Lina sluta lek med maten :-O

img_8903 (MMS)

Lina sluta lek med maten :-O


Kusinerna myser

Lite lek på filtenSen sov man gott!På söndag döps dessa små liv tillsammans i Norrtälje kyrka ♥


Äntligen hemma
Man vill bara att allt ska bli som vanligt igen.
Anton är som vanlligt, som tur är, men vi... jag och J brottas med ångesten dagligen (och kvällligen) ;-)

Tänk om det händer igen?
när? var? hur?
Kommer man att vara där då och kunna förhindra det igen?
Kommer man att ha prioriterat att sova framför att ha tittat till honom alla sekunder som finns?
Jag skulle aldrig kunna leva med det.

Just nu känner jag bara tomhet. Hjärnan vill förtränga det som hänt och det känns som en hemsk saga eller en otäck dröm. Något man bara minns sisådär.
Man vill ju inte att det ska vara sant.

Det finns många tänk om, som jag vet att man inte bör tänka. Men det är oundvikligt.
Tänk om, jag inte tittat ner i vagnen, utan bara traskat på i godan ro utan att ha sett att hans ansikte var blålila.
Tänk om, vi gått färdigt promenaden och ställt honom på verandan för att få fortsätta sova och andas friskluft.
Tänk om jag inte fått honom att andas igen?
Tänk om jag själv hamnat i chock och varit oförmögen att röra lilla minsta vink?
Tänk om det hade hänt nattetid??

Nej fyy farao vad jag skadar mig själv genom att tänka såhär. Men det är som om jag inte kommer undan. Jag måste tänka igenom allt. Kanske är ett sätt att bearbeta det som hänt.

Han bli blå kring ögonen än idag. Ja, lite lightblå... jämförelsevis med det innan. Kärlen är tydligen utvidgade, men det ska gå ner. Det hemska är bara att det kommer när han sover. Annars i vaket tillstånd har han perfekt färg.
Lilla krake.
Jag tänkte tusen gånger om på sjukhuset att "ge mig allt det där, låt honom vara" "han ska inte behöva gå igenom det här". Låt mig ta all skit!!

Han har iallafall blivit ordentligt undersökt på sjukhuset och han reagerar på allt som han ska. Han har skrattat, pratat och flörtat med alla. Tur det, annars vore han inte vår samma gamla Anton ♥


Goda nyheter mitt i kaoset

img_8883 (MMS)

Anton har haft en "Near death experience event" syndrom. Nervsystemet i kroppen spelar en ett spratt och skickar signaler till hjärnan att den ska lägga av. Anton blev ilblå runt ögon, öron och mun. Jag röck honom ur vagnen och fick liv i honom. Han fick flera anfall och det slutade i helikopterfärd till Östersunds sjukhus. Det blev kritiska timmar att genomgå innan dom fann orsaken. Brist på vitaminen B12. Sammanfattningsvis: Läkarna har konstaterat att Anton drabbats av "Near death experience event". Detta påverkar nervsystemet genom att skicka signaler till hjärnan att "lägga av". Efter provtagningar har dem konstaterat att Anton haft ett underskott på vitaminen B12. Detta kan göra att nervsystemet "flippar ut" på små bebisar. Dvs B12 underskottet har genererat i "N.D.E.E"! Det man har gjort nu är att man givit Anton B12 spruta vilket med all sannolikhet ställer allt i ordning. Summa sumarum- skönt att man hittat ett fel, men att det ändå var lätt att ställa tillrätta:-) men hur är det möjligt att kroppen kan reagera på ett så märkligt sätt av en vitamin brist?? Nu lutar allt mot att vi blir utskrivna imorgon :-) är såå lättad! Han ligger fortfarande uppkopplad till en apparat som har koll på andning, syresättning och hjärtslag. Natten som var sov jag knappt 10 minuter, ska försöka få några fler minuter inatt. Det här har slitit och tärt på oss något enormt. Vi är fortfarande i chock men vi har varandra och underbara vänner och familj omkring oss. hjärtat har slitits itu hundra gånger om och det kommer nog att ta tid att läka igen. Varenda lilla blåa nyans av ett blodkärl eller så får mig att gå i taket. Mitt lilla hjärta du är mitt liv, min puls, en del av mitt allt. Tårar kommer, tårar går är så sjukt överlycklig att ditt liv består!


Wihoo, länge leve långkalsongeland

img_4547 (MMS)

Wihoo, vad härligt det är här uppe i långkalsongeland! Morgon, middag, kväll går folk omkring i underställ och mjukdressar. Jag har inte ens tittat ner i sminkväskan under denna resa. De enda det är synd om är möjligtvis omgivningen. Ha ha. vi går promenader, äter, solar, leker, badar badtunnan och glor på film på kvällarna. Det är hög mysfaktor!! I morrn är det auktion på schemat :-) löööövliiii!!! Uppdatering motion: har gått 2,7 mil på fem dagar. Idag är det dags igen. Igår var det 5 km uppförsbacke i motvind... Vilket inte var populärt dagen bränslet är godiset typ. Jag vart påtok för bitter och ville mest lägga av efter varje steg jag tog. Men idag är det noll godis och ett högt vätskeintag som gäller!! Tack J för att du står ut med mig!


En livs levande lemmel! Det är tydligen le...

img_4990 (MMS)

En livs levande lemmel! Det är tydligen lemmelår i år! Tyvärr ser dom sig inte för när dom ska korsa vägar och skidbackar så dom blir överkörda :-( men den här lilla raringen söker bo under vår trappa. Men var är hans bäste vän Plupp? Nu är jag mäkta förväntansfull över min första träff med Plupp, undrar när han kommer och hälsar på!?Jag har läst så många böcker med honom genom åren. Jag kan tillochmed pluppska, Plupp Plupp!!


1,1 mil på två dagar! Hejja Hejja! Det tar...

img_5530 (MMS)

1,1 mil på två dagar! Hejja Hejja! Det tar en timme på pricken att gå 5 km här uppe. Kuperad terräng så att säga ;-) hur man än går måste man upp för berget på hemvägen, finns inga genvägar här inte. Man får känslan av att stå och stampa på samma ställe. Skiit jobbigt, men det tar :-) träningsvärken har vi dödat i badtunnan. Så sjukt skönt med värme! Tar för givet att jag minst gått ner 20 kilo när jag kommer hem ;-)


Photoshoot på altanen men sonen. Han älska...

img_1435 (MMS)

Photoshoot på altanen men sonen. Han älskar att fota, så för att få honom med på noterna att bli fotad själv så får man ställa upp som model efteråt. Han fullkomligt äger med kameran i handen... Ni ska få se sen :-)


På en rätt så skräpig rastplats ovanför Yt...

img_9990 (MMS)

På en rätt så skräpig rastplats ovanför Ytterhogdal var J tvungen att checka in naturen lite hastigt. Då passade även Anton på att få sig en slurk och trycka ut en redig bajjablöja. Här har vi bevittnat spritt språngande vilda renar för något år sedan. Nu var en renfäll slängd i dikeskanten det närmaste en ren vi fick komma. Men jag är glad ändå, det är ju så sjuuukt fint väder :-) ps. För eder vetskap så finns det ej Etanol att tanka i hela Färila!


Jag måste lära mig tänka förbi detta

Jag vill inget annat än att se mina söner växa upp och bli äldre med dom.
J och jag ska bli gamla tillsammans och sitta och gagga.

Snälla!

Sjuka tankar i huvudet som bubblar upp, titt som tätt, att jag inte ska få det.
Det är sjukt jobbigt.

Kankse, typ, lite ångest!?

Dödsångest vid 27?
Illa!

Men jag anar varför de dyker upp just nu.
Det stundas en lååååång bilresa upp till Bydalen och sen jag blev mamma så brottas jag med ångest över att bilen ska köra ihjäl oss, eller någon annan på vägen. Jobbigt att man bara måste lita på att sina medtrafikanter håller sig på sin sida vägen.
Det börjar gå över styr när man drar sig för att åka på semester bara för att det inte är tillräckligt tryggt på vägen.

Jag måste jobba på det här, för min egen skull och för familjens.

Men hur?


Dagens dop

Lilla söta Axel Vincent döptes idag i Norrtälje kyrka.
Underbart väder och självaste huvudpersonen strålade som solen :-)


 

Jag tar en mig en hallon/mango smoothie oc...

img_5989 (MMS)

Jag tar en mig en hallon/mango smoothie och förbereder mig inför dagens fotografering.


Elliott har ärvt sina målvaktsskills av mo...

img_3774 (MMS)

Elliott har ärvt sina målvaktsskills av morsan!! Han e skitduktig, här ska tränas ;-)


Åtta månader av kärlek, skratt och tårar!!...

img_4128 (MMS)

Åtta månader av kärlek, skratt och tårar!! I miss you Ross, Monica, Chandler, Rachel, Joey och sist men inte minst Pheobie!!


Typiskt mig

Underbart med soooool igen!

Jag tänkte bege mig ut och rota lite i rabatterna om Mister tillåter. Men jag drar mig att görat egentligen... har hört att vissa små äckel-päckliga djur har vaknat till liv. Ormarna. Dom trivs ju allatiders i rabatten där de kan ligga och sola sina fula stora sicksack mönster på kroppen.
Nä, nu vågar jag mig knappt ut på trappen. Hua!
Blää.
Jaha... nu vet jag hur det kommer att bli. Jag kommer att blunda mig förbi rabatterna.
Jag vill inte veta, om det ligger nått skumt där.

Varför finns hajar, ormar och fästingar?

Jag drömmer riktigt rysliga mardrömmar om ormar, gråter när jag ser hajjar på tvn och stänger av när det handlar om fästingar. Fiiii vad jag inte gillar dessa djur. Jag har precis behandlat katten med fästingmedel. Förra året hade han inte en enda fästing. Underbara medel! Lyckliga jag ;-)

jahaa.. ska jag sitta inne nu eller??

jäkla sol!

Detta lilla inlägg har tagit mig 2,5 timme att utföra

Därav blir det inte många fler om dagen.
Här hemma klistras det fortfarande ;-)

Det här med att sitta med en sovandes Anton i famnen 10, 20, 30 minuter. Jag har försökt mig på, inte mindre än, 8 olika tillvägagångssätt att lägga ifrån mig ett sovande barn på bästaste möjliga sätt, utan att han ska vakna.  

Näää, annat var det när man fick Elliott. Då var det nästintill tillåtet att sitta en heldag och bara kramas. Men nu med barn nummer två är det omöjligt. Nu har jag ju en annan som ska lämnas, hämtas, roas, torkas, hjälpa, födas, badas och läggas. Jag känner att jag inte riktigt har någon fungerande rutin för detta än. Hur nu det är möjligt när min andra hälft jobbar skift?! Aja, någon sags vardagsrutin måste vi få in...

Avbrott
Måste byta en sånhär


(ursäkta sunkig bildkvalité på webcamen)

Han är mitt liv

img_7037 (MMS)

Han är mitt liv nu! Allting kretsar kring honom. Konstigt hur ens liv bara ändras såhär över en dag. Hans rutiner blir mina rutiner. Det är bara att anpassa sig för att få vardagen att gå så smidigt till som möjligt. Idag har han bestämt sig för att mammas famn är det enda acceptabla läget. Även om han har slocknat går det inte att smyga honom ur famnen. Och när han är vaken är han jätteglad och skrattar och pratar. Hjärtat mitt... Men tänk er att i sex timmar inte kunna lägga ifrån sig lilleman alls, knappt ett toabesök, då fick han skrika. Han är tung och ryggen strejkar. Ryggläge i soffan vore alla tiders känner jag. Tror ni vi kan kompromissa fram det till imorn, med tanke på dagens ansträngning?


en smutt rosé mitt på blanka kvällen

I helgen gjorde jag något mot mina principer. Jag är rätt så förvånad själv.

Jag smuttade en liten klunk rosé från partyglasen.
Ja.. det är sant!

HALLÅ??

Jag ammar OCH körde bil!

Egentligen är jag miss Nolltolerans... men tydligen inte för någon sekund.

INGENTING hade kunnat hända, men det är ju bara själva grejen.

Fiii fiiisiken va gott det var! hi hi

Inget jag ångrar... men som sagt. Förvåningen förvånar.

härliga helg, ta inte slut!!

Nu ska ni slippa mina animeringar för ett tag framöver.
Det var bara en fas jag var tungen att ta mig igenom... ha ha ha

Helgen har varit närstintill perfekt.

J åkte och arbetade i fredags och kom hem på lördag morgon. Övertid, såklart, vad annars? När han kom och la sig gick resten av familjen upp. Jag packade, sminkade mig, klädde på oss, fixade frukost och packade in oss i bilen. Jag han inte med att fixa håret eller måla naglarna, men det fick gå ändå.
Jag lämnade pojkarna hos farmor, ammade och drog iväg mot Uppsala.

Det var första gången jag lämnade ifrån mig Anton. Jag grääääät mig igenom resan mellan Norrtälje till Rimbo. Mitt hjärta skrek. Han är ju så sjukt mamma-kär ♥
Han är ju min vardag, mitt liv. Men det var ju bara till kvällen, det dör ingen av oss av.

Jag tycket att jag hade god tid på mig, men väl framme på IKEA vart det en toksnabbis igenom hela varuhuset där jag slet åt mig det jag skulle ha + en massa annat som kom ivägen såklart, á 650kr.

Bla denna för 189:-
Rätt nöjd.Sen bar det av... mot parkeringshuset Grimhild. Det vet jag vart det ligger. Mitt emot busstationen typ. Körde förbi Bolandsskolan i godan ro och ner mot korsningen där jag skulle svänga vänster för att sedan ta höger in på, är det Kungasgatan? aja.. förbi Lindvalls cafe iallafall.
Men NÄHÄÄÄ!?!? Här har det visst byggts om en del ja... Inte blev det någon vänstesväng där inte. Igensmockat. Jahaaa.. då blev det en låååång vända runt hela skiten... och oj oj oj va tiden rann iväg. Och inte bättre blev det av att bommarna gick ner och blockerade en stressad Lina i 5 HELA minuter. Hejja hejja!
Vart har mitt Uppsala tagit vägen?
Väl på plats i bilgaraget skreeeek ena bröstet efter Anton som låg, inte mindre än, 6 mil därifrån. Fram med bröstpumpen. Pump-pump! Sedan hälde jag ut guldet direkt på backen.. kändes väldans underligt att slänga mat sådär :-P

Sen körde vi hela fruhippgrejjen med Emma. Hon e för go. Shittaballitta vilket go det är i den tjejen. Inte bang för någonting. Jag själv hade satt mig någon stans och börjat gråta med träkuken stirrandes på mig. Det där är verkligen inte min grej. Men uppenbarligen hennes. Hon kanske skulle byta yrke!? Vad sägs om barnmorska som kan upplysa unga som gamla om alla dessa könssjukdommar som härjar lite här å var. ha ha


  

 

  

Efter stadsäventyret bar det iväg mot 5-kampen. Det var länge sedan jag skrattade så sjukt mycket.
Syskonfight.
Matchen är i fullt gång.
Ingen av dom kunde lyfta ett finger, dom låg där dom låg.
ha ha ha 
Efter detta bar det av hemmåt, mot en tacosmiddag och fler överraskning att supricea Emma med.
Tack för en underbar dag! ♥

När jag kom hem var Anton helt hes. Han hade skrikit en hel del. Lilla hjärtat. Tryggheten har fått sig en törn. Hela natten skulle han ligga nära, nära och bara titta och prata. Lampan skulle vara tänd och om jag föll in i sömn väckte han mig snarast.. ögonkontakt och leenden var det han var ute efter. Inte alltid tutten... Dagen har gått bra, men kvällen har varit jobbig. J jobbar fortfarande och jag har inte fått lägga ifrån mig lilleman på heeeela kvällen. Minsta lilla förflyttning från kroppen så kommer ett gallskrik.
Lilla hjärtat. Du får vara hur nära du vill, bara du är trygg.

Nu kommer mitt största hjärta hem om ca 45 min. Eftersom jag är en sjuuukt trött 2barnsmor just nu så vet jag inte om jag kan hålla mitt löfte om att vara vaken när han kommer hem.
Den som e vaken får se.. ha ha

Hoppar ni fått lite solstrålar i fejjan idag!? B-vitamin there is!

Soooool

Hela dagen ute i sooooolen.
Men ingen kamera med och mobilens batterier var döa.

Känner att solen bekantat sig med ansiktet.
UNDERBART!!

Fler sånna här dagar!


Fruhippa it is!! Sveriges snyggaste fru gö...

img_7293 (MMS)

Fruhippa it is!! Sveriges snyggaste fru gör Uppsalas gator osäkra Säljer kondomer för fullt och demonstrerar gärna helt ogenerat. Mycket folk som ska ligga i Uppsala i kväll! Hon har även underhållit folk med sitt eleminenta triangelsolo. Och tre varv runt stora torget jagandes en innebandyboll. Hon är störtskön! Nu iväg på nya äventyr!


Pissungar som gjorde ett busstreck. Kastad...

img_2284 (MMS)

Pissungar som gjorde ett busstreck. Kastade smällare mot vårt köksfönster. Ok once, but twize?? Då fick det vara nog. Älskling som stod i Rimbo fick hit en patrull på mindre än minuten. Jag gav ett signalement. Grabbar ni kastade mot fel dörr. Nu har ni två patruller på er som håller ögonen öppna. Smisk ska ni ha!!!


Anton-Branton

Anton när han var 5 veckor.
Konverserar med sin mamma.

Kass gif-kvalité men ändå ;-)


Hopp i soffan

När man ändå är i farten med animationer...

På Elliotts kalas busade vi med lite lekar i soffan.

I vår soffa får man stå upp, när mamma säger till, när jag räknat till tre sätter alla barn sig ner, så fort som möjligt.
Är ni med?

Himla söta lättroade små spindelmannar, pirater, brandmän, prinsessor, riddare och supertjejer ♥
Fyndade igår igen

Jag e en för jäkla bra fyndare. Det är farligt för sånna som jag att vara på stan om dagarna. Ska jag göra såna här fynd varje gång jag är på stan får jag knappt åka ner en gång i månaden.

Förraveckan fyndade jag tre par brallor till Elliott på rean. Han växer ju snabbare än blixten så nu börjar allt bli smått igen.
Och igår när jag absolut inte hittade några byxor till mig själv så dök det upp en helt ny uppsättning kläder som precis skulle ut på reastången. Där stod jag, det kliade i "hittabyxfingrarna" som bara ville shoppa shoppa shoppa.
Ingenting var rört, allting hängde snyggt och prydligt, Elliotts storlek fanns i allt. Det var massor av sånadär röda prislappar det står 50:-, 75:- och 100:- på.
WOW!!
Jag var som en fisk i akvariet där det precis pluppat ner mat på ytan.
Jag högg som en piraya!5 tröjor, varav denna garfield tröja och två långärmade barbapappa-tröjor och en spindelmannen tröja.
1 svart fin jacka
och en skjorta

á 550kr

Jag är nöjd! ;-)

Lilleman har kläder så att det räcker och blir över. Han har nu börjat nalla en aning på Elliotts gamla 68kläder och dom e som nya :-)

Dopelidop

Schwip-schwop så var dop bokat.

Det blir dubbeldop tillsammans med kusinen Vidar. Eftersom det tröt om tider i kyrkan, i vår och sommar, så blev det knappt om tid. Redan 1 maj blir det av. Men det är ju lugnt i dunken, vi mammor är ju föräldralediga på heltid, så något ska vi väl kunna hinna åstadkomma på en månad :-)
föräldraledig förresten?! Det borde heta föräldraupptagna, för ledig? Vem är ledig? Ha ha

Försökte mig på att hitta ett par byxor idag. Lönlöst. Kängrubuken hänger stadigt där den inte ska. Mycket fina tröjor men för att kunna använda dom måste jag ju hitta ett par respektabla byxor. Hjälp! Jag ser ut som en slashas :-/ Ogillas starkt!
Men denna stad verkar inte ha något att erbjuda så jag får ta mig till storstan i helgen tror jag nog bestämt!

Underbart att vakna upp till dessa solstrå...

img_4157 (MMS)

Underbart att vakna upp till dessa solstrålar ;-) genast glömmer man all förlorad nattsömn och lever på kärlek resten av dagen <3


Dags att ta natt

Animationen till höger har jag arbetat med ikväll, medans jag vaggat lilleman på ena armen. La jag ifrån mig honom vaknade han och var inte riktigt nöjd med livet. Men nu så. Äntligen klar med den ;-)

Det har på senare tid raaasat in förfrågnigar om fotograferingar och ingen är gladare än jag!! Eftersom att jag börjar dra igång min firma här i dagarna så kommer jag att ta ut en peng. Jag ska fila på en prislista och återkomma senare med den. Det hela beror ju på hur ni vill ha fotosessionen.
Porträttfoto? vid dop? bröllop?
Ja, you name it!
Jag får åkerkomma som sagt.
Men hör av er om ni undrar något!

Ni som klagat


Ni som har klagat på kodningen förrut... ser det knas ut nu?? eller ser allt normalt ut?


Inte så vidare effektiv inte

Sakta men säkert händer det grejer här.
Helst av allt skulle jag vilja ta en dag till att bara göra saker och ting klart här på bloggen. Men det ges aldrig tillfälle, så jag går här och petar så fort jag får tid. Inte effektivt för fem öre.
Konstigt nog får jag mer gjort när J inte är hemma.
Idag kände jag "åk och jobba nu"! Han har varit ledig lördag, söndag, måndag.
Ha ha ha.

Förrutom utseendet här, har jag tuuusen andra saker som jag skjuter framför mig hela tiden.

Jag har massor att ta tag i, men jag vet inte i vilken ände jag ska börja. Kankse ska skapa listor, där jag sen kan prioritera saker och därmed kanske få något gjort än ingenting alls!?
Ja, det låter ju vettigt ;-)

Nu bajsblöja,
sen mata lillfisen,
sen hämta Elliotten.

Efter lite omplåstring av gårdagens enorma...

img_0469 (MMS)

Efter lite omplåstring av gårdagens enorma skavsår så är jag tillbaka på banan igen. Hejja mig, Hejja mig! Underligt hur man nästan flyger fram på den grusiga trottoaren av bara lite solsken ;-)


Olyckornas år ♥

I år är det ju 86orna/Tjernobyl olyckornas tur att fylla de härliga 25åren!!
Hurra Hurra och Grattis till er :-)

Vi har 2 Olyckor i våran familj:

Syster har varit på besök ♥
Jag hade bakat en morotskaka, dagen till ära. Mummma!
Hon vart väldans glad över sin present :-) hi hi
Den var vi nöjda med!
Sen har vi Hannah
Den presenten är vi också nöjda med.
Det är roligare att ge bort prestenter när man verkligen tänkt till ;-)
April 1, 2011

Åh vilken underbar dag!!
Lurendrejeridagen!!
vem var så fanstastisk som kom på denna elemenenta dag?

Idag ska man vara kritisk mot allt man hör och ser. Det är jag en hejjare på till vardags, mig lurar man inte så lätt.

Jag ser tillbaka på min fantasifullhet jag haft under mina år. Jag minns särskilt TVÅ osanningar jag farit med, som varit så sjuuukt roliga.
Idag kan nog de folk jag lurade se tillbaka och tycka att det var hysteriskt roligt dem också.

Det är ju bara i början man kan luras. Sen tar dom en inte på allvar längre, när det kommer till första april. Men två gånger har jag definitivt lyckats.

Hille som gjorde sig snygg uppför rulltrappan till Staduim i Uppsala, för att en viss ögongodis vid namn häcken behövde ett snabbt smakråd över ett skoinköp. Hon hade checkat in denna snubbe i över ett år på innebandyplanen och nu var stunden kommen då hon skulle då möjlighet att vistas i hans närhet.

Hille var det inte så att du ringde upp honom nån gång och sa att det var en annan "MR häcken" med samma namn du skulle ringa, men att du ringt fel? varför skulle du ha hans telefonnummer överhuvudtaget som liknade någon annans med samma namn?
Hysteeeeeriskt roligt!!

Den andra håller jag lite för mig själv ;-)

Så håll i hatten gott folk! Idag kan du bli grundlurad ;-) hi hi hi

RSS 2.0