Galej-galej

Måååånga timmars planerande och hysch-pysch är nu över.
Att det skulle vara så här mycket att bolla med i luften över en möhippa, hade jag ingen aning om. Nu blir det ju såklart vad man gör det till... och man vill ju göra sitt bästa, för världens bästa, och då blir det mycket :-))

Jag har haft otroligt kul tillsammans med Emma när vi spikat denna dag. Denna dag av ren glädje. Vi ville ge henne en dag av händelser att minnas och även få in endel av hennes historia hittills.

Hon hade klart och tydligt gjort klart för oss att dans var det värsta hon visste. Givetvis skulle vi inte utsätta henne för detta... men hon kunde få tro en ynka sekund tyckte vi.
Därav Ballerina utstyrseln.

  

Vid åtta tiden begav sig en mystisk figur, tillsammans med barndomskompisen Jonas till hennes fort i Almunge. Dom gifte sig tydligen som små och nu var det väl på tiden att ta ut skiljsmässa då om hon tänkt gifta om sig. Det hela löpte på bra och han har nu lämnat över stafettpinnen till hennes blivande man Fredde. Det hela var mycket lyckat. Dom har inte setts sedan typ nian på högstadiet, så det var ett kärt återseende :-D
Den mystiska figuren hade fått en noga utförd lapp på saker denne skulle införskaffa sig från hemmet. Lisa blev förskräckt och tycker att det är ytterst obehagligt att denne rotade runt i trosbacken och så vidare... men detta kommer att förbli ett mysterim för den blivande bruden ett tag till iaf ;-)


Monstret körde de båda till en adress i Uppsala där jag, Hille, Emma och Madde hade dukat upp med champagnefrulle. Att Hille dök upp från Växsjö fick nästan Lisa i tårar, nyförlöst och allt. Det hade hon verkligen inte kunnat tänka sig.
Där blev hon mätt i magen och stylad i håret av syster yster.

  

Sedan var det dags att dra vidare.
Mot danslokalerna på portalgatan... där snurrade vi runt, in och ut på olika parkeringar. Och Lisa skruvade sig i baksätet och talade om för mig att hon minsann var mycket besviken på mig att jag tänker utsätta henne för detta. Om inte bakdörren varit barnsäker hade hon säkerligen tagit ett kliv ut och sprungit därifrån i sina höga klackar.

Vi åker istället till Vasaparken där en hantverkarmarknad håller till. Där finns 5 ramar med bilder i som hon ska samla in. När hon hittat en skulle hon sjunga två verser i en speciell låt. Att ta ton... ja det kan hon.. men helst inte framför massa andra folk ;-)
Men det blev lyckat. Hon håvade in alla fem och där mötte även resterande vänner upp. Det blev kramkalas.





Vidare mot en musikstudio, där hon fick sjunga in samma låt på skiva. Det var hur kul som helst att se henne inne i "boxen". Hon sjung för full hals. Det där kommer bli asbra ;-) Sen var det tärnornas tur att skråla. Hon spelade in en version av oss som kommer att ligga lite bakom hennes röst.
Oj oj vilket minne!! :-D

  

Efter det så hade magen börjat knorra. Vi gav oss iväg till ett flygfält i närheten och fick låna en barack där att hova i oss krubbet. Emma hade gjort sin paradrätt och alla mumsade i sig med aptit. Ändå vart det massor kvar. Det ingår tydligen i släkten att göra till tredubbla sällskapet när man ska bjuda på mat.. ha ha
Vi var 15 pers och det fanns väl mat till minst 30 iaf ;-P

Självaste bruden började ana vad som väntade. Vips satt hon i cockpitt och var startredo. Och upp i luften for hon i ett litet tvåmansplan. Dom flög över Storvreta, Almunge och Uppsala. Familjen där hemma förstod att det var hon i planet så dom hade gått ut och vinkat. Klockrent.



Därefter åkte vi hem till Emma för middagsfix. Lisa fick ta av sig Ballerinautstyrseln, duscha (och tvätta håret, det var ju lördag) och sen bli stylad från topp till tå. Lyxigt att ha en syrra som är frisör :-) Jag har nog aldrig känt mig så fin som när Emma donade med mitt hår för att vi skulle ut på middag och partaj för några år sedan. Hon e bäst!

Därefter följde en middag bestående av lövbiff, pommes och beanarresorre. (bea... blå bands för att vara exakt). För det var en typisk fredagsmiddag hemma hos fam. Christiernin. Och till det valde hon alltid en trocadero ur lästbacken. Så givetvis fanns öven det på bordet ;-)

Det var mycket skrön och skrååål under hela kvällen. Dom har ju urmysiga lappen Eva-Lisa i juntagruppen som gärna drar till med en jojk. Herre vilket festgäng ;-)

Under kvällen hände lite mindre event för Lisas del och hon verkade njuta till fullo av sin dag.



Tillslut avrundade vi kvällen med en chokladprovning, med tio olika lyxchoklader att låta smälta i munnen.
MYCKET uppskattat!



Summa sumarum är vi jätteglada för Lisas skull att den blev så bra vi hade hoppats på.

High five brudar!!!



(ursäkta bildkvalitén, iphonen var med mig hela dagen. )


Kommentarer
Postat av: Eva Peva

Åhhh sicken härlig dag! :D Verkar som en av dom bästa möhipporna genom tiderna! ;) Bra jobbat brudar! Och vackra som få var ni me!

Ser verkligen framemot dagen med stort D nu! :D

2011-06-01 @ 08:22:57
URL: http://jukladdigaredestobattre.blogg.se/
Postat av: Hille

Det var den roligaste dagen på länge. Underbart att träffa dom bästa. Vi ses snart igen. Puss

2011-06-03 @ 19:44:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Om

Min profilbild

Lina

RSS 2.0