GoTT NyTT År!!!

Antagligen den vanligaste rubriken här idag :-D

Jag vill önska er alla en god fortsättning$ på det nya året och att det förgylls med massor av glädje, lycka och välmående!!

Tack för att ni läser och förgyller min dag med sköna kommentarer!

Tusen rosor och puss på er!
Påväg hem.

0f1f87f03bdd88c16f769421f59b3e9e.png

Påväg hem. Som ni ser är det riktigt kallt. Frös arslet av mig nyss när vi måste stanna för att starta om Elliotts dvd. Bortskämda barn. Han skulle bara veta hur det var på min tid :-) haha. Nu längtar jag hem. Och jag längtar tusen gånger med när jag tänker på besöket som kommer i morgons imorn! Hihi.


På auktion...

2cf7083d09438410c63dadfa94dc64ea.png

På auktion i Orviken. Jag hoppas att denna sypuff inte springer iväg allt för mycket. Snart ska här ropas 20, 25, 30, 35, 40. Jag kan tänkas ha lite svårt med gränser när det väl sätter igång. Lugn bara lugn :-)


Som en treåring på julafton ;-P

Elliotts 3e julafton firades i (fj)lällen.Elliott och mamma väntar med spänning på att tomten ska knacka på dörren.
(Ja, det t.o.m pirrade lite i min mage också)


Tomten han var en underbar gubbe, kom med paket och sa snälla saker... klart jag vågade sitta i tomtens knä och kramas lite. Men WOW va det pirrade i magen!


Farmor tog kort, men det är klart man har full koll på vad mamma sysslar med :-PPaket efter paket, ju större högen blev, ju roligare var det.
 
Byrackorna var också med och firade...Sen var det UFO-ballongs dax...
WOWOW vilka stora ballonger... och högt flög dom över fjällens topp.Elliott kommer nog att prata om detta länge framöver.. hoppas att han till nästa år känner igen traditionen och kan komma i samma stämningsfulla sinnesnärvaro igen!
Julen har varit toppen!


Det är inte klokt

Det är inte klokt hur glad han blev, över sin fina julklapp.
Pjäxor, skidor, hjäm och glasögon.
Idag svischade han nerför backen med världens störta leende på läpparna. Ibland nästintill tjöööt han av skratt.
Man kunde väl aldrig tro att han på tjugominuter kunde stå på bena själv...  och åka emellan oss. Han hittade balansen på en gång :-D
Det riktigt värmer i mammahjärtat att se ren lycka i sin sons ögon, när han åkte från sin pappas armar till mina. Vi ökade avståndet hela tiden och tillslut stod vi nästan 10-15 meter ifrån varandra.. och det gick galant. Enda gången han föll var när pappa släppt iväg honom med korsande skidor... haha
Imorrn blir det styr-träning, idag var det bara rakt fram som gällde.. hahaha

När vi kom hem var han helt uppe i varv och bara pratade skidåkning. Imorrn lille vän, imorrn... :-D

Väl hemma var det någon som gillade mammas nyinköpta dojjs lika mycket som hon själv
photobylina är...

3b06275f61372ebabc72337c0b761165.png

photobylina är världens lyckligaste! Jag kunde inte ens drömma om att få ett proffsstativ i julklapp. Det var något jag precis börjat spara till och räknade med att kunna köpa till nästa vinter. Jonas du skämmer bort mig, jag blir riktigt rörd. Ibland lyckas du surpricea ordentligt :-)


Go Jul!

Kan knappt fatta att det är Julafton idag... ingen annan av mina julaftonar har sett ut på det här viset.
Vaknade av en snufsande Elliott som ville dela täcke. Jonas låg inte i sängen (!?)
Efter någon sekund kommer han innanför dörren och smilar med hela ansiktet. Han hade ställt klockan för att gå upp och fixa julfrukost till alla. LOVELY!
Risgrynsgröt, glöheppor (en tradition dom kör med i den här släkten, typ bröd man plattar ut och steker i stekpannan) sedan fick vi även gammeldagd gjorde varm choklad med grädde i!! Hur gott var inte det?? Njöt till tusen.
Efter det var det bara till att svida om till skidutstyrseln för upp i backen skulle vi :-)Köpte ju ny skidutrustning förra året och var så exalterad över att få använda den, men jag han inte ens åka upp för första liften innan jag fått en muskelbristning i vaden. läs här Jonas hade lyckats spänna ihop allting så hårt satt vaden pajjade.
Idag var jag så orolig över att vaden skulle kollapsa igen, men vi spände dom inte så hårt. Ändå så var det kört i backen, jag led. Ville ju så gärna att det skulle funka. Jag började ifrågasätta mig själv om det var jag som var ynklig...?! Så ett åk till... Men nee ej. Det är inte möjligt att man ska tycka att backarna är mer pain än underbara. Så efter lite gråt och besvikenhet så åkte vi hem. När jag äntligen tog av mig pjäxan så fick jag världens kramp. Aj aj attans va ont det gjorde!!
Väl hemma kom vi på att svärmor hade ett par gamla inåkta pjäxor. Yippie! Lite för små på min stl 40 fot, men på 38/39an funkade dom galant.. haha Vi åkte upp till skidshoppen för att få skidorna inställda på de nya pjäxorna, men tog även med de nya pjäxorna för att höra om det var någe annat som var galet.
Där fick vi en lektion i att kvinnans kropp inte riktigt är skapts som mannens... haha att kvinnors vader oftast sitter nästan 5 cm längre ner än männens och att mina pjäxor var ett par unisex:or. Allstå var dom skapta för både män och kvinnor. Där av mina problem. Jag har ju äkta fotbollsvader. Men om jag skulle gå i dom i ca en veckas tid så skulle saken ordna sig... för dom e ju så snyyyyygga!! Vi var inne på att sälja dom först, men det är sista utvägen, jag vill kunna ha dom!!!
Så med nya pjäxor på gick det galant. Ett minus var ju att krampen i vaden satt kvar.. och såfort jag hamnade i samma läge igen så började det småkrampa. Men det var 4åk för mig iaf... Kände att det inte var värt att förstöra morgondagens åk, så jag vilar vaden nu och kan starta upp till 100% imorrn istället!!

Om ni nu orkat er igenom detta tjaffs så vill jag tillslut önska er en otroligt go och fin julafton! Njut ordentligt av familjens närvaro och ät det som faller er in.
Tack mina underbara läsare för att ni kommer in på bloggen och förgyller min tillvaro med alla fina kommentarer!!
puss på er!

Dagens status: - 26 grader

Just nu är det Uppesittarkväll med Lotta, och vi är laddade med inte mindre än sex lotter :-D
Hejja hejja!!
Bilen är fin ;-)
2 spel av 4 har gått av stapeln och jag har varit dunder nära, med ett nummer kvar, på tre ställen. Jag känner att i nästa spel sitter det!!!!

Pulkaturen igår gick sådär... det är så otroligt kyligt här uppe igår  - 24 grader. Sisådär ordentligt bitigt i ansiktet. Elliott ville bara åka snowracer om mamma satt bakpå.. vilket jag inte hade något emot :-D *lovely*
I de stora backarna åkte jag och Jonas tillsammans... då var det livat både från min J och Es munnar.. haha. synd att det var för kallt för att ta med kameran på turen... vi får ta det nästa gång :-)

Efter det lilla äventyret hade jag lagom med rimfrost i håret och på ögonbrynen. Är det vinter så är det!

puss mitt hjärtaIdag har vi varit Östersund och strosat på stadens gator... galet kallt och shoppingen var inte den bästa. Men med mig hem fick jag ett sånt där kakfat jag suktat efter en längre tid :-D


Framme i lällen

som Elliott säger!
eller ällen.
Fj, fj, fj, fj... nej, det är överkurs för tillfället.

Vägen hit var rent ut sagt *pipipipipipipipip* ig. Jag kan inte förklara väglaget med andra ord än sånna. Kankse beror på dåligt ordfråd. Vad vet jag?!
Från Ljusdal till Svenstavik ca 20 mil Körde jag i 70,60,50 70,60,50 70,60,50,40,30... Så fort man fick möte yrde snön så att man inte ens såg sina egna vägpinnar på högersidan. Det fanns inte en chans att vejja för svängande bilar eller någon som kankse stannat framför för att sikten försvunnit. Det var galet! Värst var det när lastbilar eller bussar kom i motsatt fil...då var det 30km/h som gällde, för stanns vågade man inte med tankte på bakomliggande fordon, galet. Sen tillråga på allt så byttes vägmarkeringarna ut mog små tunna, skit glesa, sketna snöpinnar. Det var ju som ett hån. Nu fanns det ju verkligen ingen chans att se vart kanten var.

Efter ett tag lärde jag mig handera situationen, utan att pulsen gick upp i 180. Jag vart kolugn i stället. Satt och dikterade ihop ett väldans ironiskt och sarkastiskt blogginlägg jag abslout var tvungen att bjuda er på. Med bilder, film och allt. Men det hade redan skitit sig tidigare under resan. Lisas fel. Mobilen var stendöd.
Kände att det var skönt att köra för att ha kontroll över situationen. Jonas satt i baksätet och kommenterade de olika situationernas kaosgrad. Det hade jag inte pallat, jag hade tvingat honom köra åt sidan... 

Väl framme tittar vi på temperaturmätaren,  -24 grader!?!?!? Och i bilen kankse vi hade 25+. Snacka temp skillnad. Elliott har varit jätte duktig under hela resan. E N gång märkte vi hans rastlöshet. Han sparkade, knorrade och ropade på mig. Men han kunde inte förklara vad det v ar han ville. Sen slocknade han pang bom. Lillkillen är verkligen min lilla prins :-D

Detta är utsikten från fönstret just nu...
(ursäkta kvallitén, webcam)
Ja det är ett gigantiskt berg mitt emot.

Nu ska Elliott få lära sig bemästra pulkan. 

Se upp i backen
Annars får du tusen hål i nacken

Snart bär det av...

...mot nordligare breddgrader.

Under tiden kommer syster och hennes loverboy att se över huset och vakta katterna, så att dom håller sig ifrån bus :-)

Åker man bättre skidor ju finare klädsel man har??
Ni ska få se...


Första stegen...

77ea21db226b8b645732cec6d1ba5599.png

Första stegen ute i snön. Han trampade ett varv, sen var det dax att gå in igen! Haha. Bortskämda innekatt. 'Oj då, lite kallt under tassarna, bäst att tassa in i värmen igen' efter det här äventyret är det nog bäst att lägga sig på pläden framför brasan och göra det som katter är bäst på, att sova! :-)


Förberedelser

Förberedelser inför dagens firande.
Lilljul står på listan.
Jonas jobbar.. men jag och Elliott är hemma och städar, bakar och lagar mat.
Det ska bli kyckling med phiadelphiaost, soltorkade tomater, bacon och fetaost. Ingen vidare jul middag men det får man mer än nog av iaf :-D
Till efterrätt blir det världens kladdigaste kladdkaka med vitchoklad på och en mjuk pepparkaka som vi precis smackat ihop.I veckan köpte vi ett beautiful glöggset som vi tänkte inviga idag :-)
Elliott har slagit sig ner i soffan och tittar på "little einstines".
Han tycker det är jätte roligt att vara med och vifta med händer, armar, ben, och fötter. Han tar det dead serious att vara med när raket ska lyfta sig...då ska man klappa händerna på knäna och sen skrika avfärd och lyfta händerna högt upp i luftan. Alla ska vara med!! Även mamma med datorn i knät!
 

 


Ledig i två veckor

holla lattjihii o holla lattjihoo!! (Mora träsk)

Efter imorgon (fredag) är jag ledig i två veckor!! Underbart!!!
Gu va mycket vi ska hinna med.
Önskar jag kunde mena med renoveringen hemma, men nej.
 
I helgen blir det "lilljul" med Es mormor och farfar och deras familjer, hemma hos oss.
På måndag åker vi upp till Bydalen i en vecka över julen. Elliott ska få testa på att stå på ett par skidor i backen. Det ska bli lovely att bevittna... kameran i högsta hugg!! :-D
Sen hem, ska äntligen få träffa lill Affe :-D
Saknar denna lilla familj till tusen!! Å min Hölena ska få se hur vi numera bor :-)
Efter den lilla träffen är det nyår...
Sen är semestern slut.

Var tog all tid vägen till att:
* gå igenom alla bilder och fixa med dom till mitt projekt.
* fixa med elen i dörren till vårt sovrum och därefter göra en egenkonstruering på listerna, för att få plats med elen in under dom.
* spackla, slipa och spackla, slipa igen och sen måla vardagsrummet 2ggr.
Det är vad jag vill få klart under "jullovet". Ska det var för mycket begärt?Kankse om man schemalägger varje dag, så kanske man hittar några timmar här och var. Det är nog det som behövs.
Problemet med oss är att ingen av oss har någon speciell erfarenhet av renovering och bygge osv. Men skillnaden mellan oss är att jag har viljan, den har inte han. Därav har jag lärt mig spackla, måla, slipa, tapetsera och nu spika lister. J har inte viljan. Han vill ha det snyggt och fint men han är inte villig att göra någonting åt saken själv. Vilket irriterar mig till vansinne. (så rikar är vi inte att vi bara kan lejja fört´)
Köksluckorna i förra lägenheten tex. Inte hade väl jag renoverat några sånna förrut heller. Men med lite fantasi, spackel, en slip, vilja, tid och färg så glänste dom efter ett tag. Å jäklar vilken skillnad det blev :-D
Fundrar snart på att dra iväg honom på renoverings terapi... eller varför inte en kurs hos Martin Timell eller arga snickarn? Speciellt nu när vi bor i hus. Då måste man sköta sånt. Näst-nästa sommar bör vi ge oss på fasaden. hahahha.. lovely tanke *not* och nästa sommar är det ju golv och köksutbyte på listan, eftersom vi måste döda fukten. Så vi har fullt upp. Bara att grabba tag i probelmen och få dom gjorda. Utan gnäll och tjaffs.
De e ba å gört´ Darling!


Elliott vet...

... att om man är snäll får man paket av tomten.
Vi har inte sagt att man måste vara snäll mot tomten, bara att man ska vara snäll.

Han har tänkt till på sitt eget lilla vis... en kväll stod jag och tittade på honom när han stod och begrunnade alla tomtar vi ställt fram. Han lyfter upp den största tomten som står på golvet med lykta. Den tomten har verkligen varit aj aj inte röra, bara titta. Han har varit jätte duktig, men just nu tog han tag i den, varsamt (den är upp till bröstkorgen på honom) och höjde upp den till ögonhöjd. Sekunden senare får tomten världens blötaste puss. Han ställer ner den igen och går vidare till nästa tomte. I dörrhålet står jag och bara gapar.
Min lite ofrivilliga "tomtesamling" har vuxit med åren. Varje jul fick jag en tomte av farmor. Det var väl en så där julklapp som liten. Men idag är det kul. Hela sideboarden är ett eget tomteland... fullt av tomtar med renar och släde. Elliott är helt facinerad.
V A R J E liten tomtenisse fick sig en blöt puss. Eftersom att jag är runt 25 jular så fanns det inte mindre än 25 tomtar att pussa på + lite till i alla möjliga storlekar. Såklart jag skulle sprungit efter kameran eller något. Han missade inte en enda. Men då hade jag ju missat hela underverket.

Det måste vara förvirrande för en liten pojk att det finns så många tomtar. För egentligen är det ju bara en The One And Only som är den riktiga. De andra är ju bra billiga kopior. Men det lär han bli varse om i jul. Jag ska ladda batterierna till filmkameran och ha den i högsta hugg.


God jul...

0-5710aa5bc6b00327eb6bfff630a01928.png

God jul Lina! Man frestas ordentligt under juletid, jag känner mig själv och jag vet att stå emot ALLT det går inte. Då sviker jag bara mig själv. Men att äta lite, det är något jag ska testa den här julen. Som ni ser damp en paradisask ner på mitt skrivbord. Jag har tagit ut dom fem godaste :-) resten tar jag hem till socker-jonas. Då blir han glad! För det är ingen idé att bjuda här på jobbet. Alla har ju sin egen :-) hur gör ni under julen? Äter ni det som faller er in utan den minsta tanke på eftersmällen? Kram kram chokladkvarn


tjuvtitt på endel av mitt projekt

Min syster är ju bara bäst på det hon gör :-D
Lite tillägg ska göras... men kolla!!
Mäkta impad.
(Jag la själv in texten för att inte bilden ska kopieras. För den här är min)


En sann vän


L är tillbaka på arbetet efter sin hemmavistelse.
Väl på arbetsplatsen pratas det såklart snö.
Samtalsämnet plogning kom snart på tal...
Vips öppnar en nisse käften och nedvärderar företaget jag arbetar åt. För att det gick så dåligt under det enorma snökaoset. Konstigt? Det heter snökaos av en anledning? Massor av snö på kort tid, heter det även med andra ord. (Nej jag är inte bitter)

L veeeeet hur mycket skit jag fick ta förra året under just detta kaos, via telefonen i tre hela dagar, från arga medborgare som var bittra på den stora snömängden som föll. Och allt var mitt fel och nu skulle jag minsann sätta mig i en traktor och ploga deras uppfart... jag blev hotad osv...

Så hon tänder till på alla fyra och ställer sig i försvarsställning. För i hennes värld var det mig personligen dom satt och kritiserade... pulsen höjdes och blodsmaken saftades i munnen.
Hon ger sig in i en diskution hon inte riktigt vet hur hon ska ta sig ur. Hahaha. hahaha jag dööör, gulle dig!

Jag skrattar fortfarande.

Det är ju nästan så att man blir rörd.

glöm bort

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/281410/kameralinsen-r-mitt-ga?claim=kgsate42rfd">Följ min blogg med

När som helst nu, vilken sekund som helst...

Satt på jobbet och inväntade It-avdelningens OK!... när som helst nu, vilken sekund som helst! Sidan och basen jag jobbar i låg nere. Det tig nästan en timme innan allt funkade som det skulle igen. Jag städade bordet, rensade bland en massa papper, ordnat i fackssystemet och fixat och donat med lösliggande papper... och gjort lite annat skit göra!
Detta var ju just idag inte att prioritera, eftersom att jag har en HELDEL annat att ta tag i. Viktigare saker! Jag låg redan efter och eftersom kundtjänst numera ligger på mina axlar, finns det lite till att göra utöver mina "vanliga" arbetsuppgifter. Det ringer visserligen inte(peppar peppar) hela tiden. Men såfort man sitter och räknar eller så ringer det å så måste man lägga det åt sidan för att ta tag i samtalet som i sin tur för med sig andra uppgifter. När man äntligen är klar med det ska man försöka gå tillbaka till där man var för att sedan bli avbruten igen.
Jessica, sluta bli brun nu och kom tillbaka!! :-D Fasiken va avis jag är på henne. 2 veckor i Vietnam. GALET! Får hålla mig på avstånd när hon kommer hem... jag lär ju framstå som lik-blekare-än-blekast bredvid henne. :-/

Å jag som hade kommit igång så bra med träningen. Detta är så typiskt! Hanne hade presenterat mig för säkten crossfit. En bra träningsform som passade mig perfekt. Lyfta däck, slå på slägga med däck, kliva uppochner på däck, hoppa hopprep, kasta medicinboll... osv som i en cirkelträning. Det var kul och varierande. Olika på varje pass. 4 ggr på två veckor han jag med + innebandyträningar och matcher. Jag var igång!! Det kändes bra. Men så blir man ju såklart soffliggandes i några veckor. Och det förstör ju ALLT!
Jag är inne på min andra pencilinkur men den verkar inte vara till någon nytta det heller. Antagligen nått jäkla virus som vägrar släppa taget... Slemhostar, fastän jag fått medicin för det, huvudvärk, rosslig i halsen, hes och är otroligt trött.

Nä nu ska vi klä granen hela familjen!! :-D

Världens sötaste...

0-7b6d2943cb0b64f54538c87bde82e6d4.png

Världens sötaste tomte! Han verkligen toknjöt i sin lilla tomteutstyrsel :-) undrar om jag ens får av den till läggdax!? Ja ja, vore ju ingen katastrof. Till nästa år kan han ju inte ha den iaf, så det gör ju inget om den blir använd fullt ut nu. Han är verkligen min solstråle, han lyser upp hela dagen för mig. Elliott, mamma älskar dig! Brukar jag säga. Då kurar han ihop sig i min famn, tittar på mig lite blygt och säger MIN MAMMA! :-) Kärlek!


Vilken helg!!

Först julbord i fredags med Jonas familj.
Sanda wärdshus utanför Hallastavik.
Allt var producerat från deras egen gård.
Jättemysigt och gott!
Elliott njöt också av maten och allt runtomkring :-)

Lördagen bjöd på 50 års kalas hemma i Storvreta.
Där träffade vi folk vi inte sett på flera flera år.
Vilket var otroligt trevligt, god mat och glad stämning.
Vi var hemma vid tio.
Medans vi väntade på att våra nattgäster skulle entra hemmet ställde vi upp/in granen så länge.
När det var klart satte vi oss i soffan och begrunnade mästerverket (ännu oklädd gran).
Rätt som det är rycker jag till av en vissling. Där rakt upp och ner står två stycken och begrunnar det underbara fenomet småbarnsföräldrar som låg och snarkade i soffan.
Men vi ska inte klaga. När Elliott slickepott vaknat om mornarna har han fått gått ner och umgåtts lite med Mongo och Bongo ifrån Kongo i soffan. Dom e för underbara!! Tänk när dom bestämmer sig för att skaffa smått.. längtar sååå :-D

Idag söndag har Jonas jobbat och gästerna åkte hem vid 12. Både jag och Elliott hade sett fram emot celebert besök, som vart inställt i sista sekund innan jag satte igång med bakandet.

Det är en yttepytte liten detalj kvar att göra i sovrummet innan vi kan börja måla listerna. Sen är rummet klart :-D men det är något som varken jag eller Jonas har kundkap om.. så vi får snällt vänta på att någon kan ta sig tid och hjälpa oss... :-/ lite segt är det... vill bara flytta in och få ett ordentligt sovrum. Det känns just nu som att det är så otroligt mycket begärt.

Såg att laget förlorade mot Enköping igår... nu ligger vi riktigt risigt till i serien... Nu får vi ta att gaska upp oss... för vi kan!!!

Nu är det bara en hel vecka kvar att jobba. Sen börjar julens ledighet :-D

ere fest...

0a468b0cde76a0cbc6d33a401528b8b9.png

ere fest så ere! :-)


En heeelt vanlig morgon

Klockan är snart kvart över sex och jonas kommer upp för att säga hej då. Jag får en gos-täcke-kram och vill verkligen bara somna om. Med mycket sömn kvar i ögonen drar jag mig upp ur sängen. Hade minst kunnat sova 4-5 timmar till.
Väl nere sitter Elliott framför tv:n i ljuset av den skönt röda julstjärnan. Han lyser upp som en sol: Mammaaaa!! (känns nu genast lite bättre att man gjort någon glad genom att stiga upp)
Mamma sitta här, säger han och pekar på soffkudden bredvid honom. Nej hjärtat, mamma måste gå och sätta på sig fejjan och grejja fram frukosten.
Efter lite stånk och stön kan jag ta mig från soffan utan tjuut. *tummen upp*
Väl framför spegeln studerar jag mina mörka ringar under ögonen innan jag smetar över dom med smink i tro och hopp om att dom ska synas mindre. På med pudret, eyelinern, (här vill Elliott promt ha frukost, NU! på momangen!) mascara, ögonskugga (har faktist tre stycken olika på mig idag. En brun, en lite guldglittrig och en med en vitare nyansshimmer) och sist men inte minst på med lite av makeupstores cover all mix.
I vilken ordning sminkar ni er?Vips, börjar jag skymta mig själv i spegeln.
I två minuter hinner vi sitta ner tillsammans vid frukostbordet. Vi brukar annars kunna sitta minst en halvtimme. Men just idag, just idag *suck* lyckas Elliott höra tonera från Special Agenten Osos melodisignatur... och kan inte alls sitta kvar. Nej nej. Mamma, det måste du ju förstå, det är ju Oso på tvn! Med sig i språnget tar han med sig mackan och jag bara inte orkar tjaffsa.
Där vid frukostbordet får jag sitta i lugn och ro i 5 min och äta upp min fil och bläddra i Norrteljetidningen för mig själv. Utan någon som ska bläddra i förväg till säljmarknaden och peka ut alla cyklar.
Vips, är klockan halv åtta.
Hjälp!
Dukar av bordet, upp borsta tänderna och håret. Örhängen? halsband? (nej, det blev för mycket till dagens outfit) Örhängen och armband fick det bli. Spreja lite jox i luggen som är för lång att ha rakt ner.. så den får nöja sig med att svänga liter åt vänster.

Ner.
Skyndar till tvrummet där jag till min fasa upptäcker att E hämtat sitt glas med nyponsoppa från köket. *kladd och klet under fotsulorna. Han har givetvis inte gått lugnt och stilla med glaset... han har sprungit. Fasa nummer två är att barnet fortfarande har pyamasen på sig. Han var iaf hel och ren från nyponsoppa.
Upp.
Hämta kläder.
Ner.
På med kläder.
Upp igen.
Byte av strumpbyxor.
Ner.
Torka upp kluttarna från nyponsoppan på golvet.
Väl i tv rummet plockar jag med mig en halväten macka, sugrör och det halvtomma glaset med nyponsoppa.
I min hast slänger jag ett öga på klockan. 07.43. *Shit, börjar om en kvart*
Mitt i pareringen av allt jag har i mina nävar, kommer jag på den lysande idén med att släcka julstjärnorna på vägen. Det var ingen *tryck in knapp* Det var en *tryck ner* knapp.
*tryck hårt*
Jag hade valt handen med glaset i eftersom glaset går att hålla i i kanten med nyperna bara.
Schosvung säger det och jag har fullt med nyponsoppa på smalbetet. Och jag fick inte ens ner knappen. Men nu var det ju lätt... glaset jag hade i handen låg ju så fint på golvet mitt i pölen av nyponsoppa. Så jag hade ju helt plötsligt en hand över.
*klick* Så var lampproblemet löst.
Mumlade svordommar, påväg till köket för att hämta något att torka upp ännu lite mer nyponsoppa med. Det var kallt och blött på benen.
Upp igen.
Byte till mitt sista par hela och rena par strumpbxor.
Ner.
Lite tjafs med Elliott om jackan.
Mitt i mitt eget stimm hör jag någon tjatar båsa mamma båsa.
- VA?!
Jaha blåsa i ärmen. Något vi börjat med nu när vi ska gå utanför dörren. Om man blåser i ärmen blir det som varm och gosigt. Så *blås blås* i båda ärmarna o och sen var det dax för mamma att välja skor. Dom svarta stövlarna var på i ett schvung.
Elliott gallskriker.
Mamma båsa mamma båsa.
Va, Jag har ju redan blåst.
Han pekar på mina skor. Han vill blåsa i mammas skor.
Gulle dig men vi har inte riktigt tid. Tittar på klockan 07.53!!
Hjälp!
En blick senare tar jag av mig skorna och låter honom blåsa.
Släcker alla lampor, låser och öppnar bilen.
Frusen.
Behöver jag ens nämna att bilrutorna behövde skrapas!?

Destination Dagis. Korsning. Rödljus. 30-skylt. Korsning. Ur bilen. Bär in honom, istället för snigelstegen. Puss. Kram. vink vink. Sätter mig i bilen. Fan redan sen.
Destination Arbete. Korsning. 30-skylt. Rödljus. Raksträcka. Rödljus (fast grönt ljus). Raksträcka.

Status 12 minuter sen.

10 December

Det är lite galet att det bara är 14 dagar kvar till julafton... alltså två veckor.

Julklappar? - Nä, vad är det!?
Lussebullar? - Ska det vara nödvändigt?

Stjärnorna lyser så fint i våra fönster. Granen ska väl upp nån gång...

Vart är min julkänsla?
Hoohooo *eko*

Jag tror att jag har snytit ut den, under tiden jag legat till soffs. Vart är energin, när man som mest behöver den? Jag hade så stora förväntningar på denna jul. E skulle få en riktig ordentlig adventskalender att öppna varje morgon, frysen skulle ha varit överfylld med gottigheter vid det här laget och vi skulle mysdricka glögg flera gånger i veckan.

E pratar om tomten mest varje dag och skiner upp som en sol så fort han dyker upp i tvrutan. Det är för underbart att se hans entusiasm över denna rödklädda och skäggiga varelse. Julen är verkligen till för både stora och små... men jag tror ändå att det är dom små som njuter mest :-)
Det är för vår lille pojk jag vill att julen ska vara perfekt! Så att han minns till nästa år att WoW nu är det jul igen!

Inga speciellt höga förväntningar alls inte.. nehee-erå.

Bara att sätta igång med jul-feelingen.

Någon som har nå tips på vart jag kan börja?


Bubblan som sprack
Och jäklar vilken smäll det blev.
Jag har nu i några dagar följt tidningarnas artiklar om den där golfstjärnan som bedragit sin svenska blonda fina flickvän. Som det verkar har det pågått i flera år.
Hur tänkte han?
Inte tänkte han på familjens bästa iaf, å inte heller sin framtid eller pengar.
Han tänkte helt solklart med Dicken.
Ashole!
Imagen sprack verkligen. Det perfekta familjen, idyllen, lyckan.
Smack, pang, boom... kraschad!
Fatta hur många företag som dragit in PR kontraktet pga detta. Helt företåeligt enligt mig. Vem vill ha hans fejja på sin produkt efter det här?? Han gick miste om flera hundratals miljoner. Var tjejerna verkligen värda det?? Fast förresten.. undrar om det ens syns eller märks i hans plånbok.
Den lilla bilden man fått, av det troligtvis stora hela, så verkar det iaf som om Elina har fötterna på jorden och har tagit sitt pick och pack och flyttat från huset, med barn, hundar och allt.
Till skillnad från Viktoria Beckham och Hillary Clinton som teg och bantade ner sig till noll, så står Elin på sig och skäller ut honom för vilken hund han är!

 

Jag kan verkligen förstå hennes reaktion med att vilja klubba på honom med en järnfemma. Bara puckla på den jäkeln. Jag kan verkligen inte ens måtta ett slag, men om adrennalinet skulle pumpa i ådrorna och jag verkligen skulle behöva.. dåhoppas jag att högern inte sviker mig. Nu hoppas jag att jag aldrig kommer att hamna i någon sådan trängd situation. Jonas är ju snart polis, och hna ska rädda mig i alla lägen... för det är ju sånt dom gör, mest hela dagarna. Och nyper fast bovar såklart :-D

 


Livet är fullt av det goda!!

Inte nog med att vara sjuk... man ska straffas riktigt ordentligt, genom att tappa smaklökarna. Jag vet inte vart jag har tappat dom men dom sitter garanterat inte på sin plats. Och om dom nu gör det så fyller dom verkligen inte sin funktion. Har nada taste. Känner ingen smak, överhuvudtaget. Ändå är jag inte så snuvig, har fått för mig att det ska hänga ihop.

I helgen var mina smaklökar på plats minsann. Johanna och Mattias kom över och vi åkte iväg och köpte världens största godispåse. Vi var ju tvungna att checka in det nya stället här i Norrtan, Hemmakväll, som det så fint heter. Jäklar va mycket godis. Halva påsen hade varit nog. hua. Efter det kunde jag konstatera att jag nog ska bli finsmakare på hög nivå, istället för svullo.

Varför äta låpris-GB-glass när det finns Ben&Jerry?
Varför dricka ICAs jouice när det finns Brämhults?
Eller knapra någon annan choklad, typ lösvikt... när Marabou, Fazer och Lindor finns?

Om man ändå ska äta varför inte njuta då? Det räcker ju oftast med lite mindre när man äter lyx.

Det har blivit så att jag låtit bli att dricka av ICAs jouice i kylen bara för att det inte är värt det. Blir ju bara besviken på smaken :-/
Och glass? Ja du, jag kan säga dig att det är STORA skillnade på glass och glass.


Skorpor och...

0-12cf55b3681019fca54c26b214d3eee9.png

Skorpor och marmelad är inte med bland top 10 på nyttighetslistan. Men gosch va det river gött i halsen :-) inser att det blir ännu en soffliggardag imorgon :-( jag kommer att få liggsår. Det värsta är att hur mycket man än vilar så blir man aldrig utvilad. Ett tips från coachen är att ni bör klä er varmt, för det vankas snö i norrtälje här i dagarna! :-)


Som ett brev på posten, sa svärmor

Tyyyyypiskt.
Så tyyyypiskt mig.
Att manska falla innanför ramarna.
Det kom som ett brev på posten, sa svämor.

Läggdax vid 23. Småbabblade lite. Sen vänder han sig om för att sova. Jag var jätte trött och ville inget annat än att somna. Men nej, istället sätter halsen igång och river river river och river. Det som bara känts som ett litet skrapsår i halsen blir plötslit till ett rivjärn. Slem vill upp i halsen och fladdrar när jag andas. Jag vänder och virider på mig.
Tittar på klockan, 00.03 *pust stånk stön* Om sex timmar ska jag upp.
Kvart i ett ger jag upp och stiger upp för att gå på jakt efter alvedon. Jag finner även oxå nesseril comp och strepsils. Tidigare under kvällen hade jag smörjt in knät med Iprensgelé salva. Den hade visst slutat verka, benvärken gjorde sig påmind. Växtvärk, som mina doktorer sa efter att pappa fått nog av att varje kväll behöva sitta vid min säng och massera mina knän tills det att alvedonen verkade. Växtverk!? Knappast! Jag kan fortafarnde få så förbannat ONT. Lixom in under och runt om knäskålen. Vaknar om nätterna av att jag sparkar och knorrar, efter ett tag kommer jag underfund med vad som egentligen irriterar mig. Jo, benvärken.
Hur som... så låg jag vaken till och från och vred mig fram och tillbaka. Iskall, svettingnar, iskall, svettningar.. sista gången jag tittade på klockan stod den på 03... nånting.

Det fanns inte mycket annat att göra än att sjukanmäla mig... I hate this! Vill inte! Jag har massor att göra!

Tydligen blir det ofta såhär efter en penicilinkur! Man tar tydligen inte bara bort de onda bakterierna, utan även de goda... och där står man utan försvar på ett öppet fält. Jag känner mig attackerad!Matchresultatet blev bittert

Vi spelade som sagt mot serietvåan. och vi ligger någon stans i mitten.
Västerlöfsta... från nånstans, antar att jag får reda på det när det är dax för oss att åka på bortamatch.

Vi gav dom en sån jäkla match.
Första period 0-0
Andra period 1-2
Tredje period 2-2
Resultatet : Förlust med 3-4

Den här gången hade faktiskt alla en egen avbytare :-) Vi var tom elva utespelare. Vi som brukar vara runt 8-9 pers :-D Detta gjorde skillnad!!
Första period spelade jag back (0-0)
In i andra period satt jag 7 minuter, sen spelade jag på topp.
Tredje period också på topp och äntligen fick jag smacka in 3-3.
När det var 40 sek kvar av matchen gjorde dom mål :-( Fan va bittert!!! Typiskt...
Och vi som precis fått ett bortdömt mål, pga en av våra spelare gick in i målgården EFTER målet?!(?!!?)

Riktigt bittert ska jag få be å tala om!
Resultatet 3-3 hade annars nästan känts som en vinst.. konstigt nog.
Aja.. vi vet att vi kan.

Jag var faktiskt riktigt pisst påvägen hem. Sån jäkla tur att man möts av ett leende och ett MAMMA, med spretade armar :-D Man smälter direkt när någon blir så glad av att se en :-D

Andra advent.

0-5873728c88ec260204aa6a9638820476.png

Andra advent. Detta är vår biggmo ljusstake. Vi börjar denna underbara morgon med att kapa foder och lister. Vad ska ni göra?


TUGGA TAGGTRÅD...

35527074bc3b6056041bcde1b1d35a68.png

TUGGA TAGGTRÅD i omklädnings rummet! Vi ska ge serie tvåan en ordentlig match :-) hejja hejja! Wish us luck!


FREDAG IDAG!...

0-4ddb0fd02bd410d5f64d31f8f57b4ad0.png

FREDAG IDAG! Gu va veckan gått fort. Först måndag och sen några timmar senare fredag. Poff. På jobbet har jag fått massor gjort, men hemma har allt stått still. Jonas ska jobba i morgon lördag och jag har match. Men på söndag kanske vi får upp lite foder och golvlister :-) sen ska dom bara målas. Sen är det taadaa ett helt beboligt sovrum. Längtar som få! Idag kommer antagligen mattias och johanna förbi, käkar mat och kollar på idol :-) Dagens fråga. Varför är tre mandariner av fyra fulla med kärnor, varför har vissa kärnor och andra inte?


Känns bra

Blev positivt överraskad idag på träningen.
I tisdags sprang jag knappt men jag flåsade och stundtals kom det lite hostningar.
Det var som bortblåst idag ;-)
Hur lycklig som helst!!
Matchen på lördag är räddad (för mig), jag vet inte hur mycket jag kommer att orka, men jag KAN vara med, det känns bra i hjärtat :-D

Status: Överlycklig! Skönt att ha energin tillbaka!


Bonde Roger VS Kalle stropp

Är det någon mer än jag som, lite halvt stört sig på hur snygg Roger pratar. Han pratar med mellanrum och går upp i ton på sista stavelsen i ordet.
Han har även en rolig inverkan på min kära sambo. Han blir lite smått generad och sitter stundtals bakom en kudde och tittar fram lite då och då. Förmodligen är Roger skitsnygg och J, blir helt upphetsad. hahahahaha. Nej.
Snarare att han tycker att han är så otroligt pinsam i sina uttalanden :-D

Mina
*mellanrum* damer *mellanrum* verkar *mellanrum* trivas *mellanrum*
 här *mellanrum* *mellanrum* gården.

Dessa mellanrum och tonändringar får mig att tänka på en viss liten gräshoppa, vid namn Kalle stropp. (och grodan boll)
Godan *mellanrum* nu får *mellanrum* du lyssna *mellanrum* på mig här.

Eller är det bara jag??


 
Grodanboll var min favorit som barn. Så sköna kommentarer :-D
Jag hoppas att ni inte missar slutscenerna. När Kallestrop ska landa i plurret. ´Hur han förbereder sig i luften. Underbart!!!

julkär

Jag är så julkär.
Mysig belysning, lite extra värme från brasan, rött rött rött överallt :-)
Me like.
Strängt förbjudet under julen är:
1 Färgade plastgranar, typ rosa *bläää*
2 Belysning kring hela taknocken och runt om hela huset, i hela beckers färgkarta + att ha en ren eller tomte som lyser upp hela grannskapet med sin närvaro.
3 Att missa Kalle, även om man kan allt utan och innan, man ska iaf sitta där.
4 Att tycka det är skönt med en grön jul.
fortsättning följer another tajm.

Nu är det Bonde!!
Hejja Tilde, hoppas du väljer han som kom i flygplanet :-D


Mändarajn tajm.

0-24f74c42e5749345d7e1129f9f14643c.png

Mändarajn tajm. Dagens första mandarin intag, vilken ska jag ta? Jag tar bara med mig fyra per dag. Vill inte riskera att göra en Lisa! Puss på er och njut under den underbara mänderajn tajmen. tänk på att det bara är säsong en gång om året :-)


Omöjligt att dessa läkare kunde ha haft G i svenska.

Citat från patientjournaler; Karolinska Institutet (Påstås vara äkta!)  


* Har svimmat av. Minns ingenting förrän patienten vaknar i sängen med två sköterskor.

* Inkommer med kvadratmeterstor sårskada på lillfingret.

* Oklart om blod i avföringen då patienten är färgblind.

* Som preventivmetod har patienten använt oavbrutet samlag.
haha

* Rekommenderas ett stort glas vatten innan samlag.
?

* Patienten arbetar som elektriker. Inga kända proppar i släkten.
haha

* 12 cm långt, sårigt underben

* Vi ordnar med mat, hemkört och rollator till pat.

* Söker för fästingbett i huvudet. Huvudet borttages med pincett.
Attans så olyckligt!

* Aktuellt: Ingen buksmärta men kan hålla tillbaka den lösa avföringen med vitt bröd.
wierd

* Söker p g a att ha slagit i vänster stortå som nästan helt har lossnat. Personalen får dock ej dra loss den, då det gör ont.

* Har mått relativt bra i gipset.

* Fick dock besked om att hjärtat var bra, men att hon skulle återkomma om hon blev medvetslös.
Så dax då? Se så det blir med nedskärningar inom vården.

* Poängterar att det är viktigt att patienten håller sig ren mellan fötterna..

* Patienten har mandolinstor prostata.
Oooo aaaah

* Smärtan i ryggen kommer när patienten ligger raklång med båda benen på rygg.

* Blöder ibland ifrån vänster näsa.
Lyxigt med två :-P

* Avföringen har samma färg som dörrarna på avdelning 19.
:-D

* Ibland mår patienten bättre, ibland sämre. Ibland mår hon inte alls.

* När hon känner sig trött kan ansiktet vridas åt höger och där stå och smårycka en liten stund.

* Urin odlad på distriktsläkaren visar växt av coli.
Hahaha.. odlad på distriktsläkaren.

* Patienten har återigen fått ont i värken.

* Idag till lunch får patienten akuta diarréer.
Hua.. ingen vidare restaurang

* Går nu med stel rygg och huvudet ner i marken.
wierd

* Modern bostad och hustru.
Latjo

* Sköts i hemmet av maken som är militär.
haha

* Patienten har inte ont för jämnan, bara för det mesta.

* Patienten tål inte ost, mjölk eller smör, ej heller modern och en bror.
Hahaha.. va roligt det är med felskrivningar

* Mat får han från sonen som ligger infryst.
hahaha

* Har fått större hemsamarit men tycker inte att det räcker ändå.

* Dåligt sexualliv - ingen partner.
haha han kanske har bajsat i det blå skåpet! (?) :-D

* Patienten fd storrökare, numera biodlare.
som om storrökare sklle vara ett yrke.. haha

* Haft svårt med att sticka sig själv i penis trots att han är tandläkare.

* Halsen som patienten hade besvär med nu i höstas är nu borta.
haaha jobbigt, men skönt ändå då...

* Stora bra testiklar..

* Har helt förlorat erektionsförmåga efter operationen. Enligt egen utsago har hans hustru "blivit galen" efter detta.

* Cyklade i dag på eftermiddagen när plötsligt en liten flicka kom in i hennes framhjul.

* Patienten informerad om obduktionsresultatet.
Va? pratat med den avlidne?

* Det senaste spermaprovet är aldrig taget.
förnekelse

* Bihålor spolade 5-600 ggr.
Har människan någon som helst hjärna kvar??

* Mår alldeles utmärkt, har sökt läkare ett flertal gånger för det..
Ja, för då är något alldeles på tok för galet!

* Änka, bor med frisk make.

* Dog troligen i hjärtinfarkt och därefter i lungödem.
Lätt

RSS 2.0