Ute på äventyr

Nu är jag och lilljotten ute i urskogen, vi hälsar på Lajsa och barnen. Det är fullt hus här. Massor av barn som leker i lekstugan, spelar fotboll, kastar sten, bråkar, biter varandra i händerna, puffas, skrattar, busar och leker. Vi vuxna spelade "klockan". Vi han till 12 (vi körde den digitala versionen så det var tänkt till 24) innan vi fick annat att göra. Men det var tur för min del... så slapp jag visa hur kass jag var :-P


Uppdatering på husfronten:
Vi har fortfarande ingen telefon och därmed inget nät heller. Saknar att blogga som in-i-bomben. Skönt att se att ni är inne varje dag och gluttar på min sida ändå. Ni e la goa :-) Försöker uppdatera så ofta jag kan :-)
Det är en hel del kartoner att röja igenom men nu ser vi ut iaf... vi har jämnat 4 giganto-buskar med marken. Säljaren tyckte att dom var så bra för insynen. men förbövulen... det blev ju ingen utsyn heller för den delen. Nu får vi ljus in i vårt stora fina matrum :-) Nej förlåt. Fint är det ännu inte... men det ska bli.


Dagen fadäs:
Hade lånat pickisen från jobbet för att lasta på lasset med ris från de kapade buskarna. Den har jag kört en gång förrut så jag vet att den är automat och diseldriven. Det har gått superbra att köra den. Lite jobbigt i korsningarna bara när man ska sakta in och tror att man vilken sekund som helst ska få motorstop. Men icke "I love automat" "bara tuta och köra".
Men såklart... När jag ska in på området för att lämna tillbaka bilen så står halva jobb-gänget och hälsar min välkommen. Kör väl i 30...
Vinkar glatt...
Inom loppet av 2-millisekunder, hoppar vänsterfoten in bland pedalerna, fastän att jag sagt åt den att hålla sig borta. Det resulterar i världens tvärnit. Jag bokstavligen flyyyyger fram, sådär hårt och ont. Nästan så att det blev knas på andningen :-/
AJ! Chockad blev jag ju oxå. 
Ryggmärgen tänkte koppla
Medans hjärnan inte tänkte alls... 

I backspegeln ser jag hur kollegorna vrider sig av skratt. Dom förstod precis vad som hade hänt. Lyckat Lina, Lyckat!!

Jaja.. jag bjöd på den. Skyller på att hjärnan är på semester och inte behöver vara tillbaka där på tre veckor :-PNu ska jag ut och ta hand om trollen som åker glidkana ute på tomten, eller ska jag hjälpa Lajsa med maten? Hmm.. Jag tror jag strippar själv och tar mig ett åk eller två! :-P
*not*
Eller vad tycker du Madde? :-)


Bossi, vår...

4031e22020e288942e5d750039c38558.png

Kolla varifrån!

Bossi, vår hankatt smet ut och lekte vildkatt. När vi äntligen fick tag på honom så visade det sig att han hade ett släptåg med katter efter sig!? Kan katter vara kompisar? Borde dom inte bråka om revir och sant tjaffs :-) nu är han iaf välbesökt av grannkatterna. Fick ihop det till fem stycken. Galet! Snart är det halsband på och båda katterna ska få löpa fritt. Hoppas dom kommer hem någon gång ibland och visar att dom lever.


Tack alla ni underbara!

Tack och bock!

Jag har varit lite orolig att inte mina mobil-bloggningar nått fram. Men det har dom :-)

Vi kommer inte att ha något nät på några dagar till så jag fortsätter med mobilen... börjar få in snittsen :-)

Vill passa på att önska en ny liten stjärna till världen... kan knappt vänta tills du är i mina armar!!
Mina tankar går till den nya familjen Liljegren / Forslund.
Hille du är bäst

å nu råkar jag komma åt nån knapp igen... hur fasiken lyckas jag?? stor text??


Tack :-)

Tack och bock!

Jag har varit lite orolig att inte mina mobil-bloggningar nått fram. Men det har dom :-)

Vi kommer inte att ha något nät på några dagar till så jag fortsätter med mobilen... börjar få in snittsen :-)

Vill passa på att önska en ny liten stjärna till världen... kan knappt vänta tills du är i mina armar!!
Mina tankar går till den nya familjen Liljegren / Forslund.
Hille du är bäst

å nu råkar jag komma åt nån knapp igen... hur fasiken lyckas jag?? stor text??


This is...

0ee28249e1e02f752ccabacb7648c9cf.png

Kolla varifrån!

This is life! Proppmätt, glad, i gott sällskap och vin. Nu är det dax att äta lite till :-) puss på er och fira gärna semestern med oss! :-)


Finbesök från...

0-610b427c9846cc4e0d6658fdbd7ae1f9.png

Kolla varifrån!

Finbesök från Uppsala mitt bland kartongerna :-) jag har ursäktat röran men den verkar dom inte bry sig om. Skönt. Dom har till och med ryckt lite bland kartongerna. Skönt med vänner som vill besöka oavsett hur man än har det :-) laxen med lovely lemon ligger i ugnen och jäser sig god. lunch tajm!


Efter en...

670cdf1f5a5761697a5caaac6e9b24fa.png

Kolla varifrån!

Efter en välförtjänt paus med föda på vår nya altaninen :-) nu är grabbarna laddade med kolhydrater för några vändor till i trapporna :-) jag och lisa har fullt sjå med upp-packningen. Fortsättning följer.


Här går...

0-21cd18f9f4ffaa43b468077784fad4ff.png

Kolla varifrån!

Här går det undan. Två man skadade, en vikare har ryckt in. Men med en skadad axel som handikapp. Hejja på oss. Uppdateras från huset sen :-)


Galet svettigt!

Är det tvunget att vara exotisk värme??
Just nu?
Käre gud, hur tänkte du nu?

Vi fick nycklarna redan igår!!! *hoppar och studsar*
Fann mig faktiskt studsandes i otrolig lycka. "Ja ja ja jaaaa"och Elliott var inte sen på att hänga med i dansandet. (Fångades på film)

Vi har alltså redan idag kört 5 lass. Från 16.30 till 22.00. Vi är otroligt nöjda. Tomas och Jonas bar de värsta tunga sakerna så imorgon när den "offeciella" flytten är så är det mest kartonger, bord och stola som ska flyttas.
Men vi blir en man kort. Micke stackarn skadade sig under dubbeln med Martin idag :-( Han har attans ont, stackarn, men han vill iaf vara med som stöd imorrn :-)

Imorrn är det banken kl 8.. sen är det full fart!!

Ska försöka mobilblogga och uppdatera er :-)

Nu ska vi fortsätta packa... hatar dessa "alltiallo lådor"!

pöss å kram skumbanan


Make me Happy!

Det är ganska lätt att göra mig glad :-D

(som att kommentera ett inlägg någon gång ibland eller så *blink* *blink*)

Känns inge vidare att bo i kartogner hemma nu för tillfället. Vi lever ganska spartanskt så att säga. Några gafflar, några skedar, 2 smörknivar, 4 glas, få tallrikar, nån kastrull och en stekpanna.
När är det dax att själv krypa ner i en kartong!?

Jag gjorde en snygg chest i dag när jag bjöd in oss själva på middag hos Mattias och Johanna på söndag. Vi tar givetvis med oss mat  och så :-)  å om vi har tur så kliver vi in i en helt ny lägenhet. Dom har nämligen tokrenoverat. (igen!) :-D


FAMILJEN KARTONG

Nyskapade bilder


Så nöjd, fyndat igen...


Jag erkänner igen!
Jag har fyndat!
Det är sanslöst hur bra jag mår av att fynda :-)
Regnkappa 169 kr
Stölvar 129 kr

Jag ser mig själv strosa runt där i trädgården i regnet med Elliott. Pillandes lite på mitt tilltänka magnolia-träd *vill ha*


Sen måste jag bekänna en sak... en hemsk sak.
Jag planerar ett massmord. Eller dråp, kanske det rubriceras som. Eller vad säger du Jonas?
Det är nämligen så att vi har fått en spindel-invasion i porten. Det är massvis me äckliga spindlar.Det är hemskt, jag behöver inte ens överdriva. Jag ljuger inte när jag säger att plankan är en decimeter. Spindlarna är gigantiska. Jag har räknat ihop dom till 9 stycken när vi kom hem en kväll. Det är så att jag vill gråta. Jag måste ta sats in och ut ur porten. Jaaaa.. skratta ni. Men kom hit ska ni få se på zoo. Det kliar i håret, på hela kroppen när sprungit förbi.
En kväll märkte jag en klase som hängde utanför Elliotts ÖPPNA fönster. BLÄÄÄÄÄÄ!! HJÄLP! Min modersinsinkt tog vid och jag stängde fönstret omedelbart. Hårt. Jonas fick även putta ner en spindel som klättrat upp för hela fasaden från vårt fönster. Numera sover vi med stängt fönster. Jonas stånkar och stönar. Men jag är benhård. JAg vill fortfarande vara vid liv när det är dax att kliva upp.
Nå... nu tillbaka till min hemska mord-planering. En sak har jag kommit fram till iaf.
Jag måste leja fört´.
Vilket mordvapen är effektivast?
Hårspray?
HJÄLP!?!

Vad hade ni gjort?

Att inte bara vara.. det är frågan

Hektisk helg, as always.

Jag verkligen längtar till gräsmattan utanför huset som behöver pysslas om, buskarna som behöves byta plats, väggarna som behöver målas och verandan som ska byggas.
Detta kommer att resultera i att "bara vara hemma".
Härligt härligt härligt!!

I helgen har vi hunnit med:
¤
Två myskvällar med middag och underbara vänner
¤ Hämtat ett datorbord som bortskänkes, några mil utanför Norrtälje
(fick låna en pickup från jobbet, disel och automat. Två helt nya saker för mig. Jobbigt i korsningar och inbromsningar när man tror att man närsomhelst kommer att förosaka ett motorstor)
¤ Köpt ett giganiskt utomhusbord + sex stolar och madrasser.
(ser fram emot många mysiga dagar/kvällar/nätter med mycket vänner, barn och middagar)
¤ Varit på Ikea i uppsala och handlat lite smått å gott :-)
¤ Middag i Storvreta och även lämnat Elliott kvar där tills på onsdag
(saknar väldigt mycket! hjärtat är ledset, men jag känner mig ego. Hos morfar har han det tusen gånger bättre än på dagis :-))
¤ Han även med en visit i käre farmors lägenhet. Det luktade fortfarande farmor. Det bringar glada minnen. Gosade lite med hennes hund Maggie. Hon var mcyke speciellt min popfarmor, på alla sätt och vis. Ni som träffat henne vet vad jag menar :-) exempelvis så klädde hon in ett fönster i porslinsdockor, istället för gardiner. En av dockorna sa hon var så lik mig å den vill jag ha som minne :-)
¤ Vi han även packat några lådor igårkväll när vi kom hem.

Nära nu.. snart så!!

Jag skulle vilja jobba på google

Gå in här och ta reda på varför :-)

Jag får illustrera på arbetstid!!

Äntligen!!
Ååhhh va härligt att bara få gå loss, släppa allt och fylla hjärnan med kreaktivitet.
Tankarna får flöda och jag mår som bäst.

Jag snappade upp att vi behövde en utrymningplan på jobbet.
Kan man göra en sån själv? Bäst att ge det ett försök iaf.
Då ska vi se... vad för program i datorn har man att tillgå?
Paint...
Paint..
Paint...
WHAT? Nej, då lägger jag ner verksamheten.
Omöjligt, det kommer att ta hur lång tid som helst!
Photoshop ska det vara.
Jag satte mig för att fortsätta med det jag egentligen höll på med.
Men tankarna vinglade iväg på annat håll. Omöjligheten triggade mig lite.
En utmaning.
Ja Tack!, den tar jag :-)

En hel arbetsdag tog det att sätta ihop dessa skapelser.
Kan inte låta bli att vara nöjd... dom är äkta paintade!! haha
Proffsigt tycker kollegorna.
För att spe på det hela ännu mer och verkligen förklara att detta minsann inte görs i en handvändning så var jag tvungen att hitta en nivå vi kunde mötas på.

Tänk er att ni kör en Lexus -08 med alla olika specialfunktioner och lyx. Den kör ni i åratal och älskar den :-)
Och sen, en dag, lånar du grannens skoda -87, utan servo och med kassettbands- radio.


eller ni som är vana att äta marabouchoklad men får nöja er med en euroshopper chokladkaka.


Till er alla mammor där ute... Ni får inte använda er av era vanliga bra blöjor och våtservetter.. nej nej, glöm det!!  
Utan ni måste hantera kiss och bajja-blöjor med en tygblöja!
 
eller tänk er, nu såhär i seglingstider... Ni är vana att åka lyxjeten som flyger fram över vågorna med Gps:en på som styr båten mot rätt destination, ni är nu tvugna att ta er fram på bästa sätt i en liten orange- plast-jolle, utan åror.

De ni! Kan ni nu fårstå.. den stora skillnaden på photoshop och paint. Paint är pain :-P

Ni kan väl säga att jag varit lite duktig!? :-))


känner mig...

0-58f5be7b5284080fe69110317f9cf1f1.png

Kolla varifrån!

känner mig som en ballong i munnen. Typiskt, när det har varit något spännande på tvn. Då gnager jag sönder insidan på läppen. Hur bra filmen än var, så får man sota för det dagarna efter. Får helt enkelt sluta titta på bra filmer. Med bra filmer menar jag spänning och klurerier :-) det var precis vad vi såg i söndags. parfymen- berättelsen om en mördare. Den var hemsk. Var det någon som såg den?


Miss Retsticka

Miss Retsricka, det är ju jag.
Jag veeeet att jag kan vara ett pain in the ass.
Men jag måste få vara det oxå.
Låt mig hålla på.
Trigga mig gärna så jag får utlopp för min retstickighet.
Det är min kollega här på jobbet specialist på.
Tyvärr är han på semester nu så jag får roa mig själv om dagarna.
Visst har jag ju en del sommararbetare att sätta tänderna i men man vill ju inte skrämma bort som små liven.

Ikväll är jag på ett jäkla rethumör.
Killi-kill, stackars Jonas *not*

En sak som me like är att Lajsa- Fajsa har börjat hänga lite mer i Norrtan på senare tid.
Igår var det storhandling som stod högst på listan och det är ju alltid roligare att slarvabort tiden med lite skitprat medans man hovar ner födan i plastkassarna. Jonas, tyvärr, men där ligger du hästlängder efter :-))

Idag har jag faktiskt haft en såndär älsklingströja på mig som har legat och dammat längst in i garderoben (som jag absolut inte glömt att jag hade) Den tröjan har jag faktiskt Hannas lilla Emil att tacka för. För om inte han hade kaskad-kräkt ner hela mig i soffan på Åhlens så hade jag aldrig behövt köpt mig en ny, just denna eftermiddag :-)) Så kanske tack då Emil :-))
(Letar febrilt efter en bild, för jag orkar inte fota en och lägga upp en bild nu, får se om jag kompletterar senare)

Loppis

Ja... vad gör man när det regnar? När man äntligen är ledig och vill ha lite sol på kroppen, ja, då klart det regnar... :-((

Men jag tog med mig Elliott, några majskrokar, en vattenflaska och plånboken till närmaste Loppis.
Fynda fynda fynda... är mitt motto :-)
Jag älskart´!

Jag kom hem medTvå urtjusiga ljusstakar, som ska målas i svart. 20 :- / st
Två lacksvarta, fyrkantiga vaser 5 :- / st
Sex små gröna dessertglas eller ljuslyktor, vad man nu vill kalla dom. 6 för 25 :-
och sist men inte minst en vit stor och fin lykta. 40 :-

Jag är så väldans nöjd!

Elliott var jätteduktig i vagen hela tiden, mumsandes på majskrokarna och vattnet :-)Sen har jag även hunnit med att fynda på rean på Mio oxå.
Den här har vi tittat på länge och suktat efter.
ÄNTLIGEN ÄR DEN VÅR!
Ljuskrona på golvet
Tidigare pris 1895:-
NU 795:-
plus att vi hade ett vunnet presentkort på hälften, så jag är toknöjd :-)Efter det åkte vi hem till svärmor för att Elliott skulle få cykla lite på sin nya cykel.
Men det blev ved körning med Tomas i stället.
Elliott var jätteduktig :-) egen kärra å allt!

  

Att beskriva en känsla du inte kan sätta ord på

Öland!
Jag saknar mina problemfria, unga, underbara somrar på Öland!
Öarnas ö.

Min vän Anna är fortfarande en flitig besökare på denna ö. Nästa vecka styr dom nosen på bilen mot Paradiset, enligt mig alltså.
Det är nu detta paradis jag tänkte att jag skulle förklara för er.

Du väcks på morgnen av en far som är upp över öronen glad, visslar och tycker att livet är la´ extra härligt denna morgon. Han sjunger " go morgon, go morgon, hör fåglar sjunga glatt, god morgon förlåt att vi stööööör". Sen drar han upp rullgardinen och soooolen lyyyyyser, rakt in i ögonen.

30 min senare efter ett antal "Lina, kom ner nu, frukost" (Älskar att ligga och dra mig) Vid frukosten är far i full färd med att bre mackor, hälla upp dricka i stora 1,5 liters flaskor och stapla upp världens berg med filtar, handdukar och div. strandleksaker.
Sen plockar man ner sin bikini från tvättlinan, som hunnit torka under natten /morgonen, klär sig och sätter sig i bilen. Solen skiner och vägkanten kantras av cyklande turister och pappa svär lite för sig själv inombords över att det tar lite tid att snirkla sig fram. Efter ca 15 min är vi framme. Då är det lite smått irritation över att man kommit 5 min för sent så  nu måste man st¨med bilen 1 km bort, och man måste stå (som alla andra) längs med vägkanten i skogsdiket.

Man kliver ur, (känner lukten av vatten, tång och sand) känner hur fotsulan flås sönder av den brännande asfalten, därför beslutar man att dra på sig sina flipp flopp (som man vet senare ställer till med världens problem)
Alla i familjen packas på med saker till upp över öronen. Det är strand-racket, den obligatoriska fotbollen, den uppblåsbara båten, tillhörande åror, handdukar, madrass, stolar, extra klädombyte och kylväska.

Familjen packåsna beger sig ner mot den gyllengula sandstranden som är en miiiiil lång, i båge i bukten. Man går som på en sliten bro som består av hälften sand och hälften kottar + alla barr. Nu är man glad att man valde att ta på skorna.

I vanliga fall hade man kankse skämts över att man just är den där  familjen- packåsna, men inte här. ALLA är precis lika dana .-))

Efter turen ner från den bryggliknande stigen nås man av mjuuuuk härlig finkornig sand. Det är nu man ångrar skobeslutet. man sjunker ner, får tonvis med sand på fel ställe i skon och trampar helt galet. Man beslutar sig för att ta av sig skorna, men nu till problemet, du har verkligen inte ens ett finger kvar på händerna att bära dessa på. Så du har fyra alternativ
1. AV med all packning och tryck ner skorna i något litet utrymme
2.gapa stort och be någon trycka in skorna i munnen, bit hårt (under armen går inte för där har du redan fullt
3. lämna skorna och hämta dom sen
4. (mitt alternativ) antingen så slänger du skorna framför dig hela tiden eller så går du ner på knä med alla packning och försöker innerligt att greppa skorna med samma hand du redan bär 1000 saker med.Väl framme på en väl uttänkt plats ca en meter från några andra halvnakna människor slår vi oss ner och bräder ut oss. Antingen tar man sig ett dopp eller bara steker sig i solen. Sen äter man (toppingen på det hela är sand, sand,sand,sand), utövar strandaktiviteter, så som spelar strandpingis, kastar bockia, gör sandtorn, flätar och gör en korg med hjälp av tjocka vasstrån eller går långa promenader. Mot eftermiddagen somnar man i solen och bränner sig totalt.
Väl när det är dax för hemgång så är man helt dissig i kolan, huden stramar och det luktar bränt, man har sand överallt... MEN LIVET ÄR UNDERBART!

Funderar starkt på att kankse hyra stuga där eller låna en husvagn till nästa sommar och bosätta oss där uder hela semestern.

Avundas dig Anna.

Glömde få med att man stör sig så otroligt på alla barn som låter, gnäller, tjurar eller bråkar. Men sån tur jag har... Elliott är ju inte ett sånt barn. Så det slipper vi när vi åker dit nästa sommar :-))

Jag hoppas att ni inte störs av min ironi utan förstår mitt budskap. Det är en så enormt härlig känsla!!! Det här med strandliv. En heldag,

RSS 2.0