Tråkigt att missa galej

Idag skulle vi gjort oss iordning, fått klä upp oss och åkt på 30-års galej.
Det är den här lille krabaten Danne, som knappt släppt badankan, som fyllt 30 år.
Han är tillsammans med min vän Anna och dom är verkligen ett toppenroligt par att umgås med... tråkigt att inte kunna vara där och föreviga din trettioårsfest tillsammans med er!

 


En sak till jag missat i helgen är en toppenkväll med laget med mat, vin, bad och lek o spel.  Shit va det här är bittert att bara sitta hemma. Jag har missat så mycket se senaste månaderna i/ med laget. Skit pissigt. Typiskt när säsongen bara typ är ett halvår.


Jag saknar jag min lille krabat här hemma.
Eftersom att jag varit dålig nu i 2 veckor har jag inte kunnat spendera tid med honom alls, vilket jag märkt på honom. Första veckan, när det var halsfluss, kom han hem från dagis och hoppade upp i soffan, på mig och skulle ligga nära nära. Han rörde sig unte ut fläcken. Ibland när febertopparna var på max så var jag tvungen att dra mig därifrån och lägga mig i sängen. Han vart då helt förtvivlad. Sen veckan efter så hamnade jag ju på sjukhus och Elliott fick åka till morfar. Så jag har inte sett honom sen i tisdagskväll när dom skjussade mig till akuten. Då stortjöt han för att han inte fick följa med.
Han frågar efter mig varje dag, vet jag. Men han har det tusen gånger bättre där borta än hemma just nu. Tacka vet jag telefonen :-) Morfar ger honom verklige n100% av sin tid, vilket jag tyvärr inte kan göra just nu. Känner mig som väldens sämsta mamma :-( Jag ska iaf försöka hitta kraft till att följa med och hämta honom i morgon.

Mammas lilla gosetroll.

När jag grävde bland bilderna sprang jag på dessa :-)
Lill Affe och Hölena.
Gu va jag saknar dom.Borta bläää, hemma bäst!

Hellre att jag hade brutit benet och fått det lagat än att doktorn rynkar pannan dag för dag och säger att han tänkt mycket på det här.

Jag visar tecken på det... men enligt mönstret är det det... och sen har jag åkommor som tyder på det.. och då bordet det vara det... men sen har jag ett infektionsvärde i blodet och det borde jag inte ha om jag hade det.
Typ den förklaringen fick jag.

´Men nu pinkar jag inte alls lika mycket och ofta lägre och jag slapp morfinet i natt, så då var det dax att åka hem med värktabletter vid behov.

Oh herre jösses, va jag kände igen doktorn. Spelar han i herrlaget? Neeee...
Så imorse frågade han om jag skulle hem och leka mamma!? Han undrade förståss om jag skulle hem och behöva ta hand om barnet.)
Men hungrig som jag var väste jag tillbaka.. Leka Mamma!? Det här med att vara mamma.. det är ingen lek. ( i mitt huvud hade han inga barn och visste inte vad det innbär)
Sen kom det fram att han själv var förälder osv...
Jag nämde att E var i Storvreta hos morfar och då sken han upp. Storvreta? Så du är från Uppsala från början!?
ja... ja med, sa han och vilket område. Inte konstigt att du spelar innebandy då sa han lite skämtsamt.. det är ju religion där hemma.. hahaha. Han har så rätt!
Där började jag förstå att det var från Uppsala jag kände igen honom... Skrapan... jaaa.. han måste ha gått på skrapan!
Ja, men visst hade han gjort det :-)
Han hade varit utomlands ett år och sen börjat med en yngre årsgrupp... alltså gick han i trean när jag gick i första ring.
Ibland har jag förjäkla bra minne... haha vi har aldrig pratat eller så, har antagligen bara sett honom.. haha konstigt hur hjärnan fungerar.

Sen frågar han... ja men hur går det med knäna då rå? ja, säger jag och tar mig på knät, lite förslitningsskador är det allt men jag kör tills jag stupar... Då vände han på klacken fortare än kvickt och ville inte veta mer.. haha
Men fråga inte då, doktorn?!?! hahaha

Förhoppningsvis den...

-85fea0a177434cfc4de420febdfeade.png

Förhoppningsvis den sista måltiden här på sjukhuset. Just nu får jag behandling för njurbäcken inflammation. Men dom är inte riktigt nöjda med det :-( om jag slipper morfin i natt så tänker jag åka hem imorgon. Blev precis av med mitt rum, så nu får jag dela med två andra igen. Mindre roligt! Längtar tills min darling kommer. Ta hand om er!


Äntligen har...

5b1decdd4cc8766bd680b0b9f0227a8e.png

Äntligen har jag fått ett eget rum. Delade med två tanter innan och man kunde ju tro att man hamnat på dårhuset. Den ena kämpade för kung och fosterland för att ta sig ur sängen och den andra pinkade på golvet mitt i natten och rev ner min väska i kisset och började plocka ut alla mina saker. Utan att jag behövt fråga om det så kommer jag bli ersatt, men väskan är bara att glömma :-( har bara stirrat in i väggen idag, fastar fortfarande med drop vilket är piss. Sen undrar jag varför proverna från röntgen dröjer flera timmar mer än vad dom sa. Antingen finner dom ingenting eller så har dom funnit något bigt problem :-( är nära tårar mest hela tiden, vill bara skutta ut härifrån med ett leende. Orkar knappt prata. Vill dricka. Ta hand om er där ute!


@ home

Aptiten och energin e på noll, allt jag dricker kommer ut i kiss x 10 och magen kniper och har sig gång på gång. 

Kära gud, är det här någon storts idiot-bantnings-diet du kör med eller? Ok, jag vet att jag varit hård mot dig ibland, är det här mitt straff?
Gud: Ja.
Så straffet är alltså att må piss, för att inte ha någon aptit? och sen som ytterligare ett straff på det, att inte gå ner i vikt?
Gud är tyst.
Undrar om han småler och ser sådär finurlig ut... eller om han fick något annat viktigare för sig, så som världkrig eller nått. Eller om han bara klantat sig igen och tänker ut ett sätt att reda ut det hela på.
Jag väntar iaf med spänning på hur han tänker lösa det här... för hemma kan jag inte vara längre. Jag har en hel hög att ta tag i på jobbet + att jag vill springa efter boll, orka med allt jag borde och det jag vill :-D
Så viljan att bli frisk är det inge fel på... nu är det bara du som kan sköta resten.

Jag har nu stoppat i mig en bit potatis och typ 3 cm av en falukorv. Gör något bra av saken nu, isf att låta mig må illa. Gör det till energi så jag orkar åtminstonne plocka ur diskmaskinen eller nått, så sambon blir glad. Han har skött det mesta här nu under en veckas tid, han e trött.

Tack på förhand!Jag ville bara göra något lite extra :-)
Har en vän som bloggar ganska mycket. Vi har nog praktiskt taget kontakt varje dag, via bloggen. Men det hör inte till vanligheterna att vi hörs via telefonen och tyvärr inte ses så ofta. Kankse 2-3 gånger om året, om vi har tur.. hahaha
Men nu har det hänt något verkligen speciellt i hennes liv och jag ville visa min omtänksamhet och lyckönska :-D

Så jag slog till med ett samtal. Inget svar. Jag förstår att hon har tuuuuuusen bättre saker att göra än att prata med mig, så jag skrev att hon kunde ringa när hon hade tid, även om det är om 2 veckor...
Plinge- ling så ringer telefonen. Eller snarare "Youre my honey boney sugerpop bomilompilomi, youre my sweetie pie, you my cupcake..." (melodin är en barnvisa)
Skönt att få höra att allt gått bra och att alla mår bra. Hon är verkligen en krigare den där prinsessan. Vara så smärt å smidig under hela graviditeten och sedan klämma ur sig ett barn på 5,1 pannor utan problem. Dom blev tydligen mäkta förvånade när dom vägt honom på BB. Snacka om att vara gjord för att sätta barn till världen!

Jag föredrar...

04cc6829f58d4a8026db864bd36f0b5c.png

Jag föredrar nätter utan drop, slangar och nålar. Jag föredrar framför allt nätter då jag får sova. Det jag gick med hela dagen igår och inte riktigt visste var det var, var en inflammation i njuren. som bara blev värre och värre. På akuten tömde dom mig i plånboken, på blod och urin. Till slut blev det en dusch morfin och inlägging på sal. Morfin mår fint! Haha. Fastar fortfarande och väntar på att doktorn ska skicka hem mig. jag skulle kunna äta en hel gnu vid det här laget, undrar om dom har nå liknande i kafeterian påvägen ut och hem sen.


Hej Dagboken

Ipren
Ibumetin
Alvedon
Kåvepenin
Rinexin
Voltaren
Tikacillin
Den nya medicinen istf Tikacillinet som jag inte tålde.

Detta är listan på all medicin jag stoppat i mig av olika mängder de senaste dagarna. E re konstigt att jag har magont? :-/

Det riktigt sjuuuuuka är att min kroniska ryggont är som bortblåst (?!) Hur jag än vänder och vrider mig. Det har inte hänt sen förlossningen. Lite skrämmande...
Men en magsmärta har pulserat hela dagen. "inne" i magen, under revbenen.. som ett bälte även kring ryggen.
Mycket wierd!?
Vad gör man mot det?
Nu är jag inte gravid, hade merre för två veckor sedan, men det känns lite likt "att man har något i magen" som gör ont.

Ni förstår kanske att detta blir ytterst märkligt att försöka förklara för en eventuell doktor. Men jag kan fan inte beskriva bättre.
Hoppas innerligt att jag kan sova och att allt är borta imorgon.

Övrig status:
Inte 100% än... men uppe i 70 iaf vill jag påstå.Grattis Hanna Andreas och Emil till den nya familjemedlemen

Grattis Hanna Andreas och Emil till den nya familjemedlemen!!

Välkommen till världen!
Du har hamnat i rätta händer lillpojk, ska du veta! ;-)


Nu ska jag gå och gråta lite för mig själv...

Det är för lyckligt att ännu ett liv har satts till världen!!

Tömde kameran

och fann en hel del material att arbeta med :-)

Dessa vinterbilder tog jag under en lunch. Finns ju inte en sportspinne att man hinner njuta av dagsljuset under vardagarna annars. Mörkt när man åker till jobbet och mörkt när man kommer hem :-/ 

Dessa darlings damp ner på posten lagom tills att ges bort... hahahaDetta är ett hjortron, som en gång levde på myrmarken uppe i Stömsund. Det dog direkt efter bilden var tagen... man kan säga att den föll morfar perfekt i smaken :-)
Den ska numera få lysa med sin närvaro uppe i Bydalen.
Tavla på canvas 60 x 90Denna skapelse är nummer två. Gav ju Lisa en i födeledagspresent. Vart så nöjd att jag beställde en till mig själv med :-) men detta ex vart i ett lite mindre exemplar "bara" 60 x 90. hahaha
kom ju oxå på att orkidéen som blommar vid sidan av är samma blomma fast för 2 blomningar sedan. BALLT!
Vår inneboende som lever livet vid 84 bast :-)Klart man ska med uppför backen...vinkaoch sen nerförNästa åk tittade hon på... men skällde och var med på sitt lilla sätt ändå.och fort gick det...


Sen träffade vi kompisen Santossom var ute med matte med familj :-)Bussiga pappa Jonas körde barnen ett varv runt en en!? haha
Man kan ju undra varför han valde just runt enen?Ett nattligt dopp!?

 


Önskar att man bara kunde ta ett piller så blir allt bra.

Orkar egentligen inte sitta upp.
Nacken värker av alla uppsvullna körtlar och huvudet gör sig på mint om att det sitter på sin plats, med sitt eviga *du-dunk-du-dunk* Det blir svårare och svårare att svälja. Ont gör det. Jag råkade nysa nyss och råkade nog riva upp ett och annat tjaffs nere i halsen å fiotusan va ont det gör. Det här är en av de mest smärtsammaste timmarna om dygnet.
Så här ser det nämligen ut:
Tar en tablett - fryser och huttrar i 30 min - sen somnar jag, sover i ca en timme- för att sen vakna när smärtstillstabletten verkar gå ur min kropp- men då är det ju lite mer än två ån halv time kvar tills jag får ta nästa!!!
Gud hur tänkte du nu?!??
Nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli elva så att jag kan få ta min älskade högt värdefulla nattablett och sedan förhoppningsvis få sova lite, och slippa be jonas byta lakarn i morgon bitti för att dom är smacksura av svett.

Stackars arma barn.
Han förstår inte varför mamma inte vill pussas, varför han inte får mata mig, varför han inte får smaka ur samma glas som jag. Varför vill inte mamma mysa i soffan? Varför vill hon inte ligga och andas 3 cm från mitt huvud? Varför vill inte mamma läsa nattsaga? Hua, nära tårar. Nej nu gråter jag. Shit va jag e sentimental.

Vet ni vad?

Det tar 3 dagar innan mascaran ramlar av, helt utav sig själv. Jag har inte haft möjlighet att kunna bry mig. Att luta sig frammåt har betytt döden så det har jag sparat att göra till den dag så det är lite mer möjligt. Kanske en kväll som denna, nu känner jag att det är värt ett försök iaf. Positivt. Samma sak med tandborstningen. När det inte går att gapa, då är det ingen ide att försöka pula in en tandborste i truten. t.o.m spotta har varit svårt.

Nej, gu så skönt att klaga av sig lite. Tack till er som orkat er enda hit :-)

Halsfluss med stort H

Har legat däckad nu i tva dagar. Är inne på min tredje. Jag har svettats så att lakarna blivit dyblöta, kissat 40 000gånger varje dag och mått illa av nån konstig anledning?! (Det hör ju lixom verkligen inte hit, till den här sjukdommen). Får knappt i mig något att dricka pga halsen är så svullen. Att jag ska vara så nedrans envis. Inte förrän mamma säger åt en att ringa doktorn på momangen gör jatt. å Jovisst! Hon tittade ner i halsen på mig och trodde inte sina ögon. Hela min hals är uppsvullen. Varje liten körtel syns utanpå halsen. Jag är jätte stel och kan knappt röra mig. Jag tänker inte ens gå in på hur hon beskrev mina hals innifrån.

Jag bråkar även med min katt Doris varje kvart. Hon e typ gratis just nu. Hon är billigare än gratis. Man kan få pengar om nån tar henne. Hon ska närmligen ligga på min mage, hela tiden. Jag föser bort henne, kastar bort henne, trycker till na med foten under täcket, ignorerar henne totalt. Men vad gör kattfan!? Jo hon kommer smygandes tillbaka några sekunder senare och ser helt oförstående ut. GhAAAAAAAA! Jag blir tokig. Spelar ingen roll vart jag ligger, om det är i soffan eller i sängen. Jag mår ju illa. Vill inte ha ett kattåbäke på magen då inte!!! Nu när jag själv känner mig lite mer kontaktbar och inte vrider och vänder mig av plågor så har jag kommit på ett knep. Jag lägger mig med två täcken. När hon slumrat in så drar jag försikigt ner henne vid sidan av mig och klapper henne lite.. då kurrar hon och tycker att världen är hur underbar som helst.

Lisa ringde precis och tjattrade lite. Så härligt att höra en frisk och gla stämma. Jag vill oxå vara frisk å glad. Gu va jag e less på det här.

Kom hem nu!

Nu har jag gjort allt som står i min makt... nu väntar jag bara på att hulken ska komma hem någon gång så att vi kan få in sängarna i vårt superduperfina sovrum.

Väntar å väntar... gu va jag väntar... jag är ganska dålig på att vänta.... hmmm

bilder ska knäppas på det färdiga resultatet.. den som väntar på någe gott :-)

Ja.. medans jag väntar på att herrn ska behaga kliva innanför dörren kan jag ju passa på att berätta att jag i lördags spelade en match jag egentligen bänkat mig själv på.  (wierd men ändå)
 Vi åkte ända till Örsundsbro, verkligen in the middle of no where. Sorry Linnéa, men så e det :-P
När vi kom dit mumlade deras tränare något om att det var lite varm i hallen, närmare uppåt 30- 35 grader. Det var som att spela på Bahamas. Oj oj oj vad varmt det var. Spelet vart lojt och vi hängde inte riktigt med i den första perioden. Vi skulle ju bara vinna den här matchen, så var det. Men efter första perioden står det 1-6. Attans va vi behövde rycka upp oss. Å det gjorde vi.. med besked, men det räckte ändå inte ända fram. Jag fick två mål och två assist på pappret. Resultatet slutade 6-6. Lika? E det möjligt att spela lika mot ett lag två gånger? Ja, tydligen det då.
Sen förresten.. Lamadjuret kallar dom sig för?!!? Hur kommer det sig? Mycket wierd. spott spott.

Nehe du karln har fortfarande inte satt sin fot i hallen... Jäkla jägarkurs att dra ut på tiden... går nog å gör mig en kopp te. Det är inte alls för att det känns som om jag svalt en golfboll i halsen.. nehä-ä-rå, inte alls därför.


I natt e jag en glad tjej
godnatt å hej!

Kund hos Bellme

Detta har jag slagit till på :-)
Ibland kan hon ha ganska ok prylar till bra pris.
Jag tycker att hon e en sjuhelvetes entreprenör som sliter som ett djur och har inget emot att stödja hennes verksamhet :-D
Jag e så bitter på att jag inte slog till på en curltång hon sålde innan jul.. attans vad det svider, för det var till ett såpass bra pris... hahahaCover-All-palett, ögonbrynskit och bronzer 149:- +

Shampoo 169:-bellme.se


dagens äventyr...

0-3de619c95777fc1480b61b4ddf889f31.png

dagens äventyr bestod av två snowracerar, fem barn, en galet kul backe och en hund. Så sjukt roligt. Flera sånna här eftermiddagar och jag kommer losa flera storlekar innan vintern är över. Galet va det tar i musklerna att ta sig upp för backen gång på gång, med Jotten på släp :-) mysfaktorn var hög men hade kunnat fått ett plus i kanten om vi pickenickat. Det får vi ta nästa gång :-) tack för en toppen dag! I sovrummet är allt vad som heter målat klart och vi flyttar in i morgon. Nu är det Johan Falk som gäller :-) natti natti


gammelkärringen

Vi har en inneboende här i huset.
Hon börjar närma sig 84 bast.
Problem med att sätta och ställa sig, ta sig upp för trappsteget upp till tvrummet och skäller åt tvn.
Damen gläfser, lämnar otäcka vatten spår och greglar.

Även fast hon är snart 84 år så har hon ibland sina energistunder. Det värmer verkligen i hjärtat att se.
" Hämta benet, hämta benet" kan jag hetsa den gamla damen. Hon studsar iväg, för hon vet precis vart hon har lagt det. Hon kommer och vill att man ska dra lite i det eller skjussa iväg det längs med golvet. När man gjort det tar hon ett språng och sen är hon iväg. Hon tar upp benet i munnen och som slår på det med tassarna.
Ja, Vicky är en pålitlig goldenretriver, som gärna sover med tassarna över nosen. Hon älkar snö, bus, gnaga på pinnar och gå på äventyr med Elliott. Då kan hon helt plötsligt gå hur länge som helst, nästan. Bättre familjehund får man leta länge efter.Åldern börjar som sagt ta ut sin rätt, men än så länge gör vi vårt bästa för att hon ska få ett värdigt "sista stund i livet". Lillhusse och lillmatte har levt med henne halva sin uppväxt och kommer att sakna henne någe enormt medans jag bara har lärt känna henne i snart åtta år.

Hon bor här medans husse och matte roar sig på sydligare breddgrader. Familen har ju nu på senare tid fått tillök, i form av en sprallig, speciellt liten cockerspaniel och det är nog mer än jobbigt att behöva vara kring den busen varje dag... men här och nu får hon vara ensam och få den uppmärksamheten hon behöver och förtjänar. Semester helt enkelt.
 När jag går ut och går med henne brukar jag tänka att det jag som är ute och går med henne och inte hon som är ute och går med mig. Alltså är jag där för hennes skull inte hon för min. Så det är bara att låta henne nosa på kiss vart hon vill, rulla sig eller muffla runt bland buskar. Hon får ta den tid hon vill, för somsagt är det jag som är ute och går med henne för hennes skull, inte för min :-)


Haitikatastrofen är ofattbar

Jag pallar inte att se bilder från katastrofen på Haiti. Bilderna kantras av död, sorg och saknad. Skadade personer som inte får den vård dom behöver.
Jag pallar inte...

Fatta hur mycket barn som farit/far illa. Som bara går omkring på gatorna, skadade och livrädda. Föräldralösa. Vart ska dom ta vägen? De sover bland lik om natterna. Hur ska dessa kunna resa sig ur askan?
Nej, jag pallar inte...

Ett barn hade grävs fram efter två dygn. Stackars barn. Vilka tankar som rörde sig i barnets huvud då, under den långa tiden.. vill jag inte ens tänka på. Vart är mamma? pappa? världen? Övergiven och hjälplös.
Jag pallar inte...

Eller föräldrar som gräver upp sina barn och lägger dom i platssäckar. Skrik, gråt och sorg.
Hur orkar man någon sånt?

Å här sitter jag och säger att jag inte pallar... fy skäääääms! Va världen är ond. Jag kan inte låta bli att tänka in mig själv i samma situation... Elliott hade ju tänk att mamma kommer snart... det gör hon alltid :-) Men för dessa barn kommer säkerligen inte mamma eller pappa. Utan dom får genomlida en svår och smärtsam död, eller försöka ta sig igenom traumat dom nu befinner sig i helt på egen hand.

Gud, vad var meningen med detta? Slant du i dina handlingar? För inte kan du väl ha åstadkommit detta med ren vilja... Du måste ha klantat dig, rejält!
Jag tror egentligen inte på någon gud, men i sånna här tillfällen så vill man så gärna tr att det finns någon som kan rätta till det hela... eller ha någon att skylla på.

Jag tänker inte bjuda på bilder... det är för mycket...

Helgen var allatiders... men vart tog den vägen?

Efter jobbet på fredagkväll så målade jag ännu en omgång i vardagsrummet, kapade till foder till de tre fönsterna och dörren, sen målades alltihopa en gång. Jag har blivit jäkla haj på gersågen måste jag säga. Men man måste få göra sina misstag innan det blir rätt. Jag vet inte hur många plankor både jag och Jonas varit helt övertygade om att det är rätt... men så kapar man så då blir vinkeln åt fel håll. Men nu är vi specialister på det här :-D
01.30 testkör vi Lips med Aquas Barbiegirl... sen var det natti natti.


Upp lördag morgon. Jonas fick sova lite extra. Jag drog det sista varvet med målarpenseln på listerna för att de skulle absolut hinnas sättas upp inför dagens partaj. Lite mys med Elliott i soffan medans de torkade... sen drog jag upp karln ur sängen för att han kan hantera spikpistolen. Den ger jag mig inte in på. Pistol som pistol.
Resultatet vart bedårande. Gu va vi har slitit.

Sen var det S-T-Ä-D-N-I-N-G som stod högst på listan. Såklart hade ju katten lyckats hoppa upp och sätta tassen rakt ner på locket till färgburken och sprang runt och gjorde små vita tassavtryck var fjärde steg. Hon e kul hon Doris... hon hatar att bli blöt om tassarna. Men jag måste få torka bort färgen med en blöt trasa. Hon stretar emot med springer ändå inte bort... ungefär som om att hon vet att jag inte skulle göra detta om det verkligen inte behövdes. Lillsmurfan.

Sen stod dukning och förberedelse av maten på listan. Det gick smidigt. När det var klart hade jag 10 sek på mig att klä om för match. Jag och tränaren hade kommit överrens om att jag skulle spela de två första perioderna och sen smita iväg.
Men jag vet inte ja... visst gjorde jag två mål under tiden jag spelade men... jag var lixom inte där, tankarna var någon helt annan stans och energin var på noll. Men det blev vinst iaf :-D Det är ju det som räknas!

Väl hemma blev det en snabbdusch och sminkning, på med partydressen och sen började det strömma in folk :-D Fasiken va lovely det är med vänner ;-)

Jag låter bilderna få tala lite för sig själva :-)Varsågoda!!

Färsk pasta
Kyckling med phiadelphiaost och soltorkade tomater
Fetaostgucka med soltorkade tomater
Mumsig sallad...
MUMMA!!Min egen spcialité.. semlor till efterrätt
Bettina sell it!Ett mumsigt snacks fat

Lina Vs Lisa pose

 
Teenage vs blunder


Det blev för mycket av denna smarriga skapelse.Alldeles för mycketAlltid roligt att titta på urgamla minnen. Fotbolls och innebandycuper i massor :-)

Det sjungs en hel del...Fylle picLovely

 

Shake it MarieSom sagt det vart för mycket utav denna härlighet... så pass för mycket att det var dax att dra hem efter 1 timme på teatern. Men fan va rolig den tiimmen var :-)Eva bjuder på sexylook ;-)Ja när vi kom hem körde jag buss nån timme. Väl till sängs märker jag att mina bästaste vänner har både klätt av mig och fått på mig ett linne att sova i. Fy fan va det snurrade. Efter ett tag lycka jag somna, för att vakna 3 timmar senare och vad ligger inte på stolen. jo, en massa mandarinklyftor.
DET VAR DEN BÄSTA MANDARIN JAG NÅGONSIN ÄTIT!!
Både knaprigt och saftigt... sen la jag mig ner för att sova ytterligare 2 timmar. Sen tassade jag ner till tjejerna som belägrat soffan.

Den dagen var inte min dag... men det var det dagen innan.

Tack Ladies, för en otroligt skön kväll!
Ni e bäst!


Jag har förstört min rumskollegas syn på kvinnor.

Jag har förstört min rumskollegas syn på kvinnor.
Akta er män som läser, så jag inte förstör er syn på kvinnor med ;-P STOP READING IN CASE OF...

Jag har råkat rapa ljudligt en gång, när jag svalde för kallt vatten, här på jobbet så att han kunde ana att jag rapade. och han var ju såklart tvungen att påpeka det och kommentera och göra sig rolig över saken... haha

Jag erkänner att jag bajsar.. men inte på jobbet. Ok, det har hänt 3 gånger, men då har jag varit i riktig nöd.

Jag erkänner att jag ibland måste släppa väder... dock only på hemmafronten, kanske att det har hänt ute i det fria, jag håller det osagt. Ja, till och med sånna som låter, men dom är luktfria.

Sist men inte minst halv viker/knycklar jag papperet.

Men herre jesus! Han har ju en fru för bövulen och hemma fru är hon ju oxå. Stackars henne som inte gör nummer två!? Kan släppa väder i soffan, utan får gå där med magknip och illamående för att bajjet står henne rakt upp i öronen och får passa på att släppa ut allt i samband med storhandlingen på coop eller nått. Galet!
Vi alla är ju människor å har våra behov. Kankse bra att jag låtit honom, som är 10 år äldre än mig, äntligen få förstå det!

Sen att vissa sjunger oavbrutet å visslar å har sig, det kan man välja bort, om man inte trivs med det... men bajja, fiser å råkar rapa det hör till naturen, så det blir svårt att välja bort.
Det lite komiska är att på denna arbetsplats så är det helt naturligt att både släppa väder, lämna ränder i toan (verkligen INTE OK), rapa osv.
Bland grabbarna!!
Men om vi girls någon gång skulle råka, behöva eller vara i nöd av något sådant skulle det helt plötsligt vara andra bullar. Det är ju lajte konstigt...
Tur att grabbarna ändå har den respekten att dom går ut ifall att dom känner att det trycker på och lägger brakaren utanför min dörr... jag tycker inte att det är ok, men jag kan inte låta bli att skratta åt dom ändå. För det är ju så roligt ändå, med ljud från kroppen HAHAHAHAHAHA
Så länge det inte luktar.....................................

Ett foto?ventyr...

0-1908cddd7a2228a8373abff573ed4bd1.png

Ett foto?ventyr p? lunchrasten ?r inte illa. Attans va fin natur det ?r nu. Bjuder p? picsen sen. N?r jag kom tillbaka var jag ?ven ett par skor rikare, inte illa :-)


Någon som har dåliga erfarenheter om BRIOs bilbarnstol CARO?

Vad har ni för erfaranheter av märket BRIO över huvudtaget?


Bortförklaring

Jaaa det går segt med bilderna från i helgen... i söndags var det en omöjlighet.
Och måndagen bjöd inte på så mycket tid efter jobbet pga en leverans av ett badkar... sen slocknade jag i soffan tillsammans med övriga familjen.
På tisdagar är det ju innebandyträning..
Men onsdag kankse :-D

Tänk om man kunde jobba med att blogga :-) naaaaaaajs!

Idag är det inte min dag.. men det var det igår ;-)

Fryser, konstig känsla i magen, det luktar gårdagen, har inte sovit många timmar, möjligtvis en aning kräka i håret.
A jag mår sådär...

Men det är förjäkla värt det!!!
Tack brudar :-D

jävligt lyckat.

0-29484db5121e71723f740ae34d9cd3f8.png

jävligt lyckat. Ofta lyckas med denna bild. Snart uppåt. Blir nog virre med vin och photobylina shot. Jag älskar det har gänget. Fylla. Mök.


Jag är typ arg

Det har inte varit min dag idag :-(

På lunchen tyckte en muslibit i joghurten att den skulle spräcka sönder min stålskena bakom översta tandraden. Så typiskt! Skenan böjde sig så jäkligt att den stack in i tandköttet och jag rev mig i tungan såfort jag försökte säga ett ord.
En telefonringning senare var jag en akuttid hos tandläkaren rikare. (Om 30 min) 
OOOps, kom på att Jonas precis varit och hämtat bilen.
OOOps, kom på att Jonas har mitt kort.
Som tur var är chefen snäll och lånade ut en firmabil. (Som jag förövrigt backade ut med galans. Tyckte själv att jag var värd en guldstjärna på körkortet. Jag fick backa sick-sack för att komma ut och smalt var det.)
Och i plånboken låg en femhundralapp och glänste med sin närvaro, som jag fått i julklapp. Roligare kan man ju ha för den lappen, tänkte jag. Jag hade ju garanterat inte tänkt att spendera den på ett akut tandläkarbesök direkt. Nej, den skulle gå till ett par reflexskärmar, jag tittat ut på nätet till min kamera utrustning :-(   Men what to do??
Väl på plats får jag en P-bot, som salt i såret. Det hade satts upp en p-skiva skylt där förra veckan. Kan man inte upplysa om det då?? NYHET!! Mellan mig och stolpen med fanskapet på stod en stor pickup. Tyvärr så tillhör inte jag den sorten att jag går runt pickupen och undersöker om det kommit upp något nytt på stolpen.

SÅÅÅÅÅÅ LESS PÅ DEN HÄR DAGEN!

Jag tänkte att morgondagen bara kan bli bättre, men i nästa sekund då skulle det visa sig att matchen är framflyttad från när jag skrev ner den i kalendern. Till klockan fyra, istf kvart över två. Och jag som ska ha mina lovely brudar som gäster klockan sex...
Jag ringde Carin och vi kom överrens om att jag kommer att gå tidigare från matchen. Känns ok.

Nu hoppas jag att min älsklings och min fredagskväll kommer flyta på utan hinder. Vi ska nämligen hinna måla vardagsrunnet ännu en gång, såga till foder och sen måla dom, så att dom på lördagmorgon är redo för att sättas på plats.

Godnatt Sverige!

Jag tror på att

Jag tror på att berömma, uppmuntra och belöna spontana goda ting.
Som när Elliott spillde sylt på golvet och gav genast av mot diskbänken och trasan. Utan att blinka.

Beröm!

Beröm vid spontana goda ting! Då tror jag att barnets självkänsla kan byggas på och att han kan bli ett initiativrikt barn. :-)

Eller vad tror ni?

Att få känna att han minsann gjort något bra på egenhand utan vägledning :-) Det får ju en själv att känna sig bra när man lyckas med något sånt... haha

Först var...

26bcdb8dca431b6feaffbf6bc7ed321e.png

Först var det färdig slipat, sen färdigt spacklat, sen färdigt grundmålat, sen sist men inte minst färdigt målat :-) men jag ska måla ännu em gång lite senare för perfekt resultat. Fan va lyckat det blev! :-)


Äntligen igång igen... men försiktigt.

Slutade jobba 17. In i bilen. Iväg till dagis. Ur bilen. In på dagis. "Hej hej, har dagen gått bra"?. Nej Elliott inte klippa mer nu. Nej Elliott inte kladda med färg. Nej Elliott inte in bland kuddarna. Brottom. På med jacka, mössa, vantar. Skor. Mina skor. Simban e med. Flyger flygplan i kylan till bilen. Bälte på, check. Destination hem. Ur bilen. Låsa upp dörren. In. Av med mössa, vantar, jacka och skor. Knatar in till tv:n. On. Hopp upp E i soffan. Ut till köket. Mat på 15 min? Wåffla! Ägg. mjölk. Smör. Vetemjöl. Salt. 2 satser eftersom E är mjölk intolerant. Duka. Visp visp. Jonas : "Kan du hämta mig när jag kommer in på station?". Nej. Wåffeljärnet varmt, check. visp visp. Häll upp smet. Upp. Dra fram träningskläderna. Leta inneskor. Visp visp. Häll i mer smet. Har klätt på mig hälften. "Elliott det är mat". Två wåfflor i magen, check". Visp visp. På med resten av outfiten. Hittar inte inneskorna. Blää. Packa väskan. Toabesök. Pling 10 min till samling, kvart över 6.

Jag hann.

Första träningen, efter uppehållet, känns bra.
Mitt uppehåll har varat i nästan 2 månader... helt sjukt tråkigt.
Men idag var jag igång igen. Jäkla flåsig bara.. men det finns bara en sak at göra åt det! Å det är att fortsätta kämpa :-)
Match på lördag :-D


TACK och BOCK mina vänner

För att ni finns :-)

Jag vart helt överröst av gratulationer igår. Det värmde, såhär i kylan :-D

Dessa två gratulerade mig även i bloggvärlden. Den ena bilden värre än den andra Hannah. Du ska veta att jag är ganska duktig på att ge igen ;-P
Anna bjöd på en snäll bild. Men du kommer nog inte undan endå ska du se! haha För snart är det din tur!

Tralla la la laaa... 26 år idag


Mina födelsedagar har såvitt jag vet firats på innebandyplan.
I Storvretacupen... och det är så jag föredrar den!! Hellre det framför en helt vanlig arbetsdag.
Men man får göra det bästa av situationen :-) haha

I morse gjorde Jonas iordning frukosten och jag fick presenter :-D
"Mamma ååååår" säger Elliott högljutt med ett leende!!
Jag vill bara meddela, mina damer, LÖRDAGSKVÄLLEN ÄR RÄDDAD!! I paketet låg nämligen LIPS. XBOX svar på singstar :-D LOVELY!!
De e la gött å singa av sig lite :-P

Det värmer så otroligt i hjärtat att ha vänner som vill gratta en på födelsedagen via röst och sms.. det spelar ingen roll. Varenda tendens till tanke, är värdefull!!
Å på fejjan haglar Grattisarna ner... va lycklig man blir av att folk lägger ner tid/ tanke och bryr sig!! :-D

Förövrigt tycker jag att 26 låter lite väl gammalt. Jag? 26? Wierdo!! Spontant skulle jag säga 24. Jag kommer ihåg närjag var mindre och undrade vad jag gjorde år 2010 då jag är hela 26 år... Nu behöver jag inte undra mer. Jag har en liten familj och hus :-D kunde jag väl aldrig trott, jag har skrivit i "mina vänner boken" att jag ska bli mamma vid 28, hade jag tänkt, men se vart livet tagit en :-D Ska bli spännande å se vad detta år har att erbjuda :-)

En auktionserfarenhet rikare

Ja, jag skäms lite nu i efterhand över mitt spontana mms inläg tidigare ang auktionen.
För det första budades det med 25 kr i taget, inte fem kr som jag skrev, sen las det på en slagavgift på 20kr och ytterliga 15% på värdet av varan. Så en sak som jag ropade hem för 25 kr kostade mig i själva verket 49 kr.
Jag var lite blyg i början kan man säga... sen du, oj oj oj.
Palljäkeln kom nästan sist alltså efter 5 timmars sittandes... men helt galet va tiden gick fort. Av åtta saker jag valt ut att vilja buda på fick jag hem sju av dom *skitstolt*
Det var verkligen pang pang pang med klubban i bordet och allt.. as ballt :-D

Sypuffen 250kr, jag gav mig inte. Jäkla gubbe på första raden som inte gav sig. Jag gav honom arga ögat. Jag hade nämligen satt en gräns på 200kr, men eftersom vi börjat på hundra och höjt med 25 hela tiden ville jag bara ha den. Så han gav sig vid 250, farligt farligt det där... haha Allstå kostade den 308kr , men jag vill tro att den är värd vartend aöre.. och med tanke på vad Jonas anser om övervikt/ vår baktunga bil så hoppas jag verkligen att den är värd det!

En stor rund glasskål med pip 25kr

Två "träkorgar" 25kr,
som ska målas vita. Tydligen gamla garnkorgar.

Vas 1 25kr

Vas 2 Rörstrand 25kr

Fyra panelgardiner i linne, nyköpta från hemtex + "hängare" 150kr

Två pedistaler... som kostade gratis.
Det var ett ihop plock av möbler dom ville sälja ihop, men ingen nappade på erbjudandet. Inte ens för 25kr. Man måste nämligen ta hem allt.. och slänga resten av skräpet... men så var det i slutet och han frågade om han kunde få iväg möblerna gratis då... JA TACK, jag tar pedistalerna sa hon på tredje bänken i mitten, som för övrigt varit riktigt duktig på att plocka hem saker för 25 kr. haha
Så var jag ett par pedistaler rikare... som ska även dom målas vita :-D
Jag var så otroligt sugen på en jättefin avlång "blomlåda" ganska hög, vit, den var jättefin, i trä. Men den hade vi inte fått hem.. jag drömde om att ha mina orkidéer i den.. men jag antar att jag nog får bygga mig en egen :-D

3 gröna blomkrukor 25kr jag bara skulle ha, tyärr låg dom i en "skitlåda". En såndär blandad låda med tusen saker i och så måste man ta hem allt. Jag hade glömt bort att den lådan var av trä, mer som en träkorg.. alltså ganska snygg vedkorg :-D Så det blev mer ett plus. Men vad jag ska göra med resten vette faskien.

Sen det roligaste av allt. Jag suktade lite efter en tavelram i matt ljust guld, det var lite krumilurer och så på den.. tavlan hade jag tänkt att byta ut och sätta dit något av mina egna skaplser. När den kom upp för ropning så visade det sig att det var även telefonbudning på den. Jag hade en gräns på runt 200kr... BUDET BÖRJADE PÅ 3200kr och slutade på 48000kr. Det var nån rysk tjottablängare som målat den och ramen var specifik. Jahhaaa, snopet. Man kan väl säga att jag har bra smak men lite taskigt vetskap om värdet.. :-/

Summa sumarum var det en skitkul upplevelse.. det gör jag gärna om :-D


1 - 2 januari

Oj oj vad tiden går fort.. redan 2 januari.
Tyckte att det var jul igår.

På nyårsdagen igår var vi ute med Elliott i pulkabacken med både snowracern och pulkan. Jag och Jonas turades om att åka med lill-jotten. Sista turen tog pappa själv i pulkan. Det var nästan roligast... haha
Efter det äventyret åt vi lunch och sen somnade vi alla tre i soffan. Efter två timmar började Jonas röra på sig och vi fick lite brott när vi blivit njudna på middag hemma hos Tisas Hanna och hundarna, som Elliott säger.
Vi fick god laxgratäng med pressad potatis, mycket gott. Sen kom världen största fruktsalladsskål fram. MUMMMMA!! Det ska jag börja göra lite oftare... väldans gott.
Vi tittade även på filmen Proposal med Sadra Bullock, den var jätte rolig, men det var ingen film som för lilleman i smaken... han försökte vi roa lite ändå. eller rättare sagt muta

Idag lördag har vi spacklat vardagsrummet på förmiddagen sen åt vi lunch, sov och sen spacklde jag en andra gång medans Jonas gick och handlade med pulkan och lilleman.

Just nu ligger en semeldeg på jäsning och jonas är ute och stakar sig fram i spåret. Han är lite stressad över att han inte hunnit åka så mycket uppe i fjällen som han hade hoppats på, inför det årliga vasaloppet, pga det kalla vädret och o-spårade spår. Men nu här hemma är det lagom väder och maaaassor av snö. Hur härligt är det inte med pudersnö?? UNDERBART!!! Det har nu snöat konstant i 3 dygn, jag tänker bara på dessa stackars plogare. Undrar hur pigga dom är på en skala? Om jag inte hade haft jobbet jag har så hade jag knappats brytt mig :-P

Nä nu ska här göras bullar av semelsdegen. Någon som är sugen?? 

Dagens bok-garv:
Pettsson och Findus. Potatisen o-ligger i hålen där vi nyss lagt ner dom.

Glada gänget...

097ce59ae1b77b8c2b8169eaa49b71f3.png

Glada gänget är hemma och ska snart sussa in det nya året. Allihopa i samma säng! Jonas försökte få det till att det minsann är nyår och då får man sova i mamma och pappas säng. Men det stämmer ju inte riktigt, isf är det nyår för jämnan, för jag får nämligen dela min säng med en elvisp så gott som varje natt. Men vi säger så, för att det är nyår då! Hihi. Undrar hur länge vi får sova nu i morgon då? Jag gissar på nio. Sov sött! Puss på er


RSS 2.0