Låt jäsa på plåt ca 25-30 min.
Pensla med ägg!
Grädda i 200grader i ca 15 min.
Låt svalna!
Sen inför varje fika tillfälle smälter du smör, låter det kallna, penslar på bullen och rullar framsidan i socker!
sjukt himelskt goda!
Lycka till!
Efter recept.. Jag vill ha dem på posten ;)