Olyckligt med bedrägerier

Jag vill titta argt, stampa, slå, helst halshugga folk som inte är ärliga.
Visst en liten vit lögn nån gång.. men fasiken inte invecklat, detalj-uttänkt bedrägeri.
FYY!
Jäkla tjyyyyyvar ( vet att det stavas tjuv men vill att ni ska uttala det tjyv)

Nu är det inte jag som blivit utsatt för detta, men en kollega på jobbet. Fy, vad jag känner med honom. Hans mening var att sälja ett objekt och i slutändan så blir det han som blir skyldig banken över 30 000kr.
Ursäkta mig men.. *piiiiip* pip* pip*
Visst, väldigt blåögt kanske, nu såhär i efterhand. Men jag kan hålla med om att allt verkade så rimligt.

Han lägger ut en annons på ett äldre objekt, blir kontaktad av en "samlare", som är villig att betala en stor summa för att få det transporterat hem till sig, på Irland. Dom har kontakt per telefon och mail. Han använde sig av ett godkänt företag, som skulle hämta objektet och frakta det till honom. Min kollega får en check värd, flera tusentals kronor än vad han begärt (ett orosmoment) Han tänkte, oj han vill verkligen ha detta, dom kankse har gjort något överslag och satt in pengarna i euro? Han ringde upp honom och fick reda på att allt var i sin ordning. Han skulle bara vidarebeforda pengarna till transportföretaget. Jaha, tänkte han. Sagt och gjort! Han gick till banken, frågade om den var ok, JA, fick check- pengarna på sitt konto och trodde allt varfrid och fröjd. (skulle jag också ha gjort!) Han satte över resterande pengarna på "transportfirman" kontot och ringde för att bekräfta överföringen. 
Det här var igår.
IDAG ringer banken och kräver honom på över 30 000kr eftersom deras förfrågan om pengar bara hade studsat tillbaka.
Och Ja, han blir skyldig banken pengar. På "kvittot" från banken säger dom ifrån sig allt ansvar om checken visar sig vara falsk.

TA LÄRDOM!
ALLA, LÅT ER INTE LURAS!! FÖRFLYTTA INTE EN STÖRRE SUMMA PENGAR ÅT NÅGON ANNAN, ÄVEN FAST BANKEN HAR GETT SITT GODKÄNNANDE.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Om

Min profilbild

Lina

RSS 2.0