GOTT NYTT ÅR!

Näst sista dagen på det här året... men OJ OJ OJ va händelserikt det här året har varit. 
E föddes och jag har snart varit hemma i ett år... tiden har gått såå fort. Det har nog varit den mest händelserika året i mitt liv.. låter inte som att det har hänt så speciellt mycket.. men alla ni mammor och pappor därute ni förstår precis vad jag menar :-) tänker på er som ska bli föräldrar snart.. Oj oj oj vad ni har att se fram emot!! *lite avis*

Börjar att bli lite nyfiken på vad nästa år har att erbjuda... Kommer jag att jobba eller plugga? Det mest underbara som kommer att hända är iaf att E kommer att göra sina framsteg i utveckligen och det vill jag inte missa med en millimeter. Kankse ska ta och bli hemma-mamma.. neeej, alldeles för långtråkigt! Men jag vill iaf kankse kunna jobba 75% så att jag kan få så mycket tid som möjligt med E :-) Nån resa vore trevligt också.. Vietnam låter exotiskt! Men först å främst ska vi firra klart köket. Dit kommer den mesta kosingen att gå... kan ju hoppas på att man lite tillbaka på skatten.

Nej nu måste jag sätta igång med dagen bestyr. Spika upp tavlorna i Es rum, sy kuddfodral, handla lite, duscha och sen mysa med min familj.. det harjag på listan idag. OJ hoppsn höll på att glömma. VI har ju tvätt tid idag oxå.. OJ OJ å nu kom jag ju på Jonas Far med familj ska ju komma på middag.. nej, nu har jag inte tid at sitta kvar här längre... Lasagne, med 4 olika sorters ost eller civapcici?? Jag röstar på det senare alternativet.. men J han är fast bestuten om lasagnen.. aja.. vi får la se!!


Folk kommer och går
Men riktiga vänner dom består
Nu ska jag tacka för mig
Med att skicka en Puss till dig
Åren bara går och går
Hoppas vi ses igen nästa år

Nästa layout problem..

Hur får jag ut en film här? länkar man på nått sätt eller.. Noll koll.. tyvärr.. nån som kan?

Det är inte lätt...

Det är inte lätt det här med utseéndet på sidan.. jag har klurat å klurat.. men nu tror jag att jag får nöja mig...
Så varför inte dela med sig av sin lärdom?? Alla timmars slit för att komma på vad "head backround" betyder osv.. många timmars slit.. haha
Nu vet jag att An sitter och hålller på med precis samma sak.. så varför inte dela med sig av sin kunskap... hon fick hela min kod att leka vidare med :-) och en ordentlig genom gång av vad det mesta står för.. haha

VAD SKA MAN MED KUNSKAP TILL OM MAN INTE DELAR MED SIG AV DEN?

Jag skrattar ihjäl mig!

Det är alltid så skönt att ha nån att ringa sådär på morgonkvisten.. när alla jobbandefolk antingen sover eller jobbar. Men en som håller Es tider är Te... Om det inte är jag som ringer vid 9-10 -tiden så är det Je. Ibland kan det t.o.m vara tidigare.

Som idag... jag hade väl bara en sak inbokad å det var att ta mig till Mio för att hitta något passande överkast till sängen. Har ju gjort om.. så nu har E vårt gamla rum, med vår fiiina tapet, och vi har ett kontor/sovrums rum :-)
väggarna är beiga/vita... så jag har inrätt i guld! tyget bakom sängen är brunt med guldgrejor på å sen har jag köpt en suuuupersöt buddha figur på indiska och guld lyktor... nu saknas bara ett överkast i passande färg.. men det finns ju inte! Vill att det ska vara brunt.. helst mörkbrunt. Nån som har nått tips?

Efter en mindre lyckad utflykt till Mio landar jag och Je med barnvagnarna på Daisys... två grillade med pommes! MUMMA! E fick banne... Te var på sitt bästa humör och skuttade som en kanin mest hela tiden. Hon har förövrigt fått tänder.. lika många som E, fastän att hon är 2 mån yngre... Akta mammas patte!
Det spöregnade ute så vi gick över till järnaffären för att titta på tapeter. In genom dörren... slänger en blick på kartan över stället.. Hiss? javisst raktfram å till höger! vi gick å gick! men ååå nä. vi svängde lite och traskade på.. när vi gett upp så.. vips! men här är ju hissen!
(Nu till varför magmusklerna har fått jobbar så hårt idag) En lite skrajsen Je klev på, tryckte på 2an å åkte upp. Jag som var kvar där nere var lite för het på  HIT knappen så hon han inte ens gå av där uppe. haha... hon tröck på åka knappen.. men inget hände, det klickade bara till, å hon tryckte igen, samma reaktion. nähä.. den lite hiss skrajsna Je kliver ur med barnvagnen. Jag ställer mig i hissen.. å vips åker jag upp. Men är tvungen att åka ner igen för att ta med min min barnvagn.. haha. väl nere kliver Je in igen med barnvagnen.. men Neeeeej! ingen reaktion på hiss jäkeln! jag höll på att dööö! provade flera gången... öppna dörren, trycka på 2an men NEJ! Då klev hon ut, och jag in. Då funkade det.. så jag och E åkte upp. När jag väl kommit ut ur hissen fick jag en fniss attack. Folk tittade, ville vika mig dubbel. Efter ett tag kommer Je upp. Hihi haha hihi haha
Då ropas det ut i högtalarna.. "Klockan är tre och varuhuset stänger" hahahahahahahahahaha jag dööör av skratt igen. Men jag hinner glimta min dröm taper iaf påvägen tillbaka.. synd bara att det råkade vara en Linné tapet och kosta 600 spänn rullen :-(
Jäkla hiss.. haha.. men ner kom vi utan problem iaf :-)

Nä nu ska J sita här och fibbla!! Trevlig helg!

pöss pöss lingon tuss!

Hej och hå vad tiden gåååår...

Nu var det läääänge sen jag skrev nått igen.. hela julen har gått och jag har hunnit med rean å allt.

Julen var kalas... E fick en heeeeeel del grejor att släpa hem. Vi vaknade på Julaftonsmorgonen hos min mor. Åt mysfrukost , med gröt och allt där till, och delade ut lite julklappar. E fick en polisbil.. en sån man kan sitta på och "sparka" sig framåt. Tror hans far vart mycket avundsjuk.. haha
Senare under dagen tog vi oss till Js mor och fortsatte julfirandet där.. med mat och klappar. Jag var så nöjd med min present till J i år. Två helt underbara täcken... såååå mjuka och fluffiga. Jag hade köpt 2 men vi kom hem med 4a!!? Js mor hade inhandlat täcken till oss i kina... siden täcken... så vi blev några täcken rikare!
Av min älsklig fick jag två par "träningstrosor" som ska vara mer absorberande eller nått.. men jag svettas bara jag sätter på mig dom.. ahaha.. jätte sköööna!! *ingen ironi* sen fick jag 25min massage på TREAT och en PEAK kofta :-D

Kom hem idag vid 6 tiden... från en av mina uppsalaresor igen :-)

I torsdags morse lämpade jag av lilla E hos morfar och fick en heldag med mina girls :-D THANK YOU flikkor!!
Det blidde en del på rean :-D NAJS!!

Idag har jag spenderat dagen hos Laj med barnen och Höl... sen åkte jag en tur till Mi och Ma, där E förövrigt rörde runt som en elvisp... Gu va jag inte längtar tillbaka till sista tiden i graviditeten... Mi ser jätte frisk och gla och pigg ut. Men jag vet ju hur det är... man känner sig blääää och är inte alls pigg och glad... utan bara tung, trött och en smått förvirrad. Man har så mycket att tänka på!

Nu ikväll har Ma och Jo varit här :-) det blev en spelkväll... det brukar bli sånna. Jätte kul faktiskt.. men idag vet jag inte... jag vet inte vad som flög i mig... jag är verkligen RÄTT SKA VARA RÄTT... Men tydligen inte idag, av någon anledning!? Jag fuskade!! Allt gick så snabbt.. jag har lixom inte tänka. skulle ta upp ett kort i högen och råkade ta två.. då var det den understa som föll min mer i smaken.. och vad gör jag?.. lägger tillbaka det andra..!?? J kom ju på mig.. och jag försökte med ett litet "nä vaddå"?? haha... men det var ju bara att erkänna! JAG FUSKADE! Sen satt jag i skamvrån i några minuter... sen var jag la förlåten.. hoppas jag??!

Nej nu ska jag hoppa i säng...

Rim å rusk.. fult med fusk!

GO JUL!

God jul,

på er alla vänner och alla som jag känner! ( och alla bloggare förstås)
Julen är här!! Solen skiner, det är minusgrader ute, folks pringer runt på stan som vettspolingar och panikinhandlar sina julklappar... Det är frost på bilarna, om man tittar riktigt snabbt så kan det se ut som snö. Och här uppe i min lägenhet sitter jag och mina knäckemacka, som snart är död och gluttar ut över julen!
Det är bara att inse... det är såhär en jul kommer att se ut, utan snö å, i framtiden. Klimatet har ändrats! bara att inse.. snön kommer att komma kankse lagom till nyår eller kring min födelsedag. början av Januari... Det skule behövas en förflyttning av dagnarna i almanackan för att vi ska ha snö på julafton. Så om vi tar och flyttar julen till i januari... sisådär den 9onde eller nått.. då har vi garanterat snö (tänkte på anna där.. jag tod inte den 11e.. haha) vem är det som ändrar sånt? i almanackan alltså.. vem var det som bestämmde att det skulle finnas skottår? Man skulle ju kunna pang panga(skotta/skjuta) fram julen till i januari... stackars barn som skulle födas då f.r.o.m jul till jan. Men men... inget att göra åt! för folket vill ha snö på julafton.  SNÖ ÅT FOLKET!!

Jo, jag har fått lite egen Lina tid idag... E är hos farmor och J på jobbet! å vad gör jag? Har ifs hand om tvätten.. men den torkar bäst av sig själv. Jag har sovit i en ån halv timme.. framför tvn!! helt sjukt, mitt på dan! När hände det sist? Det gjorde jag jämt förrut... åhh va skönt det var! vaknade med nya krafter.
Med dom krafterna gick jag in och hämtade en dumlekaka i skåpet... fyllde en bricka med smör, kalkon och hårdmackor... gick och satte mig här framför datorn och bara bara... njuuuuuter.. av min lediga tiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiid!!
en det känns på något sett fel... att lämna ifrån sig sitt barn, sin uppgift, för att få vara lite ego för några timmar. usch, skäms när jag skriver det! E e ju min uppgift... som förälder.. men tar ju ifs inte ut någon mammapenning idag, så låt gå då! haha.  å sen tog farmor och faster sååååå varmt emot honom så :-)

Ännu en knäckemacka. går mot sin dööööööd!

Våran julafton började förresten igår. Vi var ut till Storvreta och firade "lill-jul". Mycket mysigt! E är helt stört förtjust i alla paketen.. men granen e läskig.. för den sticks!! me det bästa utav allt med gårdagen.. var nog när vi kom hem. Han förresten förbi IKEA oxå!Handlade inte mycket men ändå gick notan på upp till nästan 800spänn. lite ljus, julkraffs, några energilampor och nån lampa..! (?)
Idag står Svanberga på tur! Efter J har slutat jobba...

nej nu tror jag att jag ska hoppa in i duschen.. sen hämta upp tvätten.. fixa iordning mig... å sen traska iväg och hämta lillplutten! saknar honom såååå...

puss puss, snålskjuss!

Testar lite...

image44

image45

image47

Gräddkola!!

Nu har jag bakat igen... och självklart hade jag kameran i högsta hugg :-) det blir lite kladdigt i mellanåt...

100g smör
2dl vispgrädde
3dl socker
1dl ljussirap
1tsk vaniljsocker

Smält smöret
Rör ner vispgrädden, sen i med allt det andra
Låt koka utan lock 15-30 min RÖR OM
Gör ett kulprov (kalltvatten i glas, häll ner en tsk av kolan. Om den stelnar till en mjuk kola är det klart)
Rör ner valfri smak (tex 2msk kakao)
Häll sedan ner allt i en form, låt svalna
Skär sedan upp i stänger som du sen delar.
Jag tänker sno in kolan i bakplåtspapper och linda snören runt om så det bli riktigt kolor :-)




Några av huvudingridienserna


Det ska kokas i 15- 30 min


Sen hälls allt ner i en form.
Efter att ha varit på kylning hela natten kan det se ut såhär, och JA jag har smakat lite i ena hörnet :-)


OCH VERKLIGEN MYCKET MUMMA!!

Helt otroligt!

Det här är inte möjligt! Igår kväll när jag satt här och plinkade lite... E sov och J var ute och sprang. Skönt... lite tid för sig själv :-)
Jag hittade ett litet test med en massa ironi i. Ett test där man kan uppskatta sig själv pengamässigt. JAG VET, det är sjukt.. men det är ju bara en kul grej!! Jag trodde inte att jag skulle få ett bombnedslag här på min lilla sida..

Rubriken var "Uppskatta värdet hos dig själv". Hela 351 personer tog sig till min lilla sida.. tur att jag precis gjort om den... haha :-D

Men inte EN ENDA kommentar... är detta möjligt?? Antingen så blev folk besvika... dom hade antagligen velat läsa någon i stil med "var dig själv" "folk tycker om dig för vad du är" osv. Det skulle jag ju ifs kunnat ha skrivit för jag har såååå mycket teorier i ämnet... ska nog ta mig en funderare i det hela. Aja. Eller så vart dom arga och inte kunde hantera lite ironi. hmm.. mysko, folk har ju inte dragit sig för att säga vad dom tycker förrut! Eller så kankse kopierade dom testet och la ut på sina egna sidor :-) hihi...

Här ser ni bombnedslaget!

image39

Uppskatta värdet hos dig själv

Uppskatta värdet hos dig själv

Jag hamnade på nån killes sida och tyckte det här var en kul grej.. haha.. nu ska vi se hur mycket man är värd pengamässigt då!

NATURLIG HÅRFÄRG ?
[ ] Rödhårig - 700 kr
[ ] Annan - 700 kr
[ ] Brunhårig - 200 kr
[x] Blond - 500 kr
[ ] Svart - 100 kr
[ ] Flintskallig - 50 kr

ÖGONFÄRG ?
[ ] Blå - 1000 kr
[x] Grön - 700 kr
[ ] Grå - 500 kr
[ ] Brun - 200 kr
[ ] Annan - 100 kr

LÄNGD ?
[ ] Över 2 meter - 2000 kr
[x] 160-200 cm - 1700 kr
[ ] 160-140 cm - 1500 kr
[ ] 140-120 cm - 700 kr
[ ] 120-100 cm - 400 kr
[ ] Under 1 meter - 200 kr

ÅLDER ?
[ ] 41-60 - 1200 kr
[ ] 31-40 - 1000 kr
[ ] 26-30 - 700 kr
[ x] 21-25 - 500 kr
[ ] 18-20 - 200 kr
[ ] 0-17 - 100 kr

ÄR DU ?
[ ] Tvilling eller mer - 3000 kr
[ x] Förstfödd - 3000 kr
[ ] Enda barnet - 2000 kr
[ ] Mellanbarn - 1000 kr
[ ] Tredje barnet - 1000 kr
[ ] Andra eller sista barnet - 0 kr

DRICKER DU ALKOHOL ?
[ ] Nej - 4000 kr
[x] Sällan - 3000 kr
[ ] Bara vid speciella tillfällen - 2000 kr
[ ] Ibland - 2000 kr
[ ] Bara på helger - 3000 kr
[ ] Alla andra dagar - 500 kr
[ ] En gång om dagen - 100 kr
[ ] Flaskan är mitt liv - 0 kr

HUR BRA SYN HAR DU ?
[ ] Har glasögon men använder dem inte - 2000 kr
[X] Inga synfel - 1000 kr
[ ] Glasögon - 500 kr
[ ] Kontaktlinser - 200 kr
[ ] Opererat - 100 kr
[ ] Går inte att fixa - 50 kr

FÄRG PÅ BILEN? [ÄVEN FÖRÄLDRARNAS BIL]
[ ] Rosa - 20000 kr
[ ] Mörkbrun - 8000 kr
[ ] Guld - 7000 kr
[ ] Grå - 6000 kr
[ x] Blå - 5000 kr
[ ] Vit - 4500 kr
[ ] Svart - 4500 kr
[ ] Röd - 4000 kr
[ ] Grön - 3500 kr
[ x] Silver - 3000 kr
[ ] Lila - 2500 kr
[ ] Gul - 1000 kr
[ ] Orange - 1000 kr
[ ] Rostig - 150 kr
[ ] Ingen bil - 0 kr

SKOSTORLEK ?
[ ] 45-52 - 3000 kr
[ ] 43-45 - 2500 kr
[ ] 41-43 - 2000 kr
[ x] 38-41 - 1000 kr
[ ] 38-36 - 500 kr

FAVORITFÄRG ? [DU FÅR VÄLJA 4 OLIKA]
[x] Röd - 6000 kr
[x] Vit - 4000 kr
[ ] Grön - 3500 kr
[] Orange - 3000 kr
[ ] Gul - 3000 kr
[ ] Lila - 2000 kr
[x] Svart - 1000 kr
[x] Rosa - 1000 kr
[ ] Brun - 500 kr
[ ] Annan - 500 kr
[ ] Blå - 450 kr

ANVÄNDE DU EN MINIRÄKNARE FÖR ATT RÄKNA IHOP RESULTATET ?
[ ] Ja - 5000 kr
[ x] Nej, räknade i huvudet - 10.000 kr
[ ] Penna och papper - 20.000 kr
[ ] Bad någon om hjälp - 1000 kr

Jag är värd:
41 400kr

Attans pattans... jag tycker jag verkar ganska billig...

52900kr är ju max.. var jag ju tvungen att räkna ut.. å då ser man ju på en gång att jag står GANSKA HÖGT I KURS.. bästa att hålla i sig :-)


Testar å testar å klurar

Gu va trött man blir... koder efter koder... Jag vet precis hur jag vill att sidan ska se ut. men jag kan omöjligt fixa det, har ju ingen aning om koderna. Jag sitter ju bara och ändrar i befintliga koder. åhhhh irriterande!
nån som har nått tips?

Jag vill ha bilder 3-4st på varsin sida... som jag bara enkelt kan byta ut då å då... nått geni? vore skit kul å lära sig sånt här! absolut!! men just nu kör jag kopierings varianten.. haha.. hittar färkoder på lunarstorm och kopierar dom till min sida.. haha

testar att göra om sidan

image38

Madelmassa med nougatpärla

Nu har jag bakat igen :-) JULGODIS

Den här gången fotodokumenterade jag händelseförloppet.. roligt och enkelt! Sambon blie stört förtjust iaf :-)


Mandelmassa
 

Nougat


Platta ut mandelmassan och lägg nougaten ovanpå


Kupa mandelmassan runt om


Forma till en boll


Runda bollar


Det här är vad som behövs


Sen kan man om man vill... använda sig av choklad i ett vattenbad


För att doppa dom små liven i
image37


Smaska på.. det blir mumma!!

Förkylningstjaffs!!

jag hatar att vara förkyld! Hela natten harj ag legat och yrat, varit vimsig och inte kunnat sova. Bihålorna har dunkat... å jag vet varför dessutom. Jo, igår när vi var på skansen vardet så jäkla kallt. Jag frös inte för 5 öre men jag trog hela tiden in kalluft  i näsan. Snoret började rinna och jag trog in istället för att snyta ut. Jag får skylla mig själv!

Idag blir det nog en hemma dag. Borde egentligen ner på stan och handla de 2 sista julklapparna. Det var så bra.. för när jag handlade på Åhlens sist i uppsala så var det klubbdagar och för varje 300 du handlade för fick du 50kr i rabattcheck... och jag handlade julklappar för 600 nånting så jag fick 100kr. Men dom går ut på julafton så man måste snabba på lite.

Och nu har jag fått ett nytt recept på julgodis jag ska göra... med nougat, mandelmadda och choklad. sååå smarrigt. Så fort jag bakat så ska ni få reda på resultatet. Men vad är det för mening att baka nu.. när man inte känner smaken??

Å sen går jag i väntans tider för att E ska få vattkoppor. Hoppas att han inte blir så berörd.

Igår satte jag julrim på alla mina klappar :-D Är så nöjd!!¨

"Den här kan du ha i bilen när du kör alla milen"

"Det finns inga dåliga dåliga väder, bara dåliga kläder. Därför finns dom här som funkar i alla väder"
"När du ut i kylan skall, ser denna till att du inte blir kall"
"Den du har är ej vacker, men denna går ej av för hacker"

kan du gissa vad det är? vill ju inte slöja för mycket... hihi

kram på er alla.. nu ska jag byta en bajsblajja!

Borta bra men hemma bäst!

Uppsala äventyret är avslutat för den här gången. Dom är alltid fartfyllda. Det är ju så många jag vill besöka i uppsalatrakten och schemat är tajt.Den här gången han vi med:
lite innan 8 på luciaaftonensmorgon tar jag med min E ner till bilen.. J hjälpte till med packningen och skrapade rutorna.. jäkla motorvärmare att gå sönder.. nu pejjar vi för en elstolpe vi inte använder.. bästa att skaffa sig en ny värmare, för det är sååå värt det :-) aja.. jag babblar iaf men Li heeeela vägen till Uppsala. 09.30 Kliver vi in i Emmas foajé. Jag han byra 3 bajsblöjor inom tidsrymden av en kvart. som för övrigt lades i en påse på balkongen och fylldes på med jämna mellanrum under dagen. E + Ol bajs = HULK HULK
"Vi åt mysig luciafrukost, öppnade julklappar och tittade på Sunes jul" visst låter det fridfullt?? Nu till den verkliga situationen. Bajsblöja efter bajsblöja. "Nej, den får du inte röra", "låt bli den", barnskrik. E dimper ner i köksbordets ben.. aj aj aj halt på golvet. han får en liten bula. Al öppnar gladeligen Alla julklapparna, duktig flicka.. glad över att hjälpa sin bröder :-) Ol :brum brum (med munnen) låter han när Al öppnar Em paket till E. Han fick oxå 2 super coola svarta brioleksaker av A och O... (haha A och O) Li fortsaätter helt enkelt i serien från dopet !! :-) Ja helt omöjligt är det ju itne att E s barn någon gång i framtiden kommer att bita på samma saker.. dom håller ju så otroligt länge! Helt otroligt.
Papper överallt.. snören hänger lite här och där. Kameran åker fram. A och O leker med bowlingsetet det fick av E i julklapp. Mitt i detta stök leker en liten, liten viss Svea Sven Christiernin. Denna pyttelilla gråa varelse skuttar och leker med snören och en och en annan barnfot. Hon är 9 eckor men tycks inte alls störas av allt stoj.Hon hoppas upp i vilkens knä som helst.. men helst av allt gillar hon att ligga på mattes hals/bröst.Där är det på tok för mysigt!
Där sitter vi en kattmamma/moster, en tokgravid och en enbarnsmamma/gudmor medans alla ungar far och flänger... hinner vi i mellanåt slänga ett öga på tv:n och få oss ett gott skratt åt Sune med familj!!
DET ÄR MYSIGT! så familjärt..
. öppna klappar...Kissebus,,,
aj aja inte röra busar med HaCharmar alla
SMILE Alice sover bäst  såhär

Oj barnen börjar visst bli griniga. Oj är klockan så mycket? långt efter mattidsschemat. det blir något snabbt. makaroner och korv. Mumma! (för att inte glömma ketchupen) Den tokgravida och söta magen byts ut mot Ev och Li som kommer på besök. Å inte långt där efter dyker Laj upp.Hon den jäkeln lyxar till det  i vardagen och går på Sound of music..sådär mitt i veckan!? Men det missunnar jag inte henne för 5öre, Det slitdjuret till mamma är värd det plus mycket mycket mer! Hon dimper för övrigt ner en godispåse mitt på bordet och jag var inte sist ner i den inte!
Sen åkte vi förbi gränby...hade ett ärende inne på (ver)gina, och e en hemlistill kvällen(!?) sen vidare mot Pang Pang torp (skytt-torp) där vi spenderade 2 dygn. med ett avbrott, stadsresan.. vi tågade in handlade och tågade hem. E var jätteduktig och charmade alla på tåget. Jag hade längtat efter kvällar med skvaller, tända ljus och bara allmänt hängande. men men... det såg vi inte röken av. vi somnade båda två i soffan runt 8.. hua!! Eftersom E so v i samma rum och vaknade vid 6 och upptäkte att vi låg i samma rum så gick det inte att somna om inte. det är bara att pallra sig upp och göra iordning vällingen.
Oj får inte glömma julklappsöppningen. E fick en gunghäst som gnäggar och låter galoppsteg. mest skrämmande i hans ögon nu. men snart får vi nog se en riktig cowboy! Han fick oxå en elefant som traskar framåt och viftar på öronen( så långt är den godkänd) men sen stannar den upp lyfter på snabeln och ger ifrån sig ett TJUUUUUUT. det är inte populärt.

 lite bad i diskhon han vi oxå med  

För att inte glömma att nämna Evs stolthet fotoväggen. Hon har väl behandlat runt 800 bilder. Man kan säga att halva väggen är på en viss E. resten på familj och landskap. hon är duktig på att fotografera. vissa bilder är sagolika.. med efterbehandling och så *ler* sen var det julklappsöppning för dom vuxna... vi fick 4 tavlor med djurmotiv på, som passar perfekt till vår afrika vägg.. du prickar in perfa verkligen!! sen fick jag en vänskapsängel och 2 julgranskulor. gudmor fick en pyamas som hon önskat sig och en guld HAPPY BUDDHA.. som tyvärr hade gått i krasch.. men kreativa som vi är börjar vi fundera på hur en ihoplimmad buddha skulle se ut.. med delarna en bit ifrån varandra... blir nog mycket vajjert det där! men hon fick en ny på stadsturen iaf.. :-)
I lördags åte vi hem.. först en sväng förbi den stolta morfadern i s-vreta. där visade E upp sin bästa sida och visade sina framsteg... mmm pa, mmm pa. låter han och tittar uppåt mot lampan.
sen bar det av mot Göggträffen i Norrtälje. Je hade bakat så gott.. hoppas det reder ut sig med skorna :-) ? Te har vattkoppor och E har nog det när som helst oxå för vi har umgåtts en hel del... så det bryter väl ut lagom till jul eller nyår och så.. SÅKLART!

Igår fick jag somna ensam. J var hos Mi i el stockholmo och partajade.. de var visst på malmskillnadsgatan och stureplan... skojsigt hade det varit!

Idag har vi varit på skansen på julmaknaden. Jättemysigt!! men jag tror E kommer att ha mer glädje över en sådan resa om ett år :-) Laj... nästa år är det du å jag som tar en tripp dit med barn och picknickkorg!!! jag hade mest sett fram emot att se björnarna... men dom låg la å sov... det hade jag helt glömt bort.. eller aaaaa skyller på snön.. att den inte kommit.. känns inte så vintrigt än :-(




 
sorry , men jag har inte orkat fixa med bilderna


Gu va lååååååååååååååååååååångt det här blev.. så blir det när man inte hinner skriva på ett tag.. haha

om ni kommit såhär långt så tack för läsningen!!

puss å kram, skumbanan!

Julrimm!!

åh va roligt det är... man får sitta och klura ut det ena kluriga efter det andra.. men frågan är, ska man nästan förstå vad det är? eller ska man rimma runt det hela?

Je behövde ett idag... och jag var inte sen på att erbjuda mina idér.. haha Hon skulle köpa en present för 30kr till julpartajet på jobbet. Vi luskade runt och hittade lite té och en chokladbit.. men det var inte vilket té och chokladbit som helst.. utan det var märkt med FAIRTRADE.. mycket bra Je!

"Detta är bra att ha en kall och kuslig dag"... tex.
 Det nappade hon på. Men sen mumlade hon något om att hon ville ha in Fairtrade också. Tänkte inte så mycket på det... förrän jag gick upp för denna j-laaaaa, brantaaaa bargsbacke! Usch vad jag hatar den. utan vagn OK! Inte hade jag dragit upp en vagn uppför här innan vi flyttade in hit heller... hur tänkte vi egentligen?
Medans jag gick där och flåsade började tankarna vandra... rättvisa... är bra... det skulle alla världens hörn ha! Gu va alla skulle må bra!! Ta Daaaa!! ett rimm uppfunnet... jag ökade takten upp för den sista sträckan på backen, vaderna hörtade, men det var bara att traska på så att jag kunde ringa Je så fort som möjligt, så att jag inte han glömma. Är så bra på det annars... glömma bort mina braiga idéer :-(

"Rättvisa skulle alla världens hörn ha
Gu va alla skulle må bra!
Detta är också bra att ha
En kall och kuslig da"
(Té och choklad märkt med Fairtrade)

image10

nej, jag satt precis och skrev ett rim till syrrans paket... vart så nöjd.. men hon läser antagligen detta och jag vill att det ska bli en överraskning :-d haha jag får spara alla och skriva ner allt efter jul!

Nu ska J ha datorn å jag ska väl hoppa i säng... kanske rimma på lite fler klappar??

Natti Natti... Hattifnatti!!

Dumlekakor!

Kom genast på ett till recept till jag verkligen kan tips om. Dumlekakor... åhh va goda dom är!! kan äta hur många som helst...
Sist jag gjorde dom truntade jag i formar. Ett minus för dom flöt ut över hela plåten.. haha så lär av mina misstag! :-)

24 st

200 g smör

1 dl socker

1 tsk bakpulver

3 dl vetemjöl


Rör ihop allt sammans! Klicka i degen i formar, peta ner en (halv) dumlekola
Grädda i 175-200 grader ca 10-12 minuter.
ett tips!
(ej nödvändigt, otroligt goda ändå)

Lägg på en Noblesse på varje kaka när den är varm.


Lycka till!!!!

Nästa steg måste nästan vara att ta kort på det jag bakar :-D vad sägs om det?


RockyRoad till er alla!!

Det är ni alla värda!! Denna mumsiga, smakiga röra...som bara smälter i munnen. Eftersom jag ska stå för julgodiset på julafton så kommer det kanske upp några fler smarrens tips :-)

Jag ändrade själv lite i receptet... å det vart MUMMA!

blockchoklad
klippta marsmallows
klippta dumle
lite hasselnötter
lite salta jordnötter
lite pecannötter

Du smälter chokladen i vattenbad (kastrull med varmtvatten, sen skål ovanför) medans det smälter blandar du allt det andra.
Rör ihop. Häll i form på smörpapper. nån stans runt 3 cm tjock bör smeten vara i formen.
Sen skjuss in i kylen. Låt stelna!
Skär sedan upp önskad mängd och stora bitar.
Stoppa sen i munnen och njuuuuuuuuut!!

(nästa gång ska jag testa med nougat ist för blockchoklad)


Mitt liv.. typ.. haha

Det är sant!! Hela veckan har grubblat och grubblat och grubblat lite till... sömnlösa nätter, oroliga dagnar och kvällar. Jag har inte varit mig själv helt enkelt.
Jag själv känner mig som en öppen bok. och när inte andra är var man trodde att dom var så blir jag sååå ledsen. Nu vet jag ju vem den här jäntan är, innerst inne, det var därför jag blev så ledsen. Jag gav henne en chans att förklara sig.. men den tog hon inte.Det blev bara ännu värre och ännu rörigare. Jag blev så bestört. Mitt halva hjärta gick i krasch. Jag visste inte hur jag skulle bygga upp det igen.. bit för bit försökte jag.. men det var alltid någon bit som var trasig eller nött i kanterna.. alltid nått som inte riktigt stämde. Jag ville så gärna tro henne, hon är ju trots allt en riktigt bra vän.. och har varit det lääänge, fanns det en tid innan hon klev in i mitt liv?? Inte mycket jag kommer ihåg av den iaf... känns som att hon alltid varit där.

Min tid är uppdelad såhär:
bebis: kommer inte ihåg ett skvatt
sandlåde-åldern, lekis: Bella, Madde, Mattias, Daniel, Hölena, Frida.. sen alla andra barn på gården som vi allihopa lekte kurragömma och dunken med :-) Gu, vilken tid det va!!
lågstadiet : Bella, Madde, sen kom Mona in i bilden och lite senare Marie som var nyinflyttad. Sen kom världens bästa Anna in i bilden oxå.
mellanstadiet: Bella, Madde, Anna, Mona, sen kom världens bästa Lisa inhoppande mitt i allt, alla fotbollskompisar hamnade ju helt plötsligt på samma skolgård, hur kul som helst!! :-D
Anna (sötis raringen), Jenka och Jossan. Det var ju typ så att alla som spelade fotboll spelade även innebandy oxå :-)) fotboll på sommarn och innebandy på vintern.
högstadiet: Bella började annan skola, Madde lika så. Mona, Anna och Lisa hängde med. Nu klev även Eva in i bilden. Dom här åren är guldvärda!!
gymnasiet: Sara, Bettina och Amela klev in i bilden, tack för att ni gjorde gymnaset igenom-lev-bart! haha... Eva hängde med men inte i samma klass :-( och Anna försökte jag träffa så fort jag hade tid. Fest, efter fest efter fest! Evas hemma fester var nog de mest lyckade!!! :-D oj oj oj
Det bästaste utav allt var nog att här kom J in i mitt liv :-D Lisa hade å så mycket på sitt håll.. vi gled ifrån varandra..
kommunikation och media året: J låg i lumpen och jag latjade mest med Eva och Anna.
efter skoltiden: Lisa kom tillbaka in i mitt liv :-D Eva still going strong, Mickis blev en stor del av mitt liv (även om vi träffas innan så var det nu vi busade som mest. Jag kommer aldrig glömma dessa nätter på BK och nere i omklädningsrummet med vinet.) oj det blev en lååång parantes.
typ Nu: Anna träffar jag inte så mycket :-( nästan inte alls... Mickis lika så :-( men vi hörs!!! :-) Lisa och jag pratar väl praktiskt tagen dagligen, är så glad att jag har henne. hon e såå klok och vis, försöker oftast iaf.. :-D Eva är gudmor åt min son och vi ses ganska ofta, såfort vi får tillfälle.
sen har det dykt upp andra flammor här i Norrtälje oxå som är värda att nämna. Kristin, vi arbetade tillsammans... det var lajbans! vi ses lite då å då. Innebandy freak e hon oxå å det är en fördel för hon drar mig tillbaka till den sport jag älskar :-D Johanna träffar jag oxå en hel del. hon är oxå klok men hon har lite otur när hon tänker ibland bara! hahahahaha... sist men inte minst Jenny, jokkmokks stolthet! eller ja, hon är ju den enda jag känner därifrån så det blir min stolthelt :-D det är så kul... hon vet vad jag gör och har gjort de senaste minutrarna för då har henens sambo pratat med min sambo och sen vet vi allt :-)

Oj Oj... vilken avstickare det där blev.

Men iaf.. tillbaka till saken! Nu är allting upprätt iaf... tycker det är skönt att vi diskuterat igenom det hela. punkt slut!

Nä ska man ta och baka sig en liten rockyroad?? hmm.. ska tänka på saken.. sen ska jag berätta för er hur gooooooood de var! :-D

puss på vem? hjärtevän!

Tiden går...

Tiden bara rinner iväg. Vecka efter vecka, dag efter dag... måndag... fredag.. å så e det måndag igen!
vad händer då?

Inte mycket... kommer ingen vart.. med vårt planernade och tänkande om vår framtid.
Jag älskar att vara hemma med min son, han är såå underbar. han har nu börjat att resa sig mot allt, å då menar jag ALLT!! man måste springa efter som en vettspoling... men han bara skrattar. Man får så mycket kärlek så det räcker för 4o år framöver. Han är helt enkelt outstanding!!

Men på flytta, bo, jobb fronten händer inte nått...inget, NADA!! Jag vill ha framtidsplaner (realistiska, helst) och det vill jag ha tillsammans med J... just nu känns det om att han planerar för framtiden och att jag bara ska vara där, vid hans sida.. är det att ta för givet? Jag vill känna att JAG gör det JAG vill... så som han verkar känna. Men jag kan inte... Det är väl så för att jag inte har en skvatt aning om vad jag vill göra heller... Jag såg några ridande poliser på tv, Jaooo skulle jag kunna tänka mig :-D men polis... nee! Jo hjälpa människor.. barn tex som hamnat fel. det låter betydelsefullt.

Jag skulle vlja bli någon med ett kreativt yrke... där jag kan fixa och trixa med alla mina ideér jag har...Marknadesföring är ju skoj, men en helvetes bransch. om man ska slå igenom ska man helst ha läst på beckmans och vara son/dotter till någon som är rik och har stort inflytande.
Jag sitter jämt och kommenterar reklamfilmer. om inte högt så för mig själv. Det skulle dom ha tänkt på! varför gjorde dom så? vad vill dom uppnå med detta? såhär skulle jag ha gjort. vilken målgrupp är dom ute efter osv. När man tittar på reklamblad är det oftast nått som "stör" mig. RUSTAS tex... ojoj. är det en liten nisse på lagret som har suttit i Paint och försökt klippa och klistra?? Inklippta bilder som är försnäva och texten sitter helfel. Det är nånting som dyker upp dagligen. Sen kan jag komma på perfekta reklamfilmer osv... som jag försöker dela med mig med första bästa person som jag råkar vara i närheten av... som då ser ut som frågetecken. För det är inte alls något vi samtalat om utan det bara kommer från ingenstans. Sen när jag ska försöka tänka tillbaka och minnas vad jag tänkt. då är det kört. Jag ska nog från å med nu ha med mig ett litet anteckningsblock att skriva ner alla mina påhittiga idéer. (bra tanke)
men va fasiken ska jag med det till?? mina små anteckningar.. vart ska dom leda? till större högar med bara massa papper kanske?

aja.. Igår bakades det lussebullar iaf... och av Li fick jag husmorspoäng :-) Idag kommer Kr upp på en liten fika.. så jag antar att det blir en lussebullsbit eller två idag.
sen har jag köpt ingritienser till Lejlas ROCKY ROAD!! Lite dumle, lite marsmallows m.m mixtrat lite med receptet... men jag tror det blir kalas gott!!

Man blir glad av choklad!!

åhh jag hörde något så roligt idag!!!! Vi ska fira nyår med HÖ å PA.. tillsammans med Li med familj!!! åhhh börjar redan längta!!!!!

Trevlig helg, sug å svälj! (men Lina!!)Tänker på Hö... hahahahahaha, förlåt.. men det var riktat till er!

Rör på katten??

"Rör på katten, rör på katten... bla bla bla.. rör på katten, rör på katten!!" Hemskt roliga bilder flyger i huvudet när jag hör Doggelitos nya singel.. haha sitter å småskrattar lite för mig själv.
Sen förstör J det hela med att säga att han sänger "rör på gröten.." nej, grööööten säger han inte!! han säger isf grötten!! (Inte ens det kunde han bjuda på)

Det var Adventsfika i helgen. Hos min faster, med alla kusiner å allt! jag tror vi var 13 pers..vi skulle ha vait fler med det är som alltid... folk droppar av. Det är alltid ett "jäkla kacklande" som J säger. Det kan jag hålla med om, lite grann... en det är ju sååå mysigt. Vi träffas ju inte så ofta så det är ju mycket att ta igen. Mycket skratt och stoj! E som alltid är glad och uppåt visade kankse inte sin bästa sida, tyvärr. Han möttes utav 2 hundskall när vi kom, då blev det lite gråt. sen alla människor!! oj oj oj det blev för mycket... bästa att vara liiiiiiiiiiiite purken hela kvällen:-)

Sen e det la lite rörigt, minst sagt! Det är så mycket jag vill skriva och få ur mig.. men det skulle nog skada mer än göra gott :-( jag får vänta lite... tror att tiden kan utvisa en hel del. Det blir så... det vet jag.  Hur det än blir kommer det att bli jobbigt framöver... Men jag lovar att det kommer att bli bra tillslut. :-)

Rör på grötten/katten, lyssna på blatten!! (förlåt, men det rimmar)

RSS 2.0