Solskensbullar

Ett efterfrågat recept





Varsågoda!

50g jäst
150g rumstemp. smör
5 dl mjölk
1dl ljusbaksirap
1 ägg
15- 16 dl vetemjöl
lite kardemumma

Marsankräm

Smält smöret, blanda med mjölk tills det blir fingervarmt (37grader)
Smula i jästen.
Tillsätt ägget, sirapen och nästan allt vetemjöl. Strö över lite kardemumma.
Känn efter hur mycket mjöl som behövs.
Arbeta degen smidig. Låt jäsa under duk i 45 min.
Ta upp på mjölat bakbord. Knåda!
Dela degen och rulla den till små bollar, till storleken av en tennisboll.
Gör en urgröpning med fingret i mitten på varje bulle.
Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Fyll varje bulle med marsankräm.
Använd gärna en sprits och tryck ner spritsen i bullen samtidigt som du fyller den med jämnt tryck uppåt.
Låt jäsa på plåt ca 25-30 min.
Pensla med ägg!

Grädda i 200grader i ca 15 min.

Låt svalna!

Sen inför varje fika tillfälle smälter du smör, låter det kallna, penslar på bullen och rullar framsidan i socker!

sjukt himelskt goda!

Lycka till!


Kommentarer
Postat av: Hanna

Efter recept.. Jag vill ha dem på posten ;)

2012-03-27 @ 22:24:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Om

Min profilbild

Lina

RSS 2.0