Du vet att du är mamma när du...

Du vet att du är mamma när du


* fångar upp kaskadspyan i sina egna händer

* nynnar på Pippis gamla dänga i matkön, isf Brittans nya...

* drar kundvagnen full med varor fram och tillbaka på Ica, i tron om att det är lillens vagn.
 
* mosar din egen mat

* pratar bajs offentligt utan att bry dig..

* kan slänga upp patten varsomhelst utan tänka på konsekvenserna.. även efter att du slutat amma.

* kommer på dig själv att stå med vaggande rörelser när ett barn skriker

* när du kommer på att du tillbringar mer tid på alla fyra, än ståendes

* tycker peta i näsan på andra är en vardaglig sak

* värderar högt att sitta på toa ifred

* inser att du värderar saker högt som du tog för givet förrut

* inser att någn annan är viktigare än dig själv 


Att vara mamma är det bästa som någonsin har hänt mig.
Satt och ransakade mig själv och kom fram till dessa små rogivande slutsatser...
 fick mig ett gott skratt :-D
Så jag tänkte.. Jag bjuder på det!!

TACK ALLA!!Ni förgyllde min dag igår.. Allt var perfekt!!

Man lär sig att omvärdera saker här i livet.. sånt man har tagit förgivet hela livet.. är någonting man uppskattar till 1000 nu...

Kan det bli en bättre dag?

Fick sitta helt själv i en timme.. på bussen och bara tänka mina egna tankar.
Sen vart det en mysig lunch men tokgravida pinglor.. Hanna och Mickis
Sen gled jag och mickis på stan en stund innan det var dags att möta Emma
Väl på Emmas jobb flörtade jag in mig hos vice chefen (tror jag det var)
Sen tog vi en sväng på stan igen. Gina var ingen hit. Jag är för Fet. så fiiina byxor men icke.. jag får glädjas åt Emmas kap :-)
Men vi blev rikare på skor iaf.. göörsnygga dojjor på Vagabond
En snyggare frisyr blev jag rikare också.. och lite färg... TACK EMMA! :-) Det du gör hela dagarna är verkligen betydelsefullt!! Tänk på det!
Sen vart det pizza, godis och vin.. och cola.
Fick en trevligt överraskning igår också.. min fina vän Lisa hade med sig en arbetskompis Mela.. Jätte trevligt tjej! kul med nytt folk.. hon passade sååå bra in i gänget :-D
Kvällen gick med skvaller skratt och mys... Nått värt att nämna var att Hanna tittade över en stund igen.. vi trodde hon låg i krystade.. men icke.. hoppas verkligen hon blir av med magen och blir med bebis snart!
Sen var det sängdax. Jag sov kungligt inatt med mitt kvart i 3 ragg... båda sov som stockar!! haha
Vaknade av att det lilla livet svea klev över ansiktet och ville in i munnen.

Min "lediga" tid spenderades på bästa sätt!
Nu ser jag fram emot sicklacentrum (om det är möjligt) och sen BSB konsert!!

Nu ska vi göra kycklingfajias. Mumma!

Kom ihåg!
Ni som skrynklar, vik
och ni som viker, skrynkla!


Jag gjorde det!

Jag chockade min omvärld!!

Lånade Js byxunderställ.. på med en polo, roffade åt mig Js löparjacka, snörade på skorna, checkade Mp3n.
 
SEN BAR DET IVÄG!!

Sprang enbit... vaderna började krampa... lite till.. STOP! Power walkade en bit. Tog några springsteg förbi friskisgymet (dom har fönstert utåt vägen) haha.. ner för backen. Pust stånk och stöööön. Ställde mig och stretchade lite. Vaderna hurtade!! Jag ger upp.. Det här är såå bajstråkigt!

Men jag haden destination iaf :-) Skulle till Jenny och hämta ett par kassar med mina reafynd =-) Jag hade lämpat av dom där tidigare under dagen. Slog koden till porten.. NÄHÄ.. Klockan var visst för mycket. Först stog jag där som en fåntratt och röck i dörren. Vafaaan! NEj jag fick knata över till Js mormor som bor i närheten och ringa Jenny.. Som då hade bestämt sig för att vara en telefonmarodör... ringde väl i 20 min.. Sen gick det fram toner. Undertiden hade Js mormor erbjudit mig te, wofflor och kakor.. Men Nej, tack! Ser du inte att jag är ute och springer?? tänkte jag! Ett glas vatten satt fint!
Sen fick jag gå hem med två stora kassar i varsin hand.. POWER WALK!! kände hur det knep i sidan.. höll på att få håll.. men icke :-)

Nej.. det där var det tråkigaste på länge.. det gör jag inte om på ett tag.. hua!

Nej nu är det Våra bästa år!

Tjingeling på ett tag!

Dagens bravader

Jonas har varit ledig idag ;-)

Men för det så var han itne hemma mycket under förmiddagen.. först var det jobbet i 2 timmar i morse. Nått NIKE möte. Sen när han kom hem var det dax att ta på sig skidbyxor och hela baletten, för då var det skiddax.. han ska ju åka vasan iår igen å då är det bästa att passa på medans snön ligger på backen. :-))

Medans så gjorde jag mina egna köttbullar (kuttbullar. haha) rullade å donade. Elliott gillade dom iaf.. Det var väl den fösta måltiden som jag lagat helt och hållet. Ingen burkmat i alls :-D Och det verkade ju gå hem *glad och lättad*


Sen har vi åkt lite pulka idag.. Elliott iaf :-D Första turen!!


Om han skulle få säga det med egna ord så... Det var askalas!!


image78
Vi var på 10 mån kontroll på BVC också. Han är 77cm lång och 10kilo tung! Men sköterskan tyckte att han skulle behöva hulla på sig lite... så som jag fattade det, eftersom att han låg på medelkurvan?? aja.. lite smör i maten gör det bara ännu godare :-)

Nej nu väntar jag på att Emma ska käka upp krubbet! ..haha.. har 1000 frågor att ställa :-)

pöss pöss på er!

Träning igen!

Det går bättre och bättre. Men det går fortfarande inte BRA. Jag skyller allt på det överblivna "hullet". Det är jobbigt att springa.
Tröjan sitter för tajt.
in med magen.
å så var det framåt vi skulle ja...
å klubban e med, (checkar)
å nu... nu nu... kommer bollen.
hur var det nu?
Dribbla.
skjuta.
passa.

vart är alla andra??
spring!!
Inte lätt att sättas upp på topp när man i 10 år har spelat back. Ja ja en bra spelare ska vara mångsidig, jovisst! Men alla har vi våra begränsningar... haha

Allt går som i slowmotion... men jag känner att för varje träning som går så hänger jag med.. mer å mer :-))
Idag tror jag att jag gjorde endel framsteg i folks ögon iaf...
Krisiiiin, "BRA Lina"
Den lite tjockare tränaren " Så där ska det se ut" *jag lite stolt*
Vet inte om det var mitt mål eller mina underbara passningar?? haha.. ja, det verkar som att jag gjort en bra investering i klubba och skor iaf... ljumskarna är mycket bättre.. men nu är det högerankeln som tjorvar.. antar att det är för tung tyngd på det hela.. måste försöka stödja upp den lite mer.. vid närmare eftertanke så har jag nog köpt en linda enkom för just höger ankeln.. hmm undrar vart den tagit vägen. minst 2 år sen iaf.. *bäst att börja leta*

Sen e jag så ledsen över att det inte är träning på torsdag.. Hallå!?!? tänk på mig!! jag måste få träna!! Jädrans herrlag å sno våran tid till match! usch å fy!
Jag kankse ska ta och passa på att chocka då på tordag?? vad sägs om det?

Gu jag skrattar ihjäl mig.. kom just på att jag sitter å nynnar på Robban Robergs gamla dänga, men att jag har bytt ut texten..

" Vi ska faktiskt ut idag mitt lilla hull å jag. Alla dom små hakorna, valkarna och kinderna. Magen in och brösten ut.. jag svankar för mycket jaaa! Vi ska faktiskt ut idag mitt lilla hull å jag"


Nej gå till sängs nu! E vaknar om några timmar!!

puss å kram

Galna människor!

Jag blir så sur när jag tänker på vissa folk. Inte kan dom bete sig, varken mot övriga världen eller mot dom dom säger sig älska. Det har varit fläng hit och dit... vi har varit bekanta i ca 5år. Fram och tillbaka. Vi har varit bekanta via E som dom har varit väldigt nära. Jag anser inte att jag har speciellt svårt att smälta in i olika folkmiljöer... men här har det verkligen tagit stopp och vissa taggar har blivit riktade utåt. Inte medvetet... jag har verkligen försökt att "passa in" för Es skull. Jag har verkligen försökt!
Men nu har dom satt sin sita potatis! Hålla på och hota dona... nej, nu har det gått för långt! Å om dom ens skulle försöka sätta sina ord i verket så vet jag att du inte skulle behöva stå där ensam. Hela familjen + vänner skulle stå bakom din rygg. To verkar inte vara långt borta med nävarna... :-) eller :-(


Skaffa er ett liv och acceptera andras val.

Det som gjorde mig gladast i det hela var att E, verkade lättad och glad över det hela. Nu har hon fått sett sidor hon inte riktigt ville tro fanns. Det måste göra saken lättare att stöta ifrån sig dom. :-))
Ledsen att dte har behövt bli såhär. Att det ska behöva sluta såhär... efter alla år ni har haft tillsammans. Men det är ju bara att inse... IDIOTER!! Önskar att du aldrig hamnat i deras sällskap! samtidigt som jag vet att ni har haft det väldigt kul genom åren så känns det som att det inte är värt det. Allt skit som har kommit såhär efteråt! Nej HUA!!

Nu finns det annat att blicka fram emot!


Tjo å tjim.. rim på rim

Hopplöst!

Hur man än vrider på saker å ting.. verkar det inte att gå ihop! Du vet en såndär kub.. med olika färger. Man vrider och vänder, klurar och tänker. Man blir arg och vill slå kuben sönder och samman för att man inte förstår hur lösningen ska vara. Så känns det idag!

Hopplöst!

Jag skriker efter bekräftelse!! Vem vill ha mig?

Hemma.. här får jag inge vidare beräftelse... när gör jag nått bra? gör jag bara sånt som förväntas av mig? och hur mycket är det? Saker jag gör utöver det som förväntas av mig.. är det bara skit?
Alla människor söker bekräftelse. Man behöver det för att kunna överleva. Man måste få känna att man behövs och gör någon nytta.
Arbetet är en bra sån plats. Man känner sig behövs och får cred nån gån ibland... för det man gör. Om man inte får det så är det inge bra jobb och man känner sig inte villig att stanna kvar. Ellerhur?

Inte fasiken är det nån som bryr sig om min ansökan inte. Vem skulle titta på den? det finns ju sååå mycket annat folk som är intressantare, med bättre meriter än jag. Varför skulle dom då vilja träffa mig? Det är den frågan jag måste lösa för att min arbetsansökan ska bli intressant. Jag tycker att den är väldigt ok i övrigt. Har låtit personer med inflytande i sammanhanget läsa igenom och granska det noggrant och mina kråkor har fått Godkänt.

Nej nu e jag så trött på det här...

Mycket gravidt nu...

Det är jobbigt .. fattar ni det!?!?

Mickis föder mest hela nätterna. Vaknar med svettan lackandes i pannan. Jag berömmer och berömmer henne.. " Duktigt jobbat, fortsätt så, andas In Uuuuuuuuuut... Du är jätte duktig!! Det är skit jobbigt att vara choach (ingen aning om hur det stavas å jag hittade inget annat bättre ord) Stackars dessa pappor säger jag bara. Eller ähh skit i dom. Det är kvinnan det ska vara fokus på!! Det är hon gör gör själva arbetet! :-)

Vi kvinnor ÄR så mycket starkare än män. Vilka har normalt mer fett procent i kroppen, JO VI! Vilka får Det lilla röda en gång i månaden att brottas med, JO VI! Vilka får bära på det lilla barnet i 9 mån, JO VI! SEn har vi krav på oss att gå ner alla dessa kilon man lagt på sig under denna tid.
Massa massa krav hela tiden. Vi ska göra karriär, ha tränad snygg kropp, se fräscha ut och ha arbetslivserfaranhet till 1000. När ska jag hinna med detta?
Med min meritlista kommer jag inte långt. Vill verkligen inte jobba inom vården!! Nej, där har jag gjort mitt! Vilken tid ska jag av sätta för träning?? vart finns den tiden? Just nu är det innebandy träningar som gäller.. när dom är över så hoppas jag på att mitt träningssinne kommit tillbaka och att det blir som en drog! För då gör man ju verkligen allt för att få fram tiden.. å som det ser ut idag behövs det! Se fräsch ut var det sen ja... Med 10-15 kilos övervikt är det inte lätt. Man blir ju inte smärt å smidig direkt.. valross, är mitt andra namn...HUA! vill verkligen bli nerdrogad!! av träningsnarkomani...
Vad är då männen till för? Att få oss att känna oss förjäkliga?? Undrar hur välden skulle se ut om det bara var kvinnor i den? och massor med lagrat sperma, för flera miljoner år framöver. Inga krig skulle det vara! Massa skitsnack och kivigheter antar jag... men mne herre det än att man dödar varandra. hihi
Nu menar jag inte att jag skulle vilja ha det så. Nej, för vad skulle vi göra utan vår andra hälft? Vem skulle vi bli arga på? retas med? och älska på samma gång? Sen är det ju närheten.. den varma goa famnen att krypa in i :-))

Till er alla gravida... stånka på! det är mödan värt! Tänk inte på nått annat än er själva när ni ligger där å kämpar.. ödsla ingen energi på annat! (som jag) mitt i stånkandet.. "Jonas är du hungrig?" "Har du fått nått att äta?" Antar att moderskänslorna slog in... själv hade jag inte ätit på 17 timmar.. fattar inte varför personalen inte ens försökte att tvinga i mig mat.. för att få energi?
Å en sak till innan jag glömmer det.. SLAPPNA AV!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Det är så du öppnar dig som mest... försök att slappna av!!

Så nu hoppas jag att jag ska kunna sova ifred om nätterna... hihi...

Ett extra STORT LYCKA TILL!! till Hanna som garanterat kommer att vara den första av dom jag känner med att få fram ett litet liv. Hoppas jag får träffa lillklimpen sen.. få gosa och längta lite :-)) han behöver inte vara nyfödd... si sådär 1-2 mån :-)) hihi


Å inte för att hon har något med bebisar att göra... men jag tillägnar detta inlägg till Kristiiiiiiiiiiiiiin! :-))Tänk när ni sitter där med bebben i famnen och ni är så trötta så att ni håller på att dör... det enda som behövs för att bebben ska sova.. är din röst! ta till med nått eget komponerat eller ta en traditionell vanlig visa :-D

Mycket har hänt

Inte mycket av värde kankse.. haha Men ni väljer ju själva att läsa eller ej :-D

För det första:
Eva har varit här :-) Vi har latjat sen i tisdags eftermiddag. Vi har inte gjort någe speciellt. Handlat lite... as usual! På kvällarna har vi stickat.. haha.. ja ni hörde rätt! Jag har stickat mig en alldeles egen halsduk.. bred, stor, fin och mjuk!! Helt underbar! Bild kommer senare.

 Det andra:
Vi satt och tittade på Karolina Gynnings nya program.. om sig själv typ. haha.. jag höll på att dö. Mer vilsen och flummigare människa får du leta efter.. Hon gör ett så förvirrat intryck. Säger verligen det som först ploppar upp i hjärnan.
Detta program handlade om barn. En tjej som skulle föda. Man fick se lite från förlossningen, slut skedet i det hela när bebisen kommer upp på magen och lite skrik. Tårarna vattnades i mina ögon.. herregud det är så underbart!
Hon hamnade även i en familj med 8 barn och skulle vara nanny. HERREGUD! Jag sulle INTE lämna bort min 3 mån gamla bebis till Karolina Gynning ett helt dygn!! Å NEJ!
Familjen hade 3 tvilling par.. om jag fattade det rätt!? oj oj oj. Det börjades med matlagning. Det skulle stekas falukorv. Oj tänkte jag.. till 9 pers. henne + barnen. Hur lagar man så mycket mat? Frysen måste vara enorm.
Aja åter till saken. Hon skar upp falukorven och kastade ner skivorna i stekpannan. Såklart barnen gör lika dant. Det feta matoset stänkte. Det hamnade på en liten flickas hand.
"Oj då" sa karolina. " Det var ju inte så mycket, såja såja..." "Det var så lite så det gjorde inte ont"
JOoooooooo... svarar tjejen och börjar böla. "Det gör ondare på oss små barn än på vuxna menar lilltjejen"
Det är kaos i köket!! Karolina börjar känna sig lite smått stressad.
"men men.. vill du ha en kaka att äta på, så blir allt bra?!?"
nej, svarar tjejen... "Då vill alla andra oxå ha och så blir det så mycket" (duktig flicka)
Jahaaa.. Det var ju typiskt!!, suckar hon Karolina.
HAHAHAHAHAHA jag trodde jag skulle döö av skratt.. Det där programmet ska ses nästa vecka oxå.

Tredje grejen värd att nämna: hihi
Jag gjorde nått så idiotiskt på träningen i tisdags. WOW det här går ju bra tänkte jag.. började få in fottekninken och tog i lite mer. Vips så sträckte jag båda ljumskarna.. jag föll ihop.. ajaj!! nej, här ska jag inte geupp. Upp och hoppa!! Nästa övning var det mer sring i .. herre gud, det kändes som knivar... steg efter steg. Men jag kämpade. trodde väl att det skulle lösa sig om jag blev lite varmare. Men icke! "snabbare tempo" "söla inte, jobba tillbaka" Hörde jag i ryggen.. ljumskarna skrek! faaan va besviken jag blir.. kroppjävel!! Ska jag ha dig livet ut mpste du lyda mig också.. eller är det jag som ska lyssna på kroppen?? nej.. det har jag inte tid med!
Sen var det match... jag ville så gärna. Satte på mig västen. Jag skulle spela back.. bra tänkte jag! Men NEJ.. NEJ Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej, efter första steget var det bara att kasta in handduken. Å va sur jag blir.. och ledsen!! Då får jag höra.
"Är det här verkligen en bra sport att börja med efter en förlossning? tänk på att allt inte riktigt hänger ihop än, dina ljumskar har varit så brett isär för några månader sen, det är inte konstigt att du får ont"
Det var ju så länge sen 10 mån!! ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ jag vill ju så gärna spela.. komma i form! aja.. lämnade träningen gråtandes.. hoppas ingen såg.. jag bara stack! ångrar det i efterhand.. men jag vill inte att folk ska se mig med andra ögon, om ni förstår vad jag menar! lite tigerbalsam senare så kändes det bättre. Jag är fortfarande lite stel och det känns ordentligt när jag flyttar mig i sidled.. men annars går det bra. Jag ska upp på träningen ikväll och känna efter. Måste värma upp ordentligt!!

Det fjärde på listan:
Vi såg en dokumentär på kunskaps kanalen oxå, om andra världskriget. Herregud! Svartvita bilder och filminspelning på döda människor. Det skar i hjärtat när jag såg barnen. Barnen i Elliotts ålder.. liggandes där på en trappavsats. Det finns inte ord för vad jag känner. Det tåras i ögonen. Stackars människor. Hur kan folk vara så otroligt dumma mot varandra? IDIOTER!! att man ens kan sticka en dolk i en annan människas rygg?? Det finns verklige nitne på min världskarta.
Det känns som att jag någonstans har varit med om detta. Hua! måste vara i ett tidigare liv eller så...
Jag tror jag är paficist...

Pacifism (av franska pacifisme, ytterst av latinets pax, "fred") är en ideologisk hållning till konflikter som på religiös eller etisk grund avvisar användningen av våld, även i självförsvarssyfte. Antimilitarism är ett snarlikt begrepp. Man har bland annat utvecklat icke-våldsförsvarets tekniker som alternativ till militärt försvar. Det finns ingen enskild teoretisk doktrin som samlar all sorts pacifism, utan snarare en mängd olika teoretiska grunder. Termen "pacifism" introduceras 1902 som en synonym till "anti-krig".

HATAR KRIG OCH ORÄTTVISOR. DET ÄR DET VÄRSTA JAG VET!! Måste man kriga?? Varför inte prata igonom saker.. som vuxna människor!? nej nu ska vi ta folksliv och åka och bomba lite!! bara för att vi inte kan komma överrens.. Hemskheter!!
Till vilken värld har jag fött ett barn till?? ÅÅ ja blir så arg!

Nog pratat om det.. nu till den femte grejen på dagordnignen:
Konstig text det blev.. hmm aja.
Det har tagits så mycket kort under tiden Eva varit här.. as Always :-D
och objektet har självklart varit E...


E, vid som skattkista.. superlycklig över sin erövring.. Bling blingen. som han vet alltid ligger där.


Tjoho under bordet


Plocka i och ur, i och ur


Flörtis


Mmm bäst att smaka på Mammas nya investering, en bra sådan.. man lan låsa fast skåpsdörrar med den också. ;-)

 Så som det ser ut här kan man tro att det äar barnmisshandel på G. Men nej nej..Sen ställde mamma den i hörnet.. där han inte kom åt den. Hua va sur man blir, men mamma blir ledsen av alla bitmärken på lindan. Då går man ner på knä och visar ordentligt hur sur man blir.              

 Gudmor!
  Mamma och son busar

 öga mot öga... kind mot kind


Mammatrött...

Nej nu är jag så trött att jag håller på att gå i taket. J har varit borta sen halv 9 imorse och kommer väl hem om nån timme, vid 9. Jag säger bara det "stackars alla dessa ensamma föräldrar ute i världen" som står ut hela dagarna... och kämpar och sliter. Ingen rast ingen ro. CRED TILL ER!!

Upp och ner, ut och in, mat och banne, kiss och bajs, i badet, bada och ur, lek, släng i dig maten i all hast *pust* men hua vad värt det är!! :-P

Tänk när du var såhär liten!!nej.. J har still inte kommit hem.. nu går jag och lägger mig

sovgott!

Spelkväll!

Det är la härligt med spelkvällar.. Det behöver man! Prata skit, leka smart och skratta ohyggliga mängder :-D

Efter midagen hos Js mamma igår åkte vi och hämtade Micke.. sen kom Johanna och Mattias. Kvällens första spel blev "Veckans Västa" Ett otroligt roligt spel där man måste välja bland två helt oväljbara ting.. typ som pest eller kolera.
Ex.
¤ Vara världens kortaste eller längsta människa
¤ Gå runt ett helt år och lukta matos eller rengöringsmedel
¤ Inte ha några bröstvårtor eller ha fyra
¤ Få reda på att det har skett ett misstag på sjukhuset och att du tagit hand om fel barn i 18år eller att du själv har uppfostrats av fel föräldrar
¤ Män får mens istället för kvinnor eller föder barn
¤ Som kvinna, ha kjol och orakade ben eller ärmlös tröja och orakade armhålor
¤ Borsta tänderna med en tandborste om snabbt doppats i ditt urin eller som tjugo andra okända personer har använt
¤ Gräva ut en snorkråka på en främling eller en främling gör det samma på dig
¤ Din bästa väns partner frågar om ni ska ha sex och du låter bli att säga något eller du berättar och din vän tror att du ljuger
¤ Bli påkommen när du har en affär meddin make/makas bästa vän eller med din 18åriga sons/dotters bästa vän
¤ Som man, att ha en pung som luktar svett eller ingen pung alls
¤ Alltid ha 20 pers av ditt eget kön som tittar på när du går på toa elelr ha 2 pers av motsatta könet som tittar på
¤ Råka bränna ner skansen eller halva Visby
¤ Byta namn var femte år eller flytta var sjätte månad
¤ Som kvinna, förstora din rumpa eller förminska dina bröst
¤ Tillbringa en vecka i skolan i bara underkläder eller två lektioner helt naken
¤ Bli lämnad vid altaret på ditt bröllop eller en av gästerna reser sig upp och av slöjar att din partner varit otrogen
¤ Ha ett öga mitt i pannen eller inget alls
¤ Bara uppleva sex utan kärlek eller kärlek utan sex

Ja herregud!! inte lätt.. men man ska iaf välja nått av alternativen på varje kort och sen ska han som slog tärningen gissa och helst ha en motovering.
Sen finns det svarta rutor man kan råka hamna på. och då måste man göra något som vi innan har skrivit ner på lappar.. här är resultatet!

Micke råkade ut för det mesta, först krypa till vardagsrummet och låta som en säl..
som även mattias och Johanna gjorde :-) Åink åink
 åink åink 


Hämta Doris och få hene att äta en Friskis eller gör det med Bossi

både Johanna och jagMicke och jag valde att diska om tre saker i diskställer isället för att hämta löv från busken nedanför.. (3 trappor)

Micke valde oxå att stoppa in huvudet i ugnen och säga Folköl och dunka dunka, isf att sticka in huvudet i kyler och säga Herr Åber ajs Bitte.. hahaGå baklänges ner och uppför trapporna eller gör 20 armhävningar.. Micke valde armhävningar
 


Står på balkongen och klappa dig 10 ggr på huvuet Eller stå med handen under rinnande kallt vatten och hoppa på ett ben 10ggr.. Ja ni ser ju vad Mattias valde


Både Jonas och micke moonade på ballkongen (fick tyvärr ingen bra bild på det) men Mattias valede att säga en Sexig komplimang till en medspelare (ej sin partner) Han sa.. Å Micke du e så sexig.. haha

Slutsats av det hela.. Micke fick göra flest grejjer... jonas hade nog frikortet mest och vem som vann spelar ingen roll!! Det är så satans kul att vara barnsliga för en stund :-P

Sen gick vi över till Med andra ord.. å jag tror att jag skrattade ihjäl mig... Jag fick ordet jordgubbe. Liten röd äldreman nere i jorden.. Johanna sa, Jordgubbe. haha Det Speler funkar alltid :-D


Jaoo idag har vi varit på stadstur till vår huvudstad. Först var vi i Arninge och hittade ett kalel till vårat kök, sen bar det vidare mot NK och gallerian.. och sist men inte minst till barkarby :-D handlade lite kläder till E och ett sängöverkast. NAJS.. J hittade tre par byxor.. as fina!!

Nej nu är det dax för mig att knoppa,
för gårdagens spel min sena klocka toppa.
och upp tidigt idag gör en inte så god och gla..
men nu hoppas vi på en gladare dag imorrn
med humor och mycket sång. (barnsånger för E)

Grå och regning städdag

Här sitter jag och gnager på mitt skivade gröna äpple... är förvånad över hur gott det smakar. Jag älskade sånna förrut.. men under graviditeten var dom bara sura, beska och syrliga. Men nu smakar dom helt perfekt igen :-D

Vi har inte fått tillbaka E än... Farmor och Farfar T vill inte lämna ifrån sig honom. Vi ska dit på middag lite senare, så jag hoppas vi får hem honom då!! Det är så skönt att han sköter sig när han är borta. Och att han lär sig att sova borta. Men nu saknar jag honom rejält. Min pussunge som far och flyger som en skottspole. Hans närhet, busighet och bedårade skratt :-) Det är nog bara bra att sakna honom ibland. Det kan ju bli för mycket av det goda!

Vi hade det mysigt igår. Känns konstigt att bara umgås han och jag, J alltså. Vad ska man prata om? Han kom hem vid halv 8, då åt vi. Jag hade stekt på lite korvbitar med lök, haft i lite krossadetomater med vitlök och sen kryddat med peppar. Till det åt vi bulgur! Det var gott!
Sen gick vi in och satte oss framför tvn... vi tittade på Js favvo serie Cops.. haha sen vart det en stunds Let´s dans innan det vart dags att ta sig ner till bion. Det blev Natural Treasure. Jätte bra!! Man önskar själv att man skulle upptäcka nått sånt där. Nån guldstad eller nått. Vore ballt!! Kanske ska ta och bli Arkeolog. hihi sitta meg pudervippa på stenar och dylikt!? ähh...
Vi gick genom staden hem. När vi kommer upp på toppen, där vi bor.. ser man ner över hela staden. Så vackert!! Ska fota någon dag så ni får se. Vattnet som blänker och ljusen från alla hus och gatulyktor som skimrar.
Vi klev in genom dörren, kastade oss i soffan och tittade på Boston.. nånting med advokater. VIPS, somnade vi båda två, i varsitt hörn av soffan. Kl halv 2 vaknade vi och gick och la oss i sängen istället. Jobbigt att man inte hade sminkat av sig än eller borstat tänderna. Det var bara att ta tag i det hela och sen skutta i säng. Jag måste ha varit väldigt trött för jag har legat och irriterat mig hela natten på nått som sticks i örat. Hade ju örhängena kvar! pucko!
Vaknade och var kalaspigg kl 7, då vanligtvis E brukar yla innifrån sig. Försökte somna om.. kl 8 vaknade J till. Då kröp jag in i världens varmaste famn och sov vidare till kl kvart över 10. Då det ringde på dörren. Det var grannen som skulle ha visning och ville ställa in lite grejor hos oss som blivit över. Ja då var det bara att hoppa upp och börja dagen!
Vi har städat ur julen ordentligt idag.. J klippte ner kranen i en sopkasse å jag har svept in alla tomtar i tidningspapper. Nu finns det inte ett spår av julen kvar!

Jag har även plockat upp en gammal bergsprängare som E ska få ha i sitt rum.. så att han kan lyssna på gamla band som jag älskade när jag var liten. Bla Kalleanka partaj eller vad den nu hette.. JA Hölena jag har hittat den!!!! man får gamla memories :-D

Nej nu är det dax att göra sig iordning inför middagen!

Måste bara få veta vad ni har för minnen till dom här gamla dängorna först!!I Swear och Stay another day... mellanstadie discona.. oj oj oj va det var livat.. hihi"jul jul strålande jul"

Nu är dina dagar över!! Julen ska bort!! Packa/knyckla ner tomtar och stjärnor i tidningpapper... för att senare om ett år bli upplockat igen. Så ser du ut, år ut och år in. Men det är en sak jag vill ha kvar.. Granen!! Den lyser så fint, det är så mysigt att gå upp på morgonen i det mjuka skenet av julgran. Jag vill ha kvar samma julgran till nästa år.. J gjorde verkligen ett bra klipp där. Perfekt!! Inte för lång, inte för kort. Inte för bred, inte för smal... ser lika dan ut hur man än vrider och vänder på den. Helt enkelt perfekt!! :-)

Farmor var och hämtade upp sitt barnbarn nyss.. han ska få sova över där i natt. Jag och darligen ska gå på bio och sen få en välbehövlig sovmorgon. :-) Jag tror att vi ska se The heartbreak kid... men The Natural Treasure är ganska lockande oxå!! Det är ju lite stenåldrigt här i Norrtan. Man kan inte ringa biografen förrän en timme innan första föreställningen. Det betyder att luckan öppnad halv 6. Och visst, en sak som förvånar mig är att man kan boka via nätet.. men det funkade inte för mig idag:-( sidan vart bara svart!! *morr*
Så man kan säga att jag/Vi ska på Date ikväll.. mysigt..
Och NEJ.. nu tänker alla.. aha, åh, vad ska dom hitta på mot kvällningen då?! å NEJ.. här går sova in på första plats. Första prioritet! från min sida iaf... får se om jag får några invändningar.. haha

Tänkte på det idag.. Var ju på min andra innebandyträning igår :-) det är verkligen kalas kul att spela igen.. röra på fläsket lite ;-)
jag ligger fortfarande otroligt efter i teknink och spel (skott å så) men spelsinnet sitter där det sitter :-)
Folk sa "kul att du är tillbaka, vad roligt att se dig igen" Jo jo.. tänkte jag.. dom hade väl inget att säga, bara för att säga något:-/
Eller ska jag ta åt mig? att dom verkligen menar det? Ja.. dom saknar ju folk så nått kanske jag kan tillföra!?
Jag blev förresten frågad om jag ville spela i helgen.. "å nej, sakta i backarna" fläskberget/knubbsälen är inte spelklar än. Det har jag inte tänkt att bli förrän nästa säsong.Då laget ska ha tagit oss till div 2 igen :-) hihi
Knubbsälen ska bli till en smärt och smidig gråsäl först!! haha

East 17 Feat. Gabrielle
En gammal dänga som dykt upp i hvudet på sistone!! Man blir så glad när man gått och funderat på en låt, så länge och inte vetat vad man ska söka på. Men nu dök den upp :-) vad har du för minnen till den här?
ps. Livets stora gåta... är att älska glömma och förlåta!

Träningsverk!!

Ja.. så är läget! Träningsverk var det här... vet inte om jag ska ta det som :-) eller :-(

Jag var på innebandy träning igår... det var på tiden. Jag har tänkt på det så länge, men det har lixom inte funnits tid och ork. Men igår.. oj oj oj. Det var kul!!
Men jag kände mig som en knubbsäl... saker och ting studsade lite varstans, som jag inte är van vid... det är mycket tyngre att springa. Det var t inga tvära vändningar.. allt gick som i slowmotion... Hade jag blivit av med bollen fanns det inte på världkartan att jag skulle hinna efter. Nu kommer jag ju in mitt i säsongen, kankse inte ska ha någe värst större förväntningar.. på mig själv. Men hua va hemskt det var. Passningarna gick bra, men skotten.. katastofalt!! Jag har visserligen investerat i en ny klubba, så den måste ju skjutas in. Men hua!! Jag ville mest bara gråta. Hua så man har blivit! Inte alls någe kul!
Jag var ju helt slut... benen var som spagetti, ljumskana kände man gott och väl att dom fanns där. Ryggen kändes ok, för en gång skull. Den var ju inte i kollapsläge.. det ser jag som positivt :-) jag kände svetten lackade och flåsningarna som inte fick ordentligt med luft.
Vi spelade match dom sista 40min. Vi var 3 lag med 5 i varje. Vi spelde 3 minuters matcher. Varför inte byta då efter 3 min? Nej, då får laget som vann spela igen, fast det var deras tur att byta. Visst.. kul att spela. Men det blir ju inget tempo!! Skärpning!Man blir ju så trött... då får man inte mycket uträttat. Nu ska ju inte jag komma där med pekpinnen, är ju inte ens med och spelar matcher.. men när jag väl kommit igång. Då j*vlar!!

Europe- Its the final countdown
Den här låter påminner mig så otroligt mycket om alla Finaler vårt lag spelat under alla mina år! Storvreta cupen spelade vi final i varje år.. många lyckliga minnen att minnas!! spänning och adrenalin till 1000!!!Mysdag!

Då börjar denna sag lida mot sitt slut. Måste säga att sängen verkar väldigt lockande. Men nej.. vi ska titta på reprisen av På slottet kl 23.20. Dax att hämta tennstickorna. :-))

Idag var jag ner på stan en snabbis för att byta ett par skinnhandskar.. hittade ett par jättefina, som går lite längre upp på armen. Nöjd!

Sen gick jag och Kristin och fikade... trodde inte E skulle kunna sova i skrålet av byggjobbares höga röster och gapskratt.. men det gick bra.. dom gick sen.. å då fick man vila öronen lite. Hur länge har dom rast egentligen? jag tror dom satt är.. ja. en halvtimme iaf.. mitt på dan.. å tog en kaffe. inte konstigt jobb aldrig blir klara!!

Vi skrattade så gott åt E idag iaf... han har börjat härmas. Jag tänkte inte på det först, men sen gick det upp för mig.. han gjorde precis som jag.. haha.. situationen var såhär. Jag gav honom en strumpa med röck den ur handen på honom fort och sa.. öpp öpp öpp å han tjöt av skratt... efter ett par gånger så gav jag honom strumpan.. då gör han precis samma sak.. fast i en lite snabbare edition.. haha.. räcker fram den till mig och snabbt drar tillbaka den och GAPSKRATTAR!! gu, synd att man inte hade filmkameran med.. hur underbart ögonblick som helst!´
Som Kristin sa: Dagens skratt!! :-))
Sen gick vi till Js jobb för jag hadelåst mig ute å behövde hämta nyklarna.. och sen bar det hemmåt. när jag precis kommit upp för helvetesbacken så somnar E... ååååå jag som var så pinknödig... jag vet att om jag tar upp honom så vaknar han och är då asgrinig resten av kvällen.. så det var ju bara att stå glatt utanför porten med benen i kors för det inte skulle bildas en pöl av pink nedanför mina fötter. Tur att man har så pratglada vänner att tjöööta med :-)

när han äntligen behagade att lyfta på ögonlocken igen.. efter 45 min så sprang vi upp för trappen.. mamma måste få pinka... buuuuuuääää.. icke, barnet är hungrigt! in med maten i mickron.. ner med E i stolen och mig själv bredvid.. gick ganska bra att hålla sig när man fick sitta ner. Det hade bara behövs en nysning och hela golvet varit täckt avpink. Eller att nån fått mig att skratta. men om någon varit där hade jag ifs inte befunnit mig i situationen för då kunde denna ha underhållit min son medans jag gjort mitt toalettbesök. Nu tänker ni icke mammor.. men vaffan låt ungen skrika.. för så hade jag tänkt! Men nej nej.. låta honom sitta i köksstolen och skrika och krångla sig ur.. som han har börjat gjöra när han är arg.. det tänker jag inte låta hända.. sen att honom vråla på golvet.. då tar han sig säkert nånstans där jag inte kan se honom och gör satyg.. haha nej, det är en process det där att ta sig på toaletten... (vet ju fasten Hannah)  sist hon skulle vakta E och gå på toa resulterade det i ett bang med huvudet in i badrumsskåpet. Men det är ingenting mot vad som hände idag. E fick syn på någonting som var tråcklat bakom elementet och ner i den onåbara eluttaget.."ja vet, jag drar i den lilla stumpsladd upptill.. bang bang bang.. lampan föll rakt ner i stackars Es huvud.. tur att den var liten och nätt.. han har börjat nå upp till fönstebäcket nu.. jobbigt. inget gå att gömma längre! å värre lär det väl bli...

Igårkväll såg vi en så bra film The bourne ultimatum.. med Matt Damon. Jag har sett ettan och tvåan också.. och det måste ju bli en fyra oxå.. så nu får man ta å vänta på den då.. som säkert inte ens är inspelan än...*otålig* hade helst önskat att se alla filmerna i rad.. så man slapp vänta. men men.. SE DOM.. JÄTTE BRA!

Nu till inläggets Musik Memories!
Leila K - Elektric
So mom man inte har gått loss på den här låten ett X antal gåner på dansgolvet.. typ i mellanstadiet eller nått.. ser bara flammande snabba ljusstrålar som pryder hela dansgolvet tillsammans med folk som gör robotdansen!
vet inte vad jag tycker om Leila K.. verkar lite underlig.. men jäklar vad jag diggade den här låten! skulle nog gå loss ganska rejält på dansgaolvet om den spelades än idag.. haha

Minnen till musik

Jonas satt och fifflade lite med nå musik han fått från en arbetskollega... massor med skivor. Årets greatest hit´s, från typ 94 och framåt.. oj oj oj vilka minnen som dyker upp när man hör sån musik...

Tänkte väcka några nånna minnen idag :-)


shaggy - It wasnt me
LORD (som Anna m skulle ha sagt) Det är innebandycuper... blod svett och tårar och ett visst litet möte med nån... där vi var helt galna. när jag tänker tillbaka så.. "hua, att vi gjorde det" men kul var det då iaf.. även fast paniken började sprida sig framåt ett tiden. Hur ska vi ta oss tillbaka, taxi jävel!! haha... sen kom det spöken att hälsa på nere i källalokalen där vi bodde.. vi skrek så högt!! och ingen från laget kom ens ut och tittade till oss. En polis bland tränarna var det också.. men nej, vi var helt utelämnade.. hahahahahaha
Uncle Kracker- Follow Me
Oj oj oj.. den spelades minst 100ggr om dagen en period. Jag hade den inte på cd, den spelades bara på radion. SÅ där satt man med fingret på inspelningsknappen på bansspelaren och hoppades att efter varje låt som spelades.. skulle just den här komma!! oj oj oj va med tid man la ner! :-)  Kan texten helt utantill! Såå härlig

filmdax

http://www.youtube.com/watch?v=n0auMZTRR1o

Sovmorgon!

Herre gu.. det har nog inte hänt sen Elliott föddes, att jag fick sova till 10. Visst det bli av brott hela tiden.. men vad gör det.. jag fick ju ligga inkurad i mystäckena och bara njuta. Kanske slumra till lite, om jag kände för det eller ligga och fundera på den senaste drömmen jag kände för det :-)) Det är Lyx.

Idag ska jag inte göra så värst mycket. Jonas mamma och mormor och kommer på middag ikväll. Det bli lite kycklingwok med kokosmjölk.. får se om det går hem.

Igår fick jag reda på någonting om nån som jag ABSOLUT inte kunde tänka mig.. det var chockande! Valde att inte tro på det först.. men det blev överbevisat.. så det är bara att acceptera. Tycker om personen jättemycket... det var bara en annan sida jag fick se helt enkelt. Personen ifråga skulle nog skämmas ihjäl om denne nu visste vad jag visste, och som jag förövrigt har berättat för J. Han tog det ganska bra men valde först att inte tro på det heller.. men det kunde jag ju så gott som överbevisa så.. nu har vi två sidor hos den här personen som vi får tycka om :-) För att konfrontera det med personen i fråga finns inte på världkartan.. haha

pöss pöss lingonbuss


Gu va uppskattad jag känner mig!

Tack snälla snälla ni!! Ni har gjort min dag.. hade inga vidare förväntningar på min 24års dag, men ack så bäst den blev!

Det bästa av allt är nog alla för mig "otippade" vänner/bekanta som hört av sig... ni har verkligen gjort min dag. Det är alltså en hel del folk som tänker på mig ändå :-))

Lite klantigheter har man ju hunnit med.. dagen till ära!
 En god vän tittade förbi... har släpat upp sig själv och ungen uppför backen och trapporna.. står utanför min dörr helt rödmosig. Räcker över en påse.. aha, tänkte jag Tek:s förnödenheter... men OJ va tungt det var.. den gled ur min hand! pladdask på golvet.. OJ OJ! Grattis på födelsedagen säger Je.. FAAAAAAN! *pinsamt* öppnar paketet och Javisst, självklart har allt gått i bitar :-(( tyyypiskt mig! Ska gå ner imorrn och flörta lite med personalen... *blink blink* såå TYPISKT MIG!! men en sak höll iag och det var stenhjärtat.. den ligger så fint vid telefonen :-)

En annan sak jag fick idag var så kuuuuuuuuuul... Laj min underbara Laj.. kände sig nog lite nostalgisk och skaffade oss biljetter till  Hovet den 14 April... kl: 19:30... Gissa vad då!? Jo, Backstreet boys.. here we come:-)) Gu va latjo...
I vår ungdom var det bara Offeciellt bara jag som diggade dom. Inte Laj inte.. neee, pojkband.. fjantigt!! Men vem var det som satt där.. med tån och diggade!? kunde alla låtar och sjöng med.. men då var det ju förståss bara vi två! :-) haha
Det är så sant... Backstreet boys- tiden.. det är fotboll, killar, smink, mensproblem, finnar eller ej och tajta vita jeans :-)

Man är nog inte så ensam som man ibland känner sig... :-))

En mycket bra da.. tack ska ni ha!!

Kan födelsedagen börja bättre?

 oj oj oj.. jag känner mig så bortskämd!! hade redan tre grattis mess på mobben när jag vaknade :-))

jag fick äta mysfrukost med min lilla familj... ett litet minus var väl bajs blöjan som vällde över hela stolen.. men det är sånt man får ta.. :-)) haha

Gosch Lajsa.. vad skulle jag göra utan dig??

Den här födelsedagen har börjat kanon!!!!

Smsen haglar...Ett perfekt slutkläm på året som gått!

Även jag känner för att sammanfatta mitt år i form av en lista:

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Ja.. födde barn bland annat!

Höll du några av dina nyårslöften? NEj jag hade bestämt mig för att inte ha några nyårslöften, mer än att träna mer.. bla bla bla. Visste nämeligen inte hur det skulle bli med en liten :-)

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Jaoo nu ska vi se.. Jenny och Anders fick Tekla. Madde och Ronny fick Melvin.
En hel del folk kommer att få smått nu i början på året... åhh vad jag längtar efter dom små krypen. Mickis har inte långt kvar och inte heller Hanna, även fast vi inte känner varandra så bra så verkar hon rekko å mysig.
Sen har vi mina grannar från oldtimes som ska till å föda.. oj oj oj vilket år!

Dog någon som stod dig nära?  Ja, tyvärr... Min kära morfar! alldeles alldeles för tidigt :-(

Vilka länder besökte du? Underbart fina Kroatien

Är det något du saknar år 2007 som du vill ha år 2008?
Lite mer tid till allt... Vill så mycket, men hinner så lite!

Vilket/vilka datum från år 2007 kommer du alltid att minnas?
4 Jan, min födelsedag, Laj med familj kom med bilbarsstolen vi köpt.
27 jan, Olles dop, och jag smällfet och höggravid gudmor! 
17 Feb 5Års dagen med Jonas firades på Ett glas! Mumma meny!
21 Mars Värkarna började... 22 Mars Elliott kom till världen.
22 Aug, morfars bortgång. 
26 Aug, Elliotts dop.
15 sept Kroatien resan med Mattias o Johanna.

Vad är det bästa som hänt dig år 2007? Dum fråga! Elliott!

Största misstaget? hmm.. inte har orkat tagit mig tid att träna. Att ha Elliott på köksbordet i bilbarnstolen.

Har du varit sjuk eller skadat dig? Efter förlossningen var det endel yrsel efter blodförlusten som höll i sig ett tag. Ryggen är paj.. hur länge ska man ha så efter förlossningen?? lite kämipgt med operationen... och nu på sistone vinterkräksjukan.. ojoj.. klagomål!! ska bli bättre till iår, verkligen!!

Bästa köpet?
Diskmaskin... inte inkopplad än, men snart sörru!

Vad spenderade du mest pengar på? Kläder till minstingen.. och till mig själv. Konstigt det där när man inte kan ha nått annat än mammakläder. BORING! sen helst plötsligt så kan man.. då måste man ha nytt!!! för i sina gamla kläder kommer man ju inte!

Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja mycket! Bästa vänners sällskap, Elliotts framsteg, vann 10 000kr på Mio.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2007? Oj, många låtar!

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare.. fast på ett annat sätt!

Vad önskar du att du gjort mer? TRÄNAT.. jäkla tjat! Umgåtts mer ensam med min karl. Sagt till på skarpen!

Vad önskar du att du gjort mindre? Tänkt... på framtiden!

Hur tillbringade du julen? Men pappa på fredagen, Js pappa på lördagen, mamma på söndagen, Js mamma på måndagen, Js mormor på onsdagen. Måste bli bättring på det hela till nästa år!

Blev du kär i år? ja.. många gånger! bla, i en ny kamera:-( på tog för dyr. och i en prickig klänning som jag införskaffade mig till dopet :-)

Hur många one night stands? vad är det?

Favoritprogram på tv? Days of our lives :-)) Prison break... bonde söker fru...

Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året? Jag hatar ingen.. men jag kan känna att jag ogillar en som jag gillade starkt förra året! Trist men sant!

Bästa boken du läste i år?
Den enda boken jag läste iår var Gömda av Liza Marklund... läste ut den 5 dar, sjukt bra!

Största musikaliska upptäckten? Att mina dikter jag skrivit i alla år fungerade ihop med Viktors musik... oj oj oj vad det kommer att låta bra!! spännande!

Något du önskade dig och fick? Ett friskt barn. En operation.

Något du önskade dig men inte fick? Svar på alla frågor om framtiden!

Årets bästa film? årets bästa? vet ej! men A walk to remember slår det mesta!

Vad gjorde du på din födelsedag 2007? Först jobbade jag, sen bakade jag, sen kom det folk... sen somnade tjocksmocken i sängen på kvällen

De bästa nya människorna du träffade?
  Har träffat mycket tokfolk så här under 2007... kan inte välja nån speciell!

Hur skulle du beskriva din stil år 2007? Från pösig mammaklädsel till min vanliga röd,svarta,grå, jeans stil!

Vad fick dig att må bra? Min familj å nära vänner!

Vem saknade du? Anna M... Har varit allt för lite tid till oss.

Favorit månad? Augusti... semestern uppe i norrland

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Jaoo.. om jag sluppit alla osanningar! Skulle ha besparat mig mycket kraft, energi och tankeverksamhet!


Säcken knyter nu ihop 2007 å läggs till det förflutna, dax att blicka framåt!

Se så!! Välkomna det nya året med öppna armar och se vad det har att erbjuda...


nästa år blir...
 VAD DU GÖR DET TILL
tänk på det!Puss å kram vi kanske ses på stan!


Nytt år...

Goddagens!

Nu är nyåret över och såväl vår vinterkräk sjuka!!
På nyår var vi hos Li och To och där var också Hi och Pa och så våra barn såklart.. Hi å Pa har inga barn än.. men påväg snart kankse?? man får väl hoppas! Hoppas vi inte skrämde er för mycket på nyår bara.. barn är barn :-)
Vi åt gratinerade rotfukter (potatis och morrot, haha) med fläskfilé,sallad och såser.. MUMMA!! till efterrätt hade Li gjort en citron och Lime paj.. mycket gott. Sen var det speltajm :-) Med andra ord- heter spelet. en i laget drar ett ord och ska försöka förklara ordet med andra ord (helt enkel)! det är konstigt hur folk kan klicka.. haha ett ex. Malin drar ordet Taiwan och säger "Made in" och jag svarar Taiwan :-)) ju längre tiden gick ju mer fick vi i oss och ju roliga blev orden och förklaringarna!! Då togs godiset, chipsen och osten fram. Gu va vi goffade!!
Sen vid 12 blev det skumpa!!! Gott nytt år!!! Li och To hade hållt sitt förra nyårslöfte, att inte bli gravida det året och det tänkte dom ha som nyårslöfte iår igen... Jag därimot försökte lite mer i stil med vikt och träning bla bla bla... jag har iaf tänkt att börja träna med laget igen, om jag får!? det känns lajbans, spritter i hela kroppen! :-)) Jonas hade några tankar om att inte äta så mycket sött.. men jag tror det var mer för att jag skulle tänka på saken.

och inte tog jag några kort inte!! hade med mig båda kameran och videokameran men ICKE.. det glömdes helt bort! :-(
Vaknade på nyårsdagen med alldeles för lite sömn i kroppen. J var bakfull så jag tok upp E och gjorde iordning vällingen, sen gick vi in och mös lite med Laj i sängen. Då mådde jag prima! Sen äts det frukost och J vaknar... Magen börjar krångla och värst va J var bakfull?? Nej... då var det nog dax att gasa på pedalen hemåt. Jag fick stanna 4 ggr på vägen hem. mådde såå illa! stackars J satt i baksätet och ojade sig. efter Finsta f´gick det inte att hålla emot längre PJUUUUUK.. rakt ner i po.p påsen!! är jag bakfull? efter 4-5st glas vin? med vatten till? hmm...
J slänger sig på toaletten när vi kommer hem PJUUUUK! han lägger sig.. jag ger E mat och sen går vi in i hans rum, jag lägger mig på mattan och försöker slumra lite... nej, det här går inte.. PJUUUUUUK!! det här är inte nån bakfylla.. å nej.. det måste vara kräksjukan. Å konstigt nog när man börjar inse det så PANG sätter det igång på riktigt. Som tur var så kunde E sova hos Farfar!! dom e verkligen guld värda :-) Det är helt omöjligt att ta hand om en liten när man har kräksjukan.
Men nu är vi på bättringsvägen iaf.. eller ja... friska!! lite vätska att ta igen bara :-) det gick ju över på 12 timmar men kroppen är inte ett dugg med på noterna.. det tar ett tag!

Nej nu ska jag ta hand som semelbullarna jag bakat... En viss person fyller ju år imorgon och då ska det finnas godsaker här hemma!! :-))

Hejsvejs. Lingongnejs!

RSS 2.0