Enkel banoffeepaj
Den enkla varianten av en sjukt god Banoffeepaj.
Enkel att göra, men så otroligt god.
Väldigt mäktig.
Js favorit ;-)
Botten:
300g Digestivekex (ca halva paketet)
200g smör
Kolasåsen:
5 dl grädde
1,5 dl socker
1 dl ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
Garnering:
3 bananer
2,5 dl grädde
Riven mörkchoklad
Smula kexen, i med det smälta smöret.
Blanda!
Tryck ut massan i en pajform - Låt stå i kyl i två timmar.
Koka alla ingridienser utom vaniljsockret till kolasåsen.
Den är färdig när det bildas gångar i den när man rör. Det tar ca 20 minuter, koka på svag värme och rör, inte vispa.
Smaksätt med vaniljsockret.
Låt kolasmeten svalna något innan den hälls ovanpå pajbotten. Låt stå kallt.
Skiva bananerna och lägg ovanpå.
Vispa grädden o bred över alltsammans.
Strö över riven choklad.
Lycka till!!
GOTT! Jag ska göra i nästa v! Kram