Tavlan

Vissa köper Triss och plötsligt händer det...
Andra ropar in snygga ramar på auktion och plötsligt händer det.

Jag var med svärmor på auktion i Östersund. Där hängde den, ramen. Som skulle pryda vår vägg hemma med ett familjeporträtt i, som systeryster har knåpar ihop :-)
Perfa!
Det är ingen liten historia vi pratar om. Tänk er Mega! eller ja 76 x 89cm.
Otymplig är det i varje fall.

J suckade, stånkade och stöööönade när jag kom släpandes på den. Att vi överhuvudtaget skulle få med den hem från fjällen den gången var omöjligt. Så svärmor erbjöd sig frakta ner den senare. Ingen blev lyckligare än jag.

200 spenar, så var den min.
Hemma hamnade den snabbt i garaget. J är inte så förtjust i pampigt och guldigt. Men det är jag, bara någon enstaka sak sådär. Och nu vet jag preciiiiis hur och vart den kommer att göra si bäst :-)
I vardagsrummet.
Där ska jag klä en vägg i ramar. Stora som små. Svart, vitt och g u l d. Bilderna i ska vara svartvita och vissa i färg.

I söndags när vi hade besök, skulle jag rekonstruera mitt tänk och se vad jag fick för respons. Tavlan åkte upp på väggen, på ett par redanfästa skruvar och den glänste som aldrig förr :-)
När jag putsat av den det värsta dammet såg jag att den var signerad.

Namnkladdad tänkte jag... hmm.. tanken slog mig att tavlan kanske är värd lite mer än de ynka små fjuttiga 200kr jag gav för den. Innan jag trashar den totalt och sprejlimmar över med min egna konst så är det nog bäst att kolla upp saken ;-)

sagt och gjort.
Uppsalas auktionkammare har en tjänst där man kan fylla i ett formulär och sedan sända in bilder för att få en värdering. Smuttigt smidigt!
Jag googlade även på namnet. Det ser ut som om det säljs tavlor han har gjort för tiotusentals lappar...

Men asså, jag är så inibomben förtjust i självaste ramen. Motivet är skitsamma. Två Hälgeälgar ute och strapatserar i skogsbrynet...

Så nu återstår det att se...


Kommentarer
Postat av: Bea

Spännande! :) kram

2011-09-17 @ 12:23:36
Postat av: saralovisa

Haha åh vad kul det är när folk kan känna igen sig, då har man kommit en bra bit på vägen:) Stort tack för dina fina ord! :)

2011-09-18 @ 10:24:16
URL: http://saralovisa.webblogg.se/
Postat av: Sanna Maria

om inte så ska den till göteborg! ;)

2011-09-22 @ 11:56:45
URL: http://sannamariasblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Om

Min profilbild

Lina

RSS 2.0