Restaurangbesök

Fredrik Hedlund och Daniel Roos. Landslagskock och konditor bjöd på enastående mat och baksensationer!

Vi satt sex personer kring ett runt bord, vilket gjorde upplevelsen ett snäpp vassare. Jag tror vi ska satsa på ett större runt bord här hemma. Man sitter och facear alla hela tiden... Mycket trevligt! Såklart tog vi dryckespaketet till maten för att uppleva även det :-)

Vilka uppläggning, kreationer och fantasier!

Jag är helt såld!


Oct. 28, 2012


Äntligen F r e d a g

Äntligen fredag!
Jag har precis genomlevt världens längsta dag... Det är sant alltså... Dessa nio timmar kändes som minst det dubbla. Jag tittade på klockan minst två gånger i timmen.

Jag ville hem och hinna panikmysa lite med karln innan han åkte iväg på ännu ett nattpass.

Efter tacomiddag med tillhörande desstert är det popcornmys i soffan på hög nivå! Popcorn i heeeeela soffan. Men vad gör det? Det finns ju dammsugare ;-)


En hyllning

Sooom jag längtat, väntat, frestats och frustat! På lördag är det dags!

Daniel Roos gästar Åtellet här i Norrtälje! Vilken karl! Vilka skapelser! Jag kommer njuta av varenda liten tuggbit... Med sig har han en landslagskock. Spännande värre! Att äta så fin mat är man ju inte van vid :-D

Kan det inte bli lördag nuuuuuu? Vågar jag ta med mig hans bok, så han kan signa den? Jag tror att jag ska skriva ett genomskinligt avtal i så fall... Om det skiter sig på hemmafronten så blir han min näste karl... Joråsurrusatt... Så får det bli ;-)

Han vet hur man gör sjukt goda desserter med stil!


Im a hacker


Have A Look ----------------->
Skiftarbete

Denna helg har gått i arbetets tecken. Både jag och J har dragit av helgens alla nätter på raken... Det är tufft! Inte minst nu när man ska vända på steken och börja jobba dag, om nån dag...

Barnen har varit hos kompis och far och morföräldrar. Vad hade vi gjort utan er!? :-) vi gör på detta viset för att få några fler helger ihop... Istället för att två helger ska gå åt till att någon av oss är hemma med barnen själv och den andra jobbar. På det här sättet får vi mer familjetid :-D

Nu saknar jag mina pojkar så att hjärtat skriker!! Nu ska jag försöka sova om en stund så att det kan bli morgondag så fort som möjligt :-)

Men sooom vi sovit denna helg, helt makalöst! Tio timmars sömn i lördags och nästan nio timmas sömn i söndags! Jag kan ärligt säga att det inte har hänt sedan Elliott föddes. Nu återstår det att se vad måndagen bjuder på ;-)

God morgon för en del och godnatt för mig!

Innan jag dejtar John Bjund ska jag bläddra igenom den senaste porrtidningen i mina ägor...
112-kryssning

Hejåhå va det gick undan!

Vilket panggäng! Hade superkul!

Annika som aldrig dricker sprit utan bara öl, drack en öl den natten... Resten sprit.
Camilla blandade redbull och vodka.
Eva och jag häxblandade vodka med breezer och testade hallon och vitchokladlikör.

Sen shottade vi fem snabba shots på det... Heeej vare gick!

Dagen efter mådde endel som dom förtjänade ;-)Härmapan

Orden flödar ur lillemans trut. Förutom mamma och pappa så bubblar det upp nya ord hela tiden. Härmapan Anton ;-)

Bii- bil
Ell..ott- Elliott
Älling -välling
Kaka
Ass- glass
Ulle- bulle
Ampa- lampa
Titta
Oj
Häå- hejdå
Ot- fot
Sik- musik
Da- bada

Hans förskolefröknar säger att man aldrig behöver fundera över vad han vill. Han visar med hela kroppen om man inte förstår ;-) skönt att veta att han gör sig förstådd!

Jo just det...
Smack smack med läpparna betyder napp.

Lilleman börjar bli stor ❤


Knäppkatt

Promenad i solskenet!
Elliott kickbikade och Anton sprang efter med filten i högsta hugg, släpandes i backen...

Vi hade ett mål, men kom bara halvvägs. Kattfan hängde efter och efter någon kilometer började han skrika och jama... Han går vanligtvis aldrig längre än uppför gatan. Folk stirrade och undrade varför vi hade en skrikhals till katt i släptåg?!
Bara att vända om... Knäppkatt!


Oct. 11, 2012

Ännu en ny rospigg är född!
Olle... Eller Ollis som Elliott säger :-)

Jag hade äran att fånga det enda vakna tillståndet under dagen... Fast jag egentligen ville att han skulle sova. Typiskt... Ha ha ha

Jag ville fånga ett såntdär moment när barnet sover på faderns arm och är sådär lelös. Men istället fångade jag blicken av en knappa tvåveckors bebis... Sådär härligt korsögd. Men i denna lyckas han hålla pupillerna i balans ;-) så himla, duperhimla söt!


Skiftarbetande trebarnsmamma

Oj oj vad jag kommer att åldras i förtid!

Ett hektiskt oktober började med nattpass torsdag- söndag... Sedan försöka vända på dygnet för att jobba dag dag dag. En nattsömn på 4 timmar är inte att leka med... J a g blir inte att leka med... Ha ha ha ha

Plus att J gick och blev sjuk, med hög feber och halsont. Då skulle busarna se honom... Oj oj oj!
"Känn i min panna!", hackar tänder...
Föd barn för bövulen!
Nej då, jag har även tagit väl hand om honom. Handlat, trugat i honom vätska, sett till att han tagit sina piller på klockslaget, (vaddå behöber man ta piller för att må bättre?) bäddat ner honom, lagat mat, hämtat/lämnat på dagis, lagt barnen och plockat i hemmet. För att tillslut sjunka ner i soffan bredvid svettlökskarln som ångar medicin eller hackeli- hackspetten som vill att man hämtar duntofflorna. Det lite positiva med det hela har faktiskt varit att JAG har haft kontroll på kanalväljaren. Han har till och med tittat på Medium med mig, där skrevs det historia! Med massor av kärlek börjar han nu återhämta sig från döden ;-)

Snart en ledig helg t i l l s a m m a n s!!
Hög mysfaktor på den! Trots en massa måsten... Ved måste hämtas och staplas och buskarna J klippt ner måste fraktas bort... Vi ska även hinna med att träffa nära och kära! Mattias o Johanna är bokade på lördag och syster med hennes nya boyfriend är bokade på söndagen :-D längtar!!

Peace!


En kärlek

Det finaste jag sett på länge... Men det är ju tråkigt att lägga ut pengar på något som bara kommer att pryda garderoben i sin ensamhet...

Så berätta gärna för mig när jag ska/ kan bära den!!!

Jag vill så himla gärna veta!


Hösta till det lite

Löven börjar bli sådär härligt färgrika, ljusen har börjat tändas och elementen går på halvfart... Nu ere höst!

Idag höstade jag till planteringarna lite och Anton roade sig med några bitar äpplen från trädgården.


Här ska det äntligen bli tvättstuga

Ett litet hål blev lite större... sen tappade J bladet till tigersågen på andra sidan. J196centimeterlång försökte ta sig in på alla möjliga vis innan jag kom på att mina 176centimeter kanske passade bättre i detta hål?! Jomenvisst! Tadaaa!! Kylskåpet tog sig smärt och smidigt in genom hålet :-D

Snart blir det tvättstuga!! Som vi längtar!


Le dream kladdcake!

Varsågoda!
Den här kan du inte misslyckas med... Omöjligt!

3 ägg
5 dl socker
7 msk kakao
1 tsk flingsalt
3 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
200 g smör

Gräddas i 18-20 minuter på 200grader.

Viktigt att du använder en form med avtagbara kanter!

Rör socker och ägg pösigt.
Blanda i kakao, mjöl, flingsalt och vaniljsocker.
Rör ihop!
Smält smöret och häll i, blanda till jämn smet!

Häll smeten i formen och slicka pottarna!

In i ugnen!

Nu till det väldigt viktiga!!! Det här är själva grejen! Låt kladdkakan stå i MINST 4 timmar innan ni äter den!

Meddela mig gärna hur det gick och hur god ni lyckades göra den ;-)

Har fibrilt bläddrat igenom mina 5124bilder på mobilen, men tyvärr har jag ingen bild på underverket! Får återkomma med det ;-)


Lina bakar

Tänka sig... att jag sitter som fastklistrad i soffan framför "hela sverige bakar" på torsdagar... :-) Wierd hhö??

Vilket toppen program! Helt i min smak. Få tips, råd och kunskap! Jag tar till mig vart enda litet ord. Tänk om jag skulle ha gått bagarelinjen eller nått... Istället för internationell ekonomi och politik... Oj då kanske jag hade kommit någon vart här i livet..?!

Kom att tänka på en sak... Är det kreativiteten jag får utlopp för i mitt bakande? Eller varför tycker jag att det är så förbaskat kul?? Det kan ju inte vara bara för att få äta sött?! Nej då, det här intresset är mer genuint än så... Jag mår dåligt när jag tvingar mig själv att inte baka. Det är själva rörandet, kärleken man ger ingridienserna och energin man lägger i utförandet... Ja så är det!

Övning ger färdighet. Jag har i snart 15 års tid bakat kladdkaka och har prövat mig fram till det mest magnifika receptet. Lite granna Lisas barndomskök, farmors tuch och mina egna smaklökar som söker efter d e n d ä r klockrena kladdchoklad känslan! Det receptet tänker jag delge er här på bloggen. Den kladdkakan har alla rätt att förlusta sig av/på!! Den ger hjärtat och själen en underbar chokladdos så att det räcker och blir över ;-)

Håll till godo!


RSS 2.0