Kapa eller inte? Det är frågan!

Huvudet sprääääänger.
Längtar till sängen!
Menenvisssamboenvisasomattmysaisängenmedfolketifagervik...åjagväntarochväntarpåatthanskabliklar.
*snark*

En sak jag gått och funderat på ett tag är om jag ska klippa av min kallufs, till en mer uppklippt och fräsch look?
Just nu känner jag mig som hårfager i familjen Hedenhös.



Jag nådde mitt mål att få långt hår... men nu då?

Nån som har någe tips eller som absolut inte tycker att jag ska kapa barret?

inte kul

Jag har ett problem.
Ett ångestladdat sådant.
Som jag måste lösa.
Helst den här veckan.
Hur jag än gör blir det fel.
I stället för att välja mellan sommarlov eller utlandsresa så känns det som jag väljer mellan pest eller kolera pga omständigheterna. :-/
Fan va piss det här är!

Det sista jag vill göra är att göra nära och kära besvikna.
Och hur jag än vänder och vrider på det hela, så kommer jag att lyckas med detta.
Life sucks!
Jag hatar att bli besviken själv.
Därför tar jag detta extra hårt.
Stenhårt.

Första advent år 2009

Det traditionella firandet med kusinerna och fastrarna på första advent. I år var det jag som tog på mig det hela, vilket jag gjorde med glädje.



Detta hamnade på tallriken :-D
4a av dessa har jag bakat själv, ni kankse gissar vilka :-D
Cupcaken med vitchokladfrosting är en favorit.
Jag har förövrigt en massa smarriga bakverk kvar här hemma, någon som känner för en fika, så let me know!? :-D






Får jag lov att presentera kusin Madelen, kusin Annette och Annettes Martin!



Kusin Bellen och en muppsambo :-) hahaha ingen vidare bild på dem båda... men dom fick bara ett klick på sig tyvärr.



Inga vidare bilder måste jag medge, Madde kan inte du skicka dina?! ;-)
Jag fann tre bilder på mig och mina fastrar... men hur jag valde så skulle den ena fastern strypa mig långsamt om jag la ut den ena eller den andra... haha

Jag gjorde två av detta exemplar och denna får följa med till arbetskamraterna imorgon, annars käkar Jonas upp den och får ont i magen :-P



Dessa var i farmors ägor och jag beundrade dom varje gång jag var på besök. Idag dök pappa upp med dom och bad mig bli deras nya mamma. Och ja, jag ska vårda dom ömt. Såklart ligger det ett emotionellt värde i dom för mig.. men vad tycker ni?

 

Förberedelser inför...

1752fad247ea4f1e551698e748030d4e.png

Förberedelser inför morgondagens adventsfika med tjocka hela släkten :-) morotskakor cupcakes bullar negerbollar pepparkakor snickerskakor glögg must m.m Det här ska bli kul :-)


Nu blir...

0-338eb90c75c026fecc88be76f4d7c6ba.png

Nu blir det ner på stan och leta efter ett kakfat, helst i nivåer. Får se vad jag kommer hem med :-) första gången jag är ute på länge igen då. Ska ju jobba på måndag så nu gäller det att piggna till :-)


Lite mer och lite till

Ett större i-landsproblem kunde man ju inte ha... Förlåt alla u-länder, men... vilken matlåda ska jag ta?

Den med en supergoda köttfärsåsen?
Eller baconcurry röran med kokt potatis och morötter?
Eller pastasåsen?
Eller varför inte laxen i lovely lemon såsen?

Jag är totaly alone hemma för kvällen och kan verkligen inte bestämma mig. Lite av varje? Nej usch! Jag får suga lite på den karamellen.
Vänta lite.. jag måste gå och utföra lite våld mot toalettstolen.
Sådär ja... det pyser så jäkligt!

Jonas är i tjänst inatt, löningshelg å allt... nu ska han få känna på livet som polis med rivstart. Kan inte låta bli att jämföra det lite med den första inköringsperioden på BK. Efter några dagar kom första natten.. I KASSAN! Yeah right! Där det inte längre bildades köer utan det var bara ett hav av otrevliga, fast flest trevliga, fyllon. Där man skulle ta så många beställningar som möjligt samtidigt... och inte kunde man kassan tillräckligt heller.. men jag tror att det är verkligen då man lär sig :-)
Så på dom bara!! Bovarna!! Dra dom i örat och säg "Å hur var det här då?" "ajja bajja" För svårare än så är det väl inte? 2,5 år i skola, för att lära sig det? Ja visst ja.. lite kondition övar ni ju oxå ja ;-)

Tre stooora sånna här stod och väntade på trappen idag, från fröken knopp. På kortet stod det " Vi ses imorgon, Älskar Dig" Who could it be? :-D





Idag har jag faktiskt klämt på några nya nyinvesteringar :-) Oh herre gösses, det påminde mig om när mjölken rann till i brösten efter förlossningen. OMG! Stenhårda!! Och Ja, hon sa att det påminde väldigt mycket om det. Jag har aldrig känt på ett par så "nya" förrut, trodde dessa skulle vara blå-röd-gröna, men de hade den helt vanliga vintriga *fniss* hudfärgen och såg riktgit bra ut. Bra konstnär det där, han med kniven.. :-D
Och detta hade hon med sig på snabbvisiten. Hon e för gullig! Pysslar och donar... till mig :-)





Nej nu är klockan mycket... Snart dax för Idol.
För att slippa det här med matfrågan kanske man ska slänga sig på den här istället?!
ja.. så får det nog bli...



Gick en promenix till affären och kom hem med en påse sånt här



en liten baktanke har jag ändå... Hoppas på att få några riktiga höjdare på besök... typ en alldeles röd, tjock, burrig och fin domherre i vinterskrud. Alldeles utanför köksfönstret. De ni!! *klick klick*

Väntar på att den gamla godingen Marie ska ringa... saknar henne...

ståpäls mitt på ljusa dan

Vilka pipor!!

U2 - With or Without you -
Covered Live by
Espen Lind, Kurt Nilsen, Alejandro Fuentes and Holm




Norrmän kan!!.. ibland dom me ;-)


Nu får det vara slut på vekheten!

Äntligen... eller vad man nu säger.. sprängdes trumhinnan vid tre tiden och jag fick sova nån timme... tills E vaknade och hade benvärk. En timme och 30 min senare somnar vi båda om. Sju ringde klockan och då var det bara stiga upp och börja dagen. Lämna på dagis och ett läkar och apotek -besök senare sov jag skönt i 2 timmar på soffan. Öroninflammation.blä.
Sen var det dags att hämta plutten igen. Tufft att vara ett ensamstående päron. Men man måste ju, man bara gört.. hur mycket man än inte orkar så gör man det bara. Det är ju inte för inte jag är sjukskriven.. jag är totalt slut!

Nej nu får det vara nog med vekhet på denna sida för ett tag framöver.

Whats up med de höga läsarsiffrorna på senaste tiden förresten?! Bara roligt! Välkomna!

Idag hände det förövrigt en sak som gjorde mig överlycklig. DORIS kom tillbaka. Hon har varit borta sen i söndags... har aldrig hänt förrut. Ovissheten om vart hon tagit vägen tog nästan knäcken på mig. Nästa gång jag ser ett kattlik längs med vägkanten ska jag minsann stanna och se efter om denne har något halsband. För hellre att veta att hon är död än att hon ligger någonstans och lider eller inlåst någonstans och förtvinar vecka för vecka. och jag inte kan göra någonting åt saken.
Under dagarna hon varit borta har jag verkligen saknat hennes icke tassande steg. Hon kan verkligen inte smyga.. dunk dunk dunk... hennes gnylande till mjau och hennes otroliga gosighet när det är sängtajm. Hon är mycket speciell denna donna!
Vi hade precis ätit färdigt och jag hör två inombors "grlll grlll" (hon låter typ så) utanför fönstret... jag sprang till dörren och in rusar denna överlyckliga donna. Min Doris och Elliotts Odis.

I´ll keep you like this forever om du försvinner en gång till!




Till råga...

-1a495bbc7c644f3748de61dd8f162b9.png

Till råga på allt har man dragit på sig en sjuhelvetes öroninflammation eller något, såhär på kvällskvisten. Jag kan knappt svälja och att vicka eller vrida på huvudet är det inte på tal om. Hua. Det inne i örat sprängs snart! Fick rådet av sjukvårds rådgivningen att ligga högt, knapra smärtstillande och härda ut natten och be om hjälp i morgon. Fy vad detta är orättvist! Sittandes upp i sängen nu ska jag försöka blunda. Jag skulle vilja skruva fast huvudet i en och samma ställning. Jag sprätter till krampaktigt vid minsta rörelse :-( jag skulle inte vara rädd om det rann något ur örat, bara trumhinnan som sprängts så då försvinner all the pain, nån som har något tips eller erfarenhet? hur ska jag få iväg E till dagis imorn utan att kunna böja mig fram? ni skulle sett min tandborstar-spott-stil! Fan va jag e bitter. Det är tydligen sånna här gånger man ska tänka på saker och ting i livet som är positiva. Tänk tänk, vaffan hjälper det? Inget mot smärtan iaf! Natti natti, till er som KAN och kommer att få en blund i natt.


När vi...

3bbf9e5b030b741804e94c3ada67d10d.png

När vi är två som sköter hemmet brukar maten efter middagen försvinna helt utav sig själv. Nu har jag lagat maten men disken står fortfarande kvar och blänger på mig :-( dags att ta tag i grytorna från igår kanske. Haha. Det är ju inte så kul att jag skrattar ihjäl mig direkt! Men förresten, vad tyx om mina sprillans diskhandskar? :-)


Det händer...

-845806450bdfa9bccfc8acbfa184248.png

Det händer saker i fönstret på the way of smultron iaf :-)


En nypa luft

Äntligen en nypa luft.
Hemska tanke att inte veta när man sist snörade på sig skorna för att få en nypa frisk luft.
Först spenderades halva dagen i soffan pga very bad nattsömn, pga en förjäkla envis hosta och smärta i halsen. jonas vcar så duktig och städade hela nedervåningen med allt vad det innebär :-) När jag själv skulle lägga manken till i några minuter och skrubba rent diskbänk, spis och kakel så var jag helt färdig efteråt. Så då blev det en stund med john blund för några minuter i soffan efter det :-/ e så trött på att vara så matt. Vill inget hellre än att känna sig speedad och få energin tillbaka igen.

Medans Jonas sen var och handlade så passade jag och Elliott på att slinka in på SPC och se mina damer spela. Det var tufft. Hårt motstånd. Förlust. Men till min förvåning har det hänt en del under tiden jag varit borta. Två nygamla spelare har tagit sitt förnuft till fånga och dammat av dojjorna och klubban igen. POSITIVT! :-)
Elliott fick en klubba och ett godishalsband, så han hade att göra ett tag :-)
Å guu vad jag vill spela!!
Vill tillbaka till livet igen.
Men kroppen verkar inte vara inne på samma spår som hjärnan.

Nån som har någe tips på hur man får igång kroppen igen? Våga inte säg vila, då kolavippar jag!

Nu blir det film med darlingen i soffan. Sista kvällen på låååång tajm vi får tillsammans.

Jag bjussar på en totalt osminkad Lina... kan inte ens minnas sist jag klämde på mascara på fransarna... hemskt!

Snälla gud, ge mig mitt liv tillbaka, tack på förhand!


många to dos på hög

Gu va efter man blir med allting.
Det retar arslet ur mig att jag bara kan ligga på soffan och inte spackla, baka, måla, städa m.m
och vi som precis innan detta gjort en tidplan med hur vi skulle hinna med allting innan J åker på sao vecka till Västerås. Han blir borta hela nästa vecka och nästa helg ska vi ha förstaadventsfika med min släkt. Jag ser fram emot det som bara den, men hade gärna velat att väggarna skulle vara klara i vardagsrummet så att man slipper sitta bland elsladdarna längs med väggarna och halvspacklade väggar :-/ Sen vore det ju bra om man hunnit pynta lite... + att det är ett stort plus om man bakat lite... hmmm

Hoppas jag e lite piggare i morgon så jag kan ta mig upp och titta på mina damer som har hemma match.

Eftersom att det bara är disneychanel som gäller här hemma så har man ju sett en del :-)
Imorse var det nalle phu i snöoväder. Tiger var tvungen att hitta två likadana snöflingor för att kanin skulle vilja träffa honom igen. Han hade såklart blandat ihop allting och satt ihop 2 + 4 = 1. Man han var hursom helst helt förtvivlad och sprang runt i snöyran.
- Vit och rund snöflinga, rund och vit snöflinga.
- Genomskinlig och kall, kall och genomskinlig.
- Varför kan ingen vara lika dan?
*lovely*

En vajer i näsan!?

Jaha.. då har man lyckats reta upp provtagningspersonalen.
stick i fingret - ok
provtagningen med sticka i halsen - ok
provtagning med en 13 cm lång vajer med en tops på i enden - inte ok

- Ta den här! Du kan behöva snyta dig efteråt.
Det kommer att kittlas så du får ta och stålsätta dig.
Jaha, säger jag frågande.
Vips drar hon fram en vajer med en bit av en tops upptill.
- Ska bara ta ett prov nere i svaljet.
Jag trodde hon skämtade.
- Se så, huvudet rakt.
Och in i näshålan styr hon vajern.
Svaljet tänker jag... genom näsan!?
Mer hinner jag inte tänka förrän huvudet kastas bakåt.
WHAT?! det kändes som om det var en megaspindel som försökte kravla sig genom näsan ner i min kropp.
Huvudet kastades bakåt i ren reflex än en gång,
I vilket sköterkan utbrister:
- Men människa!!? Den är bara 13 cm och ska ner och ta några prover i svalget. Sitt still!
- ja, jag försöker.
Eftersom att min näsa inte direkt var helt snorfri så var det ett jäkla bökande och därmed grejjade jag även inte en tredje gång.

Någon som har någon erfarenhet av vajern?

One man down

Här sitter jag med min första "måltid" på typ två dagar. Den består av två kokta ägg, två hårdmackor och ett glas blåbärssoppa. Jag kan inte förstå mitt sug efter ägg?? måste vara att kroppen är i behov av protein eller nått. Det ena ägget sprack såklart, men jag ska ge det en chans ändå.
Jag känner äntligen att jag kan sitta upprätt igen, vilket känns hur befriande som helst. Så jag har lagt mig tillrätta med jonas bärbara i soffan och ska försöka göra detta bekvämt. Något mer upplyftande kunde man ju titta på än TV4 FAKTA om en gammalt tant som var massmördare. dhö!

Eftersom att det ser ut som om att jag kommer att spendera även en natt här på soffan så får jag slå på en film att somna till eller något.
Jonas ligger nämligen uppe i sängen och huttrar som värst. Feber, feber, feber... hua, jag avundas honom verkligen inte det helvetet jag gått igenom. Jag ska verkligen hjälpa honom så gott jag kan på mina stappliga gelépinnar till ben jag har. Ryggen har tagit stryk efter så många dagar på soffan, jag skulle behöva en ordentlig massage som får igång blodcirkulationen. Om några dagar är det jag som trär på mig träningskläderna och får igång ryggen igen. Massagen får vänta tills Jonas är 100%ig igen :-)

Saknar mitt vanliga alldagliga liv. Med familjen, jobbet, vännerna och träningen. Jag som precis kommit igång ordentligt. Typiskt...
Ny dag nya tag.

sov gott!


Roligare än...

0-3306fa039b7a28fb42445fa30320fddf.png

Kolla varifrån!

Roligare än såhär blir det inte. Gårdagen var värre än värst! Doktorn trodde att det var den ny-nya influensan. Ett annat virus än nöffnöff, men snarlikt. Jag skiter i vilket. Önskar ingen denna pain. Kan knappt inte lyfta en tum. Man känner sig inte speciellt värdig när man inte ens kan ta hand om sig själv. Antagligen tog jag över detta efter E. Nu är det bara jonas kvar. Stackarn. Idag känns det bättre med bara 39grader i kroppen, med eller utan febernedsättande. Imorn blir det doktorbesök. Ta hand om er! Jag saknar min son oerhört som får spendera ännu en natt hos farmor. För mitt bästa vill jag ha honom hemma, men för hans bästa har han det bättre där. Jobbet räknar inte med att se mig förrän nästa vecka. Jag själv vill tro att detta är som bortblåst imorgon :-) detta var det mest krävande för idag.


Idag söndag, igår lördagsfajt


Igår var det nära skiljsmässa x 2. Johanna och Mattias kom över och vi käkade godis och satte oss för att spela spel. Första omgången gick ju bra. MEN ANDRA!
Man skulle ha 30 sek på sig att rabbla ord. Då ska det vara 30 sek och inget annat!! Jonas säger STOP och sen trycker han på knappen... Där stod inga 30 sek inte... 29, nånting. Varför i bövulen ropa stop innan den hunnit över 30?
FUSK!!
Jag skulle säga sand papper men han bara sänga sand, innan jag var avbruten. Alltså hade jag hunnit säga papper och vi vunnit!
FUSK FUSK FUSK!
Fastän att det var nästan 24 timmar sedan så känner jag hur arg jag blir. Det glödde i mina och Johannas ögon. Det där var INTE OK! Jonas och Mattias nästan vred sig av skratt. Men det var tame *pip* INTE ROLIGT! och för att reta mig ännu mera kastar Jonas ord, ett efter ett, på mig. Jag bad honom sluta, både två och tre gånger. Tillslut resulterade det hela i att han fick alla spelkort över sig och jag var inte den som hade tänkt att plocka upp dom. Johanna vart så till sig och ursinnig att hon var tvungen att lämna bordet för ett toalettbesök.
Det hela slutade i att herrarna vann, men med fusk. HUA vilket fusk!


Igår var igår, idag är idag.
Elliott har varit febrig till och från hela dagen. Jag tror att han får vara hemma imorgon också. Jonas ska vabba.
Min hals har börjat tjorva, men det låssas jag inte. Den kankse bara försvinner av sig själv :-)

Nu ska jag snart sätta igång med söndagens matlanging, sen blir det spackling för hela slanten.

Hur har er helg varit?

utbytt

En bit av vår omgjorda hall :-)

 NU

Vi är jättenöjda.
Nu är det bara att vitmåla övriga väggar, som är kvar att göra i hallen.



Det har hamnat en liten betydelsefull hörna på den nya byrån.
Änglar från farmor som vi en gång gav henne, som nu har återvänt.
Jag vet att hon är en ängel som vaktar över oss.
Så skönt att bara titta på dom  ibland och bli påmind om det :-)

 

Arma barn, 40.4 grader är inte ok.

Inte lätt att vara liten.
Med 40.4 graders feber, ligger han helt utslocknad i soffan... han fick febernedsättande för ca en timme sedan.. men det gör ingen skillnad. Stackars liten. Hans somnar till lite då och då. Är livrädd att han ska börja krampa.
Hela dagen har febern hållit i sig... är det inte tillräckligt nu?
Soffan är stor men vi befinner oss bara på två kuddar. Jag vill inte sitta för långt bort... men samtidigt inte ge värme.
Nu har han somnat för att återigen, antagligen, vakna till om 10 min igen.
Försöker att svalka så mycket som möjligt.
För att göra det här med dryck lite roligare så har jag tagit fram en bebis-pipmugg att dricka ur. Det var populärt.. han har slukat 7-8 st bara ikväll :-)

Pain att se honom såhär... Idol rullar på tvn och papsen är på hockey. Mamma ska försöka ta igen det hon missat i bloggvärlden efter några dagars ryggläge i soffan...





@ home

Idag är E och jag hemma.
Jag har hittills bytt åtta blöjor på lilljotten, stackarn.
Mina bihålor spökar... Jag är säker på att om jag lutar huvudet framåt så sprängs det.
Så min ställning här vid datorn är minst sagt komplicerad :-/

J stack redan med sexbussen i morse och jag hoppades innerligt att jag skulle vakna upp utan denna smärta. E drog i mig vid kvart över sex och ville gå upp. Mamma aj aj, sa han och pekade på magen. Ojdå, behöver du gå på toaletten?
Efter första steget upp ur sängen så backade jag tillbaka och satte mig på sängkanten. Det kändes som om jag blivit överkörd av en bulldozer. Jag var tvärsäker på att ansiktet skulle vara ommöblerat och mosat.
Jag ringde Jonas och berättade läget, precis innan jag la på smäller det och brakar i blöjan en meter ifrån mig. Det tycktes aldrig ta slut. Sen dess har det blivit upp till åtta precis lika dana blöjor att hantera med sprängande huvudvärk och dunk-dunk runt ögonen.

Från halv nio sov både jag och E i soffan, fram till (hör och häpna) kl 11.45. DET HÖR VERKLIGEN INTE TILL VANLIGHETERNA!! För det första... 3 timmar!? och sen så tidigt på dagen!? Nej, det är ett tydligt tecken på att allt inte står rätt till. Nu har vi fått i oss lite lunch oc hska inta ryggläge i soffan igen.
Man kan ju tycka att man har tur att vi har så många kanaler nu när man är sjuk. Men enligt en viss E, så är det bara 5-6 av dom som är intressanta :-/




Jag skulle kunna vinna VM i analys

Gu va sjukt det är egentligen... man kan köpa sig till nästan precis allting.
Köpa hus, bil, båt, mat, kläder, inredning och andra förnödenheter.
Men riktiga vänner gå förbövulen inte att köpa!
Det är en sak som är säker.
Jag önskar att jag kunde köpa mig lite tid, så att jag skulle kunna umgås med mina vänner lite mer.
Saknar dom såå.
Vart har alla spontana träffar tagit vägen?
I miss you alot.

Om jag hade en stor peng, som bara låg och skräpade skulle jag resa, köpa kläder, skor, inredning, kameradelar, tapeter, färg, säng.. m.m eller kanske investera. I vaddå? Fastigheter kanske, eller i aktier... njee, njaa.

Jag har en vän som vet precis vad hon ska göra med sin peng iaf. Hon ska investera. I sig själv. Imorrn blir hon berikad med några större kupor hallongelé :-)
Vissa köper bilar... andra bröst. hahaha
Vart är världen på väg?

Jag är en analytiker av alla de slag och om jag får tänka i någon sekund så har jag fått det till att min vän bidrar till den vridna kvinnosynen här i världen som media har varit så duktig att hjälpt till å skapat. Varför ska man behöva operera brösten för att man ska vara kvinnlig nog? Nej, jag förstår verkligen inte.
Min vän är så väldans fin som hon är, på alla sätt och vis. Men jag respekterar hennes beslut och står vid hennes sida. Men jag kan inte låta bli att sitta såhär på kvällningen och oroa mig lite, man är ju helt utlämnad där under kniven. Där slank mitt kontrollbehov in. Hoppas allt går bra imörrn och att bröna blir fina :-P Hoppas doktorn haft MVG i bild. För här ska skapas :-D
Detta ska bli ytterst intressant.


Ska bli skönt när "Borde" kolumnen bockats av och jag bara kan göra saker jag vill göra :-P

Jag borde:
Måla måla måla måla
Spackla mera
måla en andra gång
kapa lister
måla lister
få klart med gipsskivorna på väggen
spackla igen
slipa
och måla lite till
baka
göra matlådor
städa

Jag vill:
Träna
få saker och ting gjort
mysa framför tvn
sitta framför datorn och pilla med bilderna
göra klart mitt projekt
plugga digitalt foto
+ visuell bild på högskola
träffa vänner

Jag kan
inte hinna med allt i veckorna

Jag ska
få hem en sådan här idag!! Ett fynd jag hittat ;-)
Den ska få glänsa med sin närvaro i hallen är det tänkt!
ME LIKE!
 

Min jotten

Barnen hade vatten, jord och vind vecka på dagis.
Fröken låter tre barn sticka in handen i påsen och berätta för de andra barnen vad som fanns där i.
Barn nr 1: Vatten
Barn nr 2: Vet inte
Elliott : Bajs!

Det var jord i påsen.

Underbart Elliott att du tror fröken låter er känna på bajs!

Enligt sonen han själv heter han Ott... eller mera Ått. Talet har kommit igång lite mer, men han lämnar gärna första bokstaven någon annan stans när han sätter igång. Det blir ofta
il : bil
åva : sova
att : katt
omma : blomma

Idag satt han på sin ambulans och burnade runt. Åka mommo och så sprattlade han iväg. Åka offa brum-brum. Åka mamma nina... det är jag :-)
Sen drog jag upp alla möjliga personer att åka till.
Åka nej faffa, åka nej faffa. Nähä, varför inte åka till farfar, sa jag.
Pappa, faffa åka buss.
Just det Elliott. Pappa brukar åka buss och farfar kör buss :-D Där fick han till det!
Några nya populära namn är anna och oan. Dom var och hälsade på i helgen :-D

Ja du darling, det här med barn... det gjorde vi bra ;-)


renovering pågår...

18ae4e2da9e0295a4838b68f8f0c42d9.png

Kolla varifrån!

renovering pågår på smultronvägen! Gipsskivor ska upp på väggarna. Så man äntligen blir av med den pissaprikosa färgen :-) allt är bättre än den! Vi har nog att göra hela kvällen. Ingen filmkväll som planerat här inte. Möjligt att det blir sista avsnittet av mannen under trappen ikväll i sängen, om jag får som jag vill :-) ta hand om er!


7 450 kr ?

För bara stommen...
Är denna säng inte värd.
Eller kanske... joo...
Men vi har inte pengarna.

Någon som har något annat snarlikt tips?




Skräckensdag

Idiothund!

Svärmor kom och lämnade hunden hos oss imorse. Han skulle vara här över dagen.
När matte gick blev han änglig och sprang runt och hoppade upp på dörren.
Jag pratar om Jojje, en kolsvart cockelspaniel. Han är 2år och är en omplaceringshund. Hans lynne är inte det bästa, men det går att jobba på. Han är lite blyg och morrar och skäller på äldre damer med handväska. Men jätte snäll mot E och oss andra. Men han fattar inte riktigt det här med "Kom/hit jojje" han står bara och tittar på en och lägger huvudet på sne. Han kan inte haft det lätt i sina dagar. Men nu har han kommit till familjen ordning-och-reda och jag tror verkligen att dom kan få honom att må bättre och bli lite mer stabil.
Det här är ju svärmors lilla guldklimp.

Vi står i hallen alla tre. J ska skjussa mig till jobbet och sen E till dagis. E är påklädd. Vips, drar han ner handtaget och uuuuuut skjuter/springer jojje som en blixt. Vi hinner knappt reagera.
Jakten har börjat.
J jagar hund*piiiip* mitt på stora vägen, så bilar kör kors och tvärs. Runt, runt, runt överallt. Tillslut tappar han sikte på hunden som löper vidare bort, bort, bort. Jag har under tiden åkt runt och letat efter dom med koppel, unge och bil. Efter 20 min lämnar jag E på dagis och ringer jobbet och säger att jag blir lite sen.
Väl hemma ser jag att J kommit hem. Äntligen!
Men vart är hunden?
Sen börjar jakten på pågick i 12 timmar.

Vi åkte runt, stannade folk och frågade om dom sett något. Lämnade ut telefonnumret så vi kunde nås så fort någon såg något. Vi drogs till solbackaområdet för det var där J tappat honom ur siktet. Soppalampan lös, men det hade vi inte tid med nu. Vi ringde både polisen och matte för att informera. Tårar rann för en sekund, men nu var det bara att lösa probelmet.
Fånga in hunden!
Efter ett tag ringer mobilen och en av våra spejare som vi träffat på längs med vägen ringer och meddelar att han sett hunden. BRA!
Nu visste vi inom vilket område han befann sig. Matte, som kommit till undsättning, fick syn på jycken. Hon ropade och lockade.. men han bara stirrade och la benen på ryggen och sprang vidare och försvann in bland träden. Vi sprang och sprang, men nej. Man var ju så rädd att han skulle bli påkörd.
Idiothund!
Efter några svängar med bilen så åkte jag tillbaka till jobbet, men J fortsatte leta. Efter några timmar fick han sällskap av husse som kommit hem tidigare från jobbet.
Då, får dom syn på honom igen. Bara några meter bort. Dom lockade och lockade... han la huvudet på sne och kutade vidare. Han är snabbare som blixten. Sen såg dom honom inte på ett tag.

Någon hade ringt polisen någon mil bort och meddelat att dom sett honom. Det köptes reflexvästar och ficklampor. Jonas hämtade mig efter jobbet och vi åkte hem och åt.
Efter måltiden var det bara ut och leta igen. Jonas fick vara hemma, han var helt slut, efter dagens bravader. Men Mattias kom och hämtade upp mig. Många engagerade sig och försökte hjälpa till på alla sätt. Vilket kändes varmt i hjärtat. Anders tog med sig familjens flatcoated retriver och infanns sig i sökandet.
Jag och Mattias hade med oss Leo. En liten ruffsig voffe, med rätt lynne för att inte skrämma bort den vilsna hunden. Vi parkerade bilen mitt i skogen. När bilen släcktes ner var det kolsvart. Bäcksvart. Lite rädla infann sig. Men vi hade ju Leo. haha. Som tur var hade han ficklampor under sätet. Man såg inte mycket, men huuvdsaken att dom lös :-)
Vi traskade på i snåren och mötte upp Anders som gått runt det hela för att skärma av området.
Rätt var det är, efter ett tag, skriker matte i mörkret "Han är Häääär" sen kommer ett " Jag haaar honom" Gissa om det var total lycka!!?
Ingen vet vad som helst plötsligt fått honom att ge upp. Kanske den kalla blåsten, mörkret och hungern som gjorde sitt.
ÄNTLIGEN HADE HAN IAF TAGIT SITT FÖRNUFT TILL FÅNGA!
Det var underbart att se husse och matte så glada. Även fast vi inte fått skulden för det hela så, var han ändå i vårt hus det hände. Det gör sitt.

Sen åkte vi hem och drack te och åt kladdkaka hemma hos oss. Liiiiiite dåligt samvete gav det mig minsann. Missade nämligen ett idiot-crossfit-pass med däckvältning och löpintervall - träning :-( Hörde att Hanne hade fått varit där själv med instuktören, på det sena passet. Gissa om hon gick jobba??? hahaha.

Jag överväger ett JA vaccinationen.

Jag överväger att ta sprutan.
Eftersom att inte E har möjlighet att ta denna förbannade huvudvärken till spruta, så ser jag det som att jag skyddar honom från nöffnöff genom att ta den själv.
Det gör saken lite enklare.
Nu måste jag bara få Jonas att tänka i samma bana. Han verkar ha missat hela det här uppschåsade mediauppdådet helt och hållet!
- Va spruta!? Jag nej.. det har jag inte tänkt på. (?) Lyckliga ovetande du!

Egentligen är det emot min religion att frivilligt säga "JA TACK" till en spruta. Jag är ifs mest van vid att dom tar någonting ifrån mig. Nu handlar det mer om att dom ska ge mig något. Men under huden!? Njaa jag vet inte jag... men det är ju för en bra sak, jag gör det (måste jag tänka)

Å sen var det ju det här med gift... vissa folk tror ju att det är något olagligt gift i sprutorna som kommer att förinta en hel värld förutom, sig själva... typ, något sådant. Ja, jag kankse har tittat för mycket på film, men idag känns det inte heeeeeeelt overkligt.

Ska ni ta den?
Av vilken orsak Ja eller NEJ?

Att jag valde en tecknad spruta har iiiiiiiiiiiiingeting med min sprutfobi att göra!!!




 


Är det mamma säger lag?

*ring ring*
- Hej det är Mamma, du vet att du måste/ska ta nöffnöff-vaccinet va?
- Njaaa.. e njej.. det visste jag inte.
- Jo för att bla bla bla... och gud så oansvarigt och ligga sjuka när man har en liten son..  bla bla bla.. bäst att vaccinera er fortast möjligt, nu är det barnfamiljer.

- Ja men mamma, jag har inte riktigt bestämt mig än. Kan man inte få dra ut på det hela tills det hela är över?!!? Vore skönast då, så man slipper ta något beslut.
- Nej. Nu tar ni den imorgon!
-Ja men mamma, jag har inte riktigt bestämt mig om jag ska tro att det är gift i sprutan eller ej. Tänk om alla dör om ett år. Vilken epidemi.
- Ja, men min mormor dog i en elakartad influensa för många år sedan... ni ligger i riskgruppen. Ni i eran ålder har inte hunnit bygga upp nått imunförsvar för en sådan här influensa. TA DEN PÅ MOMANGEN!! FOLK DÖR JU!!!

Jag känner att jag ligger nära nu för att behöva ta ett beslut!
HJÄLP!

Nu ska jag iväg på ännu ett crossfit-pass.
hejja hejja!!

Det blir inte alltid som man tänkt sig

stämningen var på top.
vänner.
god mat.
frukt.
efterrätt.
alkohol.
eftersnacks.
snack.
skratt.
musicquiz.

Sen skulle vi ner på stan.
Alla var taggade.
Vissa mer eller mindre.
vi hann ner till porten.
sen sket det sig för Jonas, min sambo och tilltäkte make.
Rejält.
Han mådde piss.
För mycket gräddtårta
;-)
Det var bara att inse.
Istället för
dans.
och krogliv.
Blev det
Taxi.
hem.
dusch.
och sova.

Imorse vaknade jag vid sju... "dam-dillidi-dam" "diddeli-liddili-li" Va nu rå?
När man äntligen ska få sova... Jag blev arg på mig själv och blundade hårt!
Sen vaknade jag klockan tio :-)
Sen var det
mysfrukost.
med "mannen under trappen" som underhållning (ett avsnitt kvar).
Görla.
hem.
packa mer sopor ock kvistar.
Görla.
hämta ved.
hämta Elliott. ♥
hem.
tippa av veden och stapla.
lämna bilen.
hem.
sussa jotten ♥
och nu är nu...

Tack Mattias för igår!!
Det var super! :-)


RSS 2.0